1reactie

Heesakkers: Kiplekker in Helmond


Ik wreef nog eens in mijn ogen, ja het staat er echt: een Taiwanese duizendpoot strijkt neer in Helmond. Ik ben een echte dierenliefhebber, maar van dit beestje had ik niet eerder gehoord. Dus ik las geïnteresseerd verder. De duizendpoot blijkt Delta Electronics te heten en is een grote speler in elektrische onderdelen voor voertuigen. En dit bedrijf kiest ervoor om van Eindhoven naar de Automotive Campus in Helmond te verhuizen omdat het de ambitie heeft om verder te groeien. Kijk, dat noem ik nou een slimme duizendpoot

Dat moeten we vieren, het is immers al de tweede overwinning op Eindhoven in september. Helmond Sport had ook de derby tegen FC Eindhoven al gewonnen. Maar goed, terug naar de Automotive Campus, echt een plek van internationaal allure. Om de duizendpoot te verwelkomen werd een traditionele Taiwanese Leeuwendans gedaan. Ik voel een jeugdsentiment opkomen: ‘Beesten in het nieuws’.

Wat kunnen we trots zijn op Helmond. Wat zeg ik, we moeten wel trots zijn! Want het bedrijf Delta is natuurlijk niet de eerste internationale wereldspeler die we in huis hebben. Denk aan bedrijven zoals Vlisco en Huijbregts, om er maar twee te noemen. Helmond is, zoals onlangs terecht in het Eindhovens Dagblad stond, aan het groeien in ‘flair en zelfbewustzijn’. Want inderdaad, we doen er als stad echt wel toe! En die trots mogen we als Helmonders ook best wat vaker uitspreken.

We blijven als Helmond groeien en bouwen aan een mooiere stad. En stukje bij beetje worden we groter en groter, mooier en mooier. Een beetje zoals rupsje Nooitgenoeg, die bleef eten en eten…

Daarover gesproken. Nog een dier dat afgelopen maand in Helmond neerstreek, was de kip. Nog specifieker: de gefrituurde kip. De opening van de KFC was zo’n groot succes, dat er zelfs verkeersregelaars moesten worden ingezet om het verkeer in goede banen te leiden rondom de Amerikaanse fastfoodketen.

Als de Helmonder zich net zoveel zou interesseren voor de lokale politiek als voor gefrituurde kip, krijgen we in plaats van de laagste opkomst in ons land wellicht de volgende keer een positief record op onze naam. Bij deze opper ik het idee om een stembureau te plaatsen in de KFC. Stemmen in de geur van gefrituurde kip, beter toch dan de lucht die normaal in de Rijpelberg en Brouwhuis te ruiken is?!

Marcel Heesakkers,
burgerraadslid CDA

MarcelOnze Helmondse politici
1 reactie
Reageer

Of zoals ze het zelf schrijven: #Helmond ;-) "International Hotspot"

"At the Automotive Campus, over 1,250 people – including around 600 students – are focused on developing mobility solutions for the future. The Campus is a national and international hotspot; it’s a meeting point and place of business in the field of automotive technology and smart mobility, and it houses leading automotive businesses, knowledge institutes, innovative start-ups, and educational institutes."

http://www.delta-emea.com/news/pressDetail.aspx?secID=3&pID=1&itemID=9564&typeID=1&tid=0&hl=en-GB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: