6reacties

Rieter: 9 zetels PVV Helmondse raad !


Als je de Helmondse uitslag voor de Tweede Kamer-verkiezingen van afgelopen woensdag 9 juni zou vertalen naar de Helmondse raad dan zou de PVV van Geert Wilders 9 zetels behalen! De VVD zou met 7 zetels (nu 5) de tweede partij van Helmond worden. Gevolgd door de PvdA met 6 zetels (nu ook 6) en ook de SP met 6 (nu maar 3 !) en de CDA met 5 (2 minder dan de 7 van nu !). GroenLinks en D66 zouden hun huidige 2 zetels behouden. Opvallend is verder dat TON géén zetel zou krijgen terwijl die er op 3 maart nog 2 behaalde. Je kan en mag dan ook gerust stellen dat ze die dus louter hebben gehaald door het niet meedoen van de PVV in Helmond op 3 maart j.l. tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen (niet voor niets haalt landelijk Rita Verdonk helemaal niets meer!). Nadrukkelijk dient er verder wél op gewezen te worden dat de huidige 10 lokale zetels (SDOH 4, Helder Helmond 3, HB 2 en HA 1) in deze vertaling niet voorkomen.
Je kan je wel alvast afvragen wanneer de PVV de volgende keer wél in Helmond mee zal doen hoeveel lokale zetels er nog over zullen blijven? Niet dat alle lokale stemmers bij voorbaat PVV-stemmers zullen zijn. Kijk wat dat betreft maar naar de cijfers voor de SP. Dat scheelt landelijk en lokaal 3 zetels en die gaan waarschijnlijk óók naar lokalen.

Maar wat betekent deze landelijk uitslag nog verder voor Helmond? Of in ieder geval voor wat betreft de beleving van de Helmondse stemmers hoe het er in Helmond aan toe gaat? Het betekent in ieder geval dat 1 op de 4 Helmonders PVV heeft gestemd. En persoonlijk vind ik dat je daar rekening mee moet houden. Ik vind het dan ook een verkeerd signaal van m.n. alle linkse partijen (GL, SP, PvdA en D66) om bij voorbaat landelijk géén coalitie met de PVV te willen aangaan. We leven in Nederland in een democratie en dus mag je de PVV niet bij voorbaat al buitenspel zetten. Kijk maar naar waar het landelijk wel eens op uit zou kunnen draaien: een kabinet van VVD, PVV en CDA mét gedoogsteun van de SGP (samen goed voor 78 van de 150 zetels). Ik pleit dan liever voor een meer gewogen coalitie waarin óók linkse(re) partijen zitting hebben. Beter mét Wilders in één kabinet dan werkloos 4 jaar moeten toezien hoe een rechtse regering de verworvenheden die de onderkant van de samenleving nog enige soelaas bieden af te laten breken.
En dat geldt wat mij betreft nú al voor Helmond. Of die PPV-stem nu een protest-stem is of een serieuze vraag om verandering, we dienen er naar te luisteren. Blijkbaar maakt een groot deel van de Helmondse bevolking zich zorgen over de Islamisering. Dat is of een juist gevoel of een verkeerd gevoel maar dan moet er beter gecommuniceerd worden. Er is wel degelijk sprake van een zorgwekkende toenemende criminaliteit. En daarvan blijkt een te groot deel veroorzaakt te worden door een verhoudingswijs veel te groot deel met een allochtone achtergrond. Enerzijds betekent dat terecht een roep naar meer lik op stuk beleid. Maar van de andere kant mag er ook gekeken worden wat daar van de oorzaak is. Want ook dat dient te worden aangepakt. Oftewel: voorkomen is (nog steeds!) beter dan genezen. Hopelijk is dat een les die we uit deze verkiezingsuitslag mogen trekken.
Kortom: laten we het signaal van deze verkiezing serieus nemen.

Michael Rieter
Fractievoorzitter

MichaelOnze Helmondse politici
6 reacties
Reageer

kan men de PVV gaan benaderen als in 1986 met de centrumpartij in Kedichem.Daar was heel nederland toch wel blij mee. Ook een manier is om deze hotels of zalen achteraf te boycotten of te toegang te versperren.

@Mark
Je valt in herhaling.
Volgens mij is je uitspraak nog strafbaar ook. Je roept immers op tot brandstichting, dan wel een aanslag tegen de PVV.

Noud lees eens goed, er staat niks over brandstichting. En als dat zo was zou ik dat geweldig vinden.

@anoniem (mark?)
Je refereert aan wat er met de Centrum Partij is gebeurt in Kedichem in 1986. Daar is wel degelijk brand gesticht.
In feite roep je dus op om datzelfde ook met de PVV te doen.

nee, ik ben Mark niet, dit is een kwade geest die boos op je is. grapje, maar er komt zeker een brand, ik kan de toekomst voorspellen

toekijken "hoe rechts de verworvenheden aan die de onderkant van de samenleving nog enig soelaas bieden gaat afbreken."

nounou, linkse propaganda; want welke soelass biedende verworvenheden hebben we het hier over? De aow? geen paritj zekerder dan de PVV. uitkeringen? Geen partij zo duidleijk eerlijk als de PVV.Zorg? Ook hierin scoort de PVV hoger dan linkse kletspraatpartijen.

Nee, de gehele linkse verworvenheden, de verzorgingsstaat is onbetaalbaar geworden,juist DOOR linkse politiek van onbeperkte instroom van kansarmen en kasnlozen.Ja, die dan weliswaar meteen pvda kiezers zijn...je stemt op de paritj die je mondje voedt..maar hierdoor is alles onbetaalbaar en onhoudbaar geworden; niet de lasten voor deze groep mensne, alleen de lusten.Zo worden ze ook hierheen gelokt. geldt overigens voor heel west europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: