3reacties

Chahim: Helmond Studentenstad


Eindelijk is het zover, Helmond heeft haar eerst HBO instelling, de automotive campus. Nou ja eerste, we hebben al enige tijd een PABO, maar goed. In het Eindhovens Dagblad werd met een beetje sarcasme gesproken over “Helmond Studentenstad”, maar wellicht zullen de komende jaren daar verandering in brengen. Helmond zal op korte termijn maar liefst drie HBO instellingen huisvesten. Naast de automotive campus en de PABO komt er een Groene Campus op Suytkade. Verder heeft de TU-Eindhoven plannen om de verdediging bij promoties op gebied van automotive in Helmond, bijvoorbeeld in het Kasteel, plaats te laten vinden.

Helmond kan dus een studentenstad worden, maar is het vandaag de dag NIET! Als B5 gemeente moeten we zeker ernaar streven en op dit moment hebben we ook de kansen die we, naar mijn mening niet onbenut moeten laten. Studenten willen maar twee dingen: 1 Goedkoop en goed kunnen wonen; 2 goed kunnen stappen. Afgelopen week stond in het Eindhovens Dagblad dat de kamerprijzen in Eindhoven het hardst stijgen. Hier zouden wij in Helmond van kunnen profiteren. Maak van al die lege kantoorpanden in het centrum kamers. Volgens mij ben je nog sneller vanuit Helmond met de trein op school in Eindhoven, dan dat je vanuit Gestel, Woensel of Strijp met de bus reist. Dan komen we bij het tweede punt, het stappen. Natuurlijk kunnen we op dat gebied niet met Eindhoven concureren, maar met de (mogelijke) komst van het Nachtnet krijg je bij huisvesting in Helmond Eindhoven er gratis bij!

Ook op cultureel gebied doen we het goed. Het aantal festivals in Helmond is door de jaren heen gestegen en worden altijd druk bezocht. Ook het centrum krijgt een flinke boost. Met de centrumplannen nu echt definitief getekend, komt er maar liefst 20.000 m2 winkel oppervlakte bij. Daarmee krijgen we een centrum waardig aan een stad als Helmond.

Kortom alle ingrediënten voor een studentenstad zijn aanwezig. Het is nu aan de gemeentebestuur om deze ambitie te realiseren.

Fijne vakantie!

Mohammed Chahim
Raadslid

Onze Helmondse politiciMohammed
3 reacties
Reageer

Hopelijk gaan ze er iets goeds mee doen!

Je legt nu net een pijnpunt van het nachtnet bloot. Jongeren die Helmond achter laten en hun heil in Eindhoven gaan zoeken. Het nachtnet zal er dus voor zorgen dat nog meer jongeren niet naar het Helmondse uitgaansleven (voor zover dat er is) gaan, maar naar Eindhoven zullen trekken.

Wat de opleidingen zullen brengen zal de toekomst moeten uitwijzen. Natuurlijk zullen de kamerprijzen in Helmond ook snel stijgen als de loop van studenten er eenmaal is, dus ook op dit punt moet er niet te snel gejuicht worden. Kantoren ombouwen voor (studenten)huisvesting is natuurlijk wel een goede zaak.

Ik snap best dat er mensen zijn die met enige scepsis naar deze plannen kijken maar we moeten vooruit en ik denk dat dit een goede stap zou kunnen zijn.

Simo, ik heb wederom met plezier je blog gelezen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: