5reacties

Wethouder Yvonne van Mierlo stopt


Wethouder Yvonne van Mierlo neemt per 1 september afscheid als wethouder van de gemeente Helmond. Ze gaat dan beginnen aan  haar nieuwe functie als voorzitter van de Raad van Bestuur van Movisie, het landelijk kennisinstituut en adviesbureau voor de aanpak van sociale vraagstukken.
Wethouder Van Mierlo: “In een interview werd me laatst gevraagd wat mijn volgende carrièrestap zou zijn. Ik heb toen eerlijk geantwoord, dat ik dat nog niet wist. Die volgende stap kwam sneller dan verwacht, en ook sneller dan gewenst. Ik heb er binnen de VVD-fractie nooit een geheim van gemaakt dat dit mijn laatste termijn als wethouder zou zijn, maar ik was nog lang niet bezig met mijn vertrek. Toen werd ik gepolst of ik voorzitter van de Raad van Bestuur van Movisie zou willen worden. Een prachtige functie, een unieke kans. Een nieuwe uitdaging om wederom iets te betekenen in het sociale domein. Een logische stap ook: in deze functie komt alles samen wat ik aan kennis en ervaring in het publieke én private domein heb opgebouwd. Hoewel de keuze mij ontzettend zwaar is gevallen, heb ik uiteindelijk besloten dat ik deze kans niet kon laten lopen.”
Yvonne van Mierlo is sinds 2010 wethouder in Helmond. Momenteel heeft zij de portefeuilles Economie en Arbeidsmarktbeleid, Brainport, Werk en Inkomen, Atlantgroep, Deregulering, Personeel en Organisatie, Interne Diensten, Informatiebeleid, Aanbesteding- en inkoopbeleid. Daarnaast is zij wijkwethouder voor de wijken Centrum en Stiphout-Warande, en was ze actief binnen de VNG en de G32. Van Mierlo: “Ik ben blij dat een aantal grote dossiers in mijn portefeuille goed op de rit staat. De Participatiewet is ingevoerd, het Werkbedrijf staat in de steigers. We zijn écht werk aan het maken van deregulering. Gelukkig lijkt de economische crisis op zijn retour, en kijken de Helmondse ondernemers weer met meer vertrouwen naar de toekomst. Natuurlijk zijn er nog uitdagingen genoeg, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit college daar samen met mijn opvolger een succes van gaat maken.”
Wethouder Van Mierlo vertrekt per 1 september 2015. Haar opvolger is nog niet bekend; het is aan de VVD-fractie om deze te selecteren. Dat gebeurt in goede samenspraak met raad en college; de exacte procedure wordt binnenkort bekendgemaakt. Burgemeester Elly Blanksma: “Yvonne van Mierlo is een daadkrachtig en vooruitstrevend bestuurder, met een groot netwerk in het belang van de stad. Ze heeft in de afgelopen vijf jaar veel voor Helmond betekend. We zullen haar missen. Maar natuurlijk respecteren wij haar besluit. We wensen haar alle succes in haar nieuwe uitdaging, en feliciteren Movisie met hun nieuwe bestuurder: een betere hadden zij zich niet kunnen wensen.”

In de reacties staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
5 reacties
Reageer

Gefeliciteerd met de nieuwe baan. Jammer dat de beste altijd als eerste vertrekt.

Update 1:
Yvonne van Mierlo nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Movisie
Movisie is zeer verheugd met de benoeming van Yvonne van Mierlo tot voorzitter van de Raad van Bestuur. Van Mierlo is op dit moment wethouder in Helmond en onder meer benoemd vanwege haar grote ervaring in gemeenten.
Vanwege de grote veranderingen in het sociaal domein, waarbij steeds meer taken naar de lokale overheid gaan, is Movisie al langer bezig om haar profiel richting gemeenten te versterken. Yvonne van Mierlo heeft in Helmond onder meer de portefeuilles sociale en economische zaken en is goed ingevoerd in de praktijk van de drie decentralisaties. Naast haar uitgebreide gemeentelijke ervaring en netwerken bij zowel de lokale als landelijke overheid, heeft ze haar sporen ook verdiend in het bedrijfsleven. Met de benoeming van Van Mierlo verwacht Movisie de aansluiting en samenwerking met gemeenten een extra impuls te kunnen geven. Van Mierlo zal per 1 september 2015 aantreden als voorzitter van de Raad van Bestuur bij Movisie.
De huidige bestuurder van Movisie, Marijke Steenbergen, blijft deel uitmaken van de RvB en juicht de vernieuwing in de top van Movisie van harte toe. Aanleiding voor de verandering is het vertrek van directeur Simone Kortbeek per 1 november 2015. Hiermee ontstaat ruimte voor een nieuwe bestuurder.

Yvonne
Van Harte Gefeliciteerd met deze promotie.

Jammer voor Helmond dat zoveel kwaliteit verloren gaat!!

Wie weet zien we nog eens terug als Burgemeester.

Veel succes en lieve groet,
Leny

Leny van Muijen

Betalen we nu dat snoepreisje naar de USA ook terug of was dit de bekende handdruk, voor al het geleverde werk (meeste is in gang gezet) van afgelopen jaren...

Update 2:
Stadspenning voor wethouder Yvonne van Mierlo
Yvonne van Mierlo kreeg gisteren de stadspenning van Helmond. Zij ontving deze penning bij haar afscheid als wethouder. De uitreiking vond plaats tijdens de afscheidsreceptie van Yvonne van Mierlo in de Cacaofabriek. Burgemeester Elly Blanksma reikte de stadspenning uit.
Yvonne van Mierlo is op 4 april 2006 beëdigd als raadslid. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 is ze op 6 april 2010 gekozen tot wethouder, haar portefeuille was Economische Zaken, Sociale Zaken en Financiën. Ook na de verkiezingen van 2014 werd ze wethouder, dit keer van Portefeuille Economische Zaken, Sociale Zaken en organisatie.
Toen ze in 2010 wethouder werd, groeide ze snel in haar nieuwe rol. Met name heeft ze zich sterk gemaakt voor de werkgelegenheid. Speerpunten daarbij zijn de Food- en Automotive Campus. Ze bekleedde de functie van bestuursvoorzitter bij de Atlant Groep en zette zich in bij de invoering van de Participatiewet en de totstandkoming van het nieuwe Werkbedrijf voor de arbeidsmarktregio Helmond-de Peel.
In de regio Zuidoost Brabant heeft ze (namens Helmond) een prominente rol vervuld in het vormgeven en profileren van de Brainport Regio Eindhoven, een toptechnologische broedplaats voor innovatie en de thuisbasis voor bedrijven, kennis- en researchinstellingen van wereldklasse. Dat heeft er toe geleid dat de Brainportregio in 2011 is uitgeroepen tot ‘Intelligent community of the year” ofwel: de slimste regio van de wereld.
Belangrijk is ook haar bijdrage als voorzitter van het landelijke platform Economie en Werk binnen de G32, waarin de wethouders Economische Zaken van de 32 grootste gemeenten van ons land samenwerken.
Onderstaande foto werd gemaakt door Pressvisuals.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: