4reacties

Rieter: Is "38-ste" raadslid een spuit 11?


In de afgelopen mei vergadering van uw raad waagde ik het mij al af te vragen of wij met de centrummanager het "38-ste" raadslid hadden! Dat afvragen werd mij terstond niet in dank afgenomen. Ter verduidelijking: de Helmondse gemeenteraad bestaat op dit moment officieel uit 37 raadsleden. En de centrummanager is ene Peter Tielemans, in de vorige raadsperiode nog een doortastend en gerespecteerd wethouder. In maart 2006 kwam aan die loopbaan bruut een einde en werd hij weer gewoon raadslid, tót 1 oktober vorig jaar, toen hij de nieuwe centrummanager werd. In die positie roert hij zich inmiddels in menig politiek dossier en komt ook nog eens regelmatig zelf met eigen suggesties. Reden voor mij om in mei dus af te vragen, publiekelijk tijdens een raadsvergadering, of we met een "38-ste" raadslid te doen hebben. Daarmee leek de kous af……..
…… ware het niet dat over de centrummanager tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota half juni wéér een opmerking werd gemaakt die mijns inziens in het verlengde lag van mijn eerdere opmerking. Het PvdA-raadslid Lodewijk den Breejen noemde om dezelfde redenen die namelijk aan mijn opmerking ten grondslag lagen, het centrummanagement een spuit 11. Dus nadrukkelijk niét de centrummanager zélf maar het centrummanagement. Dus niet de persoon maar de organisatie. Althans dat bleek uiteindelijk uit een gezamenlijke verklaring van den Breejen en Tielemans. Delicaat feit is dat den Breejen Tielemans opvolgde als raadsnestor en daarmee zowel ook als vice-voorzitter van de raad als voorzitter van het Presidium. En daarmee lijkt de kous wederom af….. Laat onverlet dat naast andere niet beschreven en aan u niet gemelde nieuwsfeiten u de afgelopen weken bijna louter en alleen via het ED deelgenoot gemaakt bent van het gekrakeel tussen beide heren.
Vraag blijft echter voor mij of 'onze' centrummanager nu wél of niét voor de muziek uitloopt of andermans muziek, zonder de rechten daarvoor te hebben betaald, regelmatig speelt.
Waar ik mij dan ook 'druk' over maakte was dat een oud-wethouder die in zijn B&W-tijd toch vanuit collegiaal bestuur mee heeft gewerkt aan de eindtijd van 16.00 uur van de zaterdagse weekmarkt, zo makkelijk nu ineens kan en mag stellen dat die tijd weer terug mag naar 12.30 uur. En dat ook nog eens naast het feit dat zijn illustere voorganger Thieu de Wit als centrummanager juist nadrukkelijk heeft gepleit voor een veel latere eindtijd. En waar ik mij ook 'druk' over maakte was nadat ik een pleidooi deed voor snel open maken van de Gaviolizaal om onze draaiorgels weer te kunnen laten draaien, 'onze' centrummanager dat pleidooi letterlijk nog een dunnetjes overdeed. Wat mij betreft is nu de kous misschien toch wel echt af.
Tot slot wellicht nog wel de belangrijkste vraag is of dat wij ons als burgers van onze stad daar überhaupt druk over moeten maken.
Of……………………

Michael Rieter
Fractievoorzitter

MichaelOnze Helmondse politici
4 reacties
Reageer

Dat Telemans overal een mening over heeft, moet je denk ik zien in zijn plan om burgemeester te worden. Slim vind ik dat niet, maarja, hij heeft ambities.
Dat het ED elke scheet van Tielemans opnoteert zegt iets over het ED denk ik. Bij gebrek aan ander nieuws (lui?) hoef je Tielemans maar te bellen en die heeft een mening. Makkelijk toch. Vandaag voor de zoveelste keer weer een stukje over zijn ontbijtjes met een paar man. Het moet niet erger worden met het ED.

Ja, dat Heistraatverhaal was ook weer erg.
Laten we ook niet vergeten dat Rudi v.d. Made ook al felle kritiek op T. had. Kan nu niemand die man in toom houden? (T. dus!)

Maakt het nog iets uit of de burger zich daar wel of niet druk om maakt?

Nou de afgelopen weken hebben de krantenberichten wel laten zien dat een groot gedeelte van de bestuurders van Helmond incompetent is.
De resultaten van b.v. het armoedebeleid, de zorg en wat al niet meer bewijzen dit toch wel zo zachtjes aan, misschien is dit 38e raadslid wel nodig om bij de volgende motie van wantrouwen bepaalde bestuurders te laten opstappen. Of zit ik mis, ben niet zo'n politiekeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: