52reacties

Dochter slaat moeders keuken kort & klein


Vanmiddag hield de politie op heterdaad een vrouw aan voor het vernielen van de gehele huisraad en het keukenblok bij haar moeder. Deze 25-jarige dochter woont niet bij haar moeder.
“Zo kun je ook een deur “open” maken. Het zal je kind maar wezen” zo liet wijkagent Johan Meeuwsen (in woorden en foto’s) weten. De verdachte vond de vernielde huisraad en keuken overigens heel normaal.

Nieuw Helmonds nieuws
52 reacties
Reageer

Dergelijke foto's zouden niet verspreid moeten worden, agent Meeuwsen. Het bericht alleen is al triest genoeg en meer hoeven we niet te weten van deze prive-situatie. Dochter kan wel verstandelijk beperkt zijn en wat vindt de moeder ervan dat deze foto's gepubliceerd worden?

Zit nie zo te zeuren oud wief, het zijn toch maar spullen, er zijn geen mensen te zien! Ga toch weg, jankert om alles.

Helemaal met Renate eens!

En ik vind de schade best meevallen, het is gewoon een stunt om mee te dingen naar een "verander mijn huis" van TV

Tja..... het eten was niet op tijd klaar. :-)

Citaat:
Johan Meeuwsen @brigadierHDoost
Moeder is helaas zoek. Om die reden heb ik ook geen straatnaam vermeldt. Dit houdt de privacy een stuk overeind.

Misschien gebrek aan zelfbeheersing?

Schlebaum Charles

Nou Renate naar mijn mening is de privacy niet geschonden. De reden om de foto's te plaatsen is omdat tekst anders geïnterpreteerd kan worden. Beelden doen dat niet. De gehele situatie geeft precies weer waar burgers en politie mee geconfronteerd wordt. Maar ook jouw mening wordt gerespecteerd en meegenomen in volgende berichtgevingen.

BrigadierHDoost

Privacy kan in bepaalde gevallen toch wenselijk blijven.
Zo ook hier. Ik ben het daarom eens met Renate.
De tekst is duidelijk genoeg.
Beelden overbodig.
Om zoiets ongevraagd openbaar te maken gaat te ver.
Misschien toch even vragen om te laten verwijderen.
Staat toch netter

Idd eens met Renate en Edwin, is al erg genoeg voor die familie. Je weet niet wat er is afgespeeld, tekst alleen was is ethischer geweest

Prima en nette reactie van de brigadier. Ben het niet eens met Renate en Edwin. Er zijn inderdaad geen mensen te zien en het is niet zo dat het interieur er op deze manier heel erg herkenbaar uitziet. Weinig privacy schending dus...

@Renate op maandag 27 januari 2014 om 20:33:

Ik zie niet waarom niet ik heb de foto hier bekeken ik kan niet zien waar of wie het is. ik ben er in ieder geval niet bekend mee.

Sjaak van Eijk

@Hein op maandag 27 januari 2014 om 23:45:

Zo denk ik er ook over, als je te hard rijd sta je ook meteen op de foto dat wil je toch ook niet maar je staat er toch op.

Sjaak van Eijk

@stumperd op maandag 27 januari 2014 om 20:41:

ha ha

Sjaak van Eijk

Deze foto's vallen onder de werking van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Het publiceren ervan is dan ook enigszins kwestieus. De regelgeving op dit gebied is niet bepaald eenvoudig. Men moet zich dan ook goed realiseren waar men mee bezig is en het verdient aanbeveling om zoiets eerst voor te leggen aan privacy-deskundigen. In eerste instantie betwijfel ik of het laten zien waar de politie mee geconfronteerd wordt voldoende grond biedt voor het publiceren van deze foto's.

Fred Sevriens

@Sjaak: je vergelijking met foto's van personen die te hard rijden gaat niet op. Ten eerste staan op die foto's de daders van de overtredingen en gaat het dit geval juist om het interieur van het slachtoffer (dus niet van de dader). Ten tweede worden foto's van snelheidsovertreding niet door de politie gepubliceerd. Met andere woorden: je argumentatie is niet zuiver.

Fred Sevriens

wat een gezeik,iederen wil altijd weten waar wie hoe en het liefst namen,nu staan er een paar foto's waarvan je niet eens weet waar ze zijn genomen,ze geven alleen de situatie weer hoe de woning is vernield en is aangetroffen.daar is toch niks mee.

Te triest voor woorden,hier heb ik nachten lang van wakker gelegen ben blij dat ze gepakt is maar ik hoop zo dat mijn buurvrouw weer boven water komt

Ik ben blij dat ze weer is opgepakt is laat ze anderen mensen en kinderen tenminste weer met rust

dit is gebeurt in de fresiastraat

Die arme arme moeder.
Ik hoop dat Johan Meeuwsen het ons zal laten weten als de moeder weer terecht is. We leven enorm met haar mee.

Vind het ook te ver gaan dat er foto's zijn getoond, te veel op sensatie gericht. Immers als je in elkaar geslagen wordt, mag je ook hopen dat ze geen foto's gaan tonen. Ook niet zonder gezicht. Zeker niet op social media. En dat er niet bij staat waar het is, is natuurlijk erg kortzichtig want het gaat als lopend vuurtje waar het is.
Er kan van alles aan de hand zijn en dat hoeft niet op straat te komen liggen. En zeker niet de vermelding dat verdachte het maar heel normaal vond. Dat is een mening die niet geventileerd mag worden. En bovendien niets toevoegt!
Iedereen kan in zijn leven een keertje doorslaan, wat niet altijd goed te keuren is, maar de een doet dat openbaar, de ander op deze manier, een ander zwijgt maar liegt hele boel bij elkaar. Heb ook voor 'deze gevallen' respect svp.

wat zitten mensen toch te zeiken over een paar foto's waar nog geeneens iemand op te zien is!?! te ver gaan? sensatie? snap niet waarom? je maakt er zelf iets van door je reactie,dat is mijn mening. Waar maak je je druk om?
Dit is gewoon de realiteit, de maatschappij, de wereld waarin we leven!
En dan ook nog praten over respect? respect voor iemand die haar eigen moeder zo behandeld??? en de boel kort en klein slaat? Respect voor iemand die doorslaat? Nou da dacht ik toch van niet!!

@Monique op dinsdag 28 januari 2014 om 15:05:

Het is het huis van de moeder (slachtoffer). Ik zou ook niet blij zijn als een brigadier dit op Twitter gooit..............

Als je ernaast woont en steeds weer moet aanhoren hoe moeder mishandeld word dan ben je blij dat er nu eindelijk iets aan gedaan is. En nee de dochter is niet verstandelijk gehandicapt, ze heeft gewoon geen verstand. Moeders is een lief hulpeloos vrouwtje en de keuken was niet het eerste wat dochter heeft gedaan, moeders heeft ze ook mishandeld en die is nu verdwenen

- "Meiske toch, deur al die bezoiniginge bai woonparners zit ik al 22 joar tege un verslete keukenblok uit 1979 an te hikke..."
- "Ach mam, als gij nou ff noa de Jumbo fietst om un zak erpel te hoale, dan los ik da wel efkes vur oe op!"

Een kennis van me die erlangs woont heeft al heel lang last van dat dol mens!
Heeft al 3 keer gebeld, en de vierde keer doen ze dan eindelijk iets...

Opsluiten en niet meet daar laten wonen.

Nou, als 1 van mijn kinderen dit zou flikken, de foto's meteen op social media! De wereld zou mijn keuken gehavend en wel mogen zien!!

fotos van auto ongelukken (wrakken) staan toch ook in de krant. daarbij opgeteld,dit is nu eenmaal de tijd waarin we leven dat dit gedeeld wordt. niet zeuren en anders door lopen.

Renate en Edwin,ik ben de buurvrouw vd moeder(dochter woont hier niet)als jullie mee hadden moeten maken wat ik de afgelopen dagen heb mee gemaakt praat je wel anders.Moeder heeft geschreeuwd om hulp,de herrie van vliegende meubels moeder die afgeslagen werd ging door merg en been,ik heb de politie ingelicht waren ook zo hier.Ik ga niet alles open en bloot gooien dochter heeft politie mooi voor de gek kunnen houden een paar dagen en op dat moment konden hun ook niks meer doen.Als we het dan toch over familie hebben,hoe kun jij als dochter zijnde dit je eigen moeder aan doen er staat niks verkeerds op de foto niemand weet wie deze vrouw is op deze site.Waar ik nog steeds slapeloze nachten van heb is waar is mijn buurvrouw,ik maak me grote zorgen en hoop dat ze snel terug is,en voor de dochter never nooit niet meer in deze maatschappij terug komen.

dat klopt helemaal! meerdere mensen zijn bedreigd en lastig gevallen door haar

Ik ben de Moeder van Debby .
En Debby heeft een hele heftige week achter de rug , ook ik heb het hulp geroep gehoord en ja dat ging door merg en been .
Debby is een hardwerkende vrouw , en heeft haar rust ook nodig .
En als je dan 2 x de Politie belt en je krijgt dan vervolgens te horen dat je je niet druk moet maken en als de ruzie langer als 3 uren duurt je weer mag bellen, wat moet je daar mee? En ja , wij maken ons echt zorgen om Moeder ,waar is zij ?? Dit is heel erg triest .Het zou heel fijn geweest zijn als Debby via een mail of een telefoontje op de hoogte zou zijn gebracht dat de dochter is opgepakt , want het blijft haar toch bezig houden , en nu lezen wij het op de weblog .
Dit wilde ik even kwijt .

Henriette de Gruijter .

Is het nu echt nodig om dit op internet te zetten? Als mensen worden opgelicht dan doet meneer de politieagent niets.

Johan Leijten

@Debby op dinsdag 28 januari 2014 om 19:13:

Debby en Henriette, natuurlijk vind ik het heel erg wat er gebeurt is.
Voor de moeder, en voor de betrokkenen... zo ook voor de nabije buurtbewoners. Dit kan niemand goedkeuren.
Ik vind persoonlijk echter de geplaatste foto's iets te ver gaan.
Maar daarover kunnen de meningen uiteenlopen.
Ik wens u veel sterkte.

Foto's hadden niet gepubliceerd mogen worden. Ze dienen ook geen enkel doel. Politie, kijk uit met wat jullie wel en niet delen. Erg gevoelig!!!

Pheniz

Hou maar op met deze onzin dochter is al weer op vrije voeten en stond om 22.00 uur al weer aan de achterdeur van moeder der woning om de raam eruit te halen,politie is weer geweest maar dochter loopt hier nog steeds rond,ik heb weer eens geen oog dicht gedaan en word er zeer zeker niet beter op op deze manier

Hier zien we de beelden van de "beschaafde" autochtone nederlander/hellemondse.
Vertaald: " Gajes".
Zulke foto's moeten dagelijks geplaats worden, over hoe de autochtone Hellemonder zich gedraagt

Is moeder al terecht? Ik leef met jullie buurtjes mee al twee dagen cirkelt er een politie helikopter over brouwhuis en rijpelberg zijn ze haar aan het zoeken? En is ze als vermist opgegeven?

@cindy op woensdag 29 januari 2014 om 12:24:

Of ze al terecht is, weet ik niet, maar die helicopter vanochtend was waarschijnlijk voor het dodelijk ongeluk op de weg naar Deurne.

@ton Nou ikke wel. maarja ieder zijn mening toch. Er gebeuren zoveel dingen waar juist wat aan gedaan moet worden en geen aandacht aan word besteed. En soms zijn dan foto's of beelden nodig zodat er over gepraat word en hopelijk ook iets aan gedaan word.

Nou agent Meeuwsen daar zal de moeder blij mee zijn dat u deze foto's plaatst. Erg ongepast. Ik hoop dat u zelf inziet dat dit echt niet kan.

de meeuws heeft overal antwoord op haha

@Johan Leijten op dinsdag 28 januari 2014 om 20:15:

dat ligt niet aan ons polietiemanneke of vrouwkw maar aan die kutregering die we hebben deze mensen voeren het alleen maar uit in opdracht van
zo johan ff rechtgezet haha

Het negatieve commentaar dat op agent Meeuwsen wordt gegeven is verre van acceptabel. Ik ga er in den beginne van uit dat hij volgens de regels heeft gehandeld, waarvoor respect. Er heeft zich een voorval voorgedaan waarvoor de politie is gealarmeerd en na een mum van tijd worden er een aantal verwijten aan de politie (agent) gegeven, lezende de reacties. Zijn diegene die gereageerd hebben mogelijk beter op de hoogte van wat mag en niet mag en wat er gedaan moet worden.
Laat ik aan allen die gereageerd hebben in negatieve zin adviseren, dit over te laten aan de organisatie die moet zorgen voor onze veiligheid en algemene orde, en onze emotionele betrokkenheid hierin even uit te schakelen.
Laat diegene die er voor bestemt zijn het uitzoeken, en vooral geen voortijdig eigen oordeel hierover te vormen.
Ik heb alle begrip voor de direct betrokkenen in de omgeving maar wil toch de boodschap meegeven blijf rustig en geef in ieder geval je zelf niet de schuld van hetgeen gebeurd is en of je had kunnen voorkomen.
Ik hoop dat mijn bericht ook op een serieuze wordt gelezen en overwogen.

Adriaan van Veggel

@Dirk op woensdag 29 januari 2014 om 08:27:

Mag wel op facebook!
Och dochterlief, hier ook weer wat strafuurtjes omdat ze misschien psychisch niet in orde was en klaar, de woningbouw knapt het wel op.
En ook weer klaar, een storm in een glas water.
Hoop dat de moeder alles goed gaat, en volgens mij is het niet in dierdonk of brandevoort de foto's.
Vinden ze het gek dat je jezelf soms schaamt om te zeggen dat je in helmond woont.

IK ZEG ALTIJD HELMOND IS GROOT hahaha

De moeder zit in het buitenland. Haar dochter mag in vrijheid wachten tot zij voor de rechter verantwoording moet afleggen. Dat liet een woordvoerder van de politie ons desgevraagd weten.

Dit is een goeie mijn buurvrouw in het buitenland

Debby de Gruijter

Dit is een goeie mijn buurvrouw in het buitenland,er word een dode vrouw gevonden en die bewuste avond krijg ik bericht dat mijn buurvrouw in het buitenland zit.Niemand weet wie de dode vrouw is en mijn buurvrouw is nu vertrokken naar het buitenland ??ze is vermist ga onderzoek doen,bank,vlieggegevens dat kan de politie toch doen dan weten ze het zeker,niemand weet waar ze is en dit is mijn 2de bericht wat ik nu stuur eerste blijft er alleen staan wat jullie kunnen lezen ik leef nog elke dag in angst door dit hele gebeuren

Debby de Gruijter

@Debby de Gruijter op donderdag 6 februari 2014 om 20:40:

Wat vervelend. Misschien is het een idee zelf even de politie te bellen en weet je daarna meer. Succes.

Vanochtend werd deze woning op de Fresiastraat in Helmond Oost die door de dochter werd vernield (zie de foto's bovenaan) ontruimd. De politie was daarbij aanwezig. De bewoonster heeft langere tijd in het buitenland gezeten.

Waar gaat de bewoonster en buurvrouw van mijn dochter nu wonen ??
En waarom was er politie bij de ontruiming ??

Henriette de Gruijter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: