8reacties

Van der Zanden: “Oogsttijd”


Ook al ben je maar een beetje geïnteresseerd in lokale politiek dan weet je dat de campagne voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen al weken geleden is gestart. In tegenstelling tot wat misschien officieel geldt als campagneperiode, zeg maar de periode vanaf nu tot en met 19 maart, hebben “kenners” al sinds de begrotingsbehandelingen in november 2013 de nodige schermutselingen gezien en gelezen in heel veel media. Oude posities zijn verlaten, nieuwe zijn ingenomen en voor het oog lijkt er wat veranderd te zijn. De gezichten zijn veelal hetzelfde gebleven. Nu gaat het officieel beginnen. De campagne!De komende periode is voor alle politieke partijen gelijk: als partij probeer je te oogsten wat je de afgelopen 4 jaar politiek hebt gezaaid. De campagneperiode gebruiken we om ons optreden te verzilveren in de hoop dat dit op 19 maart wordt uitgedrukt in zetelwinst ( overigens lijkt campagnevoeren geen noodzaak te zijn. Kijk naar de peilingen waar het de PVV betreft.) Maar hoe gaan we de campagne in? Gaan we de behaalde successen onderstrepen? Gaan we onze doelen zoals verwoord in onze verkiezingsprogramma’s extra onder de aandacht brengen? Of gaan we beiden doen? Wat onze partij betreft kunnen we u gerust stellen! Wij blijven, ook straks gewoon doen wat we sinds 1994 in de Helmondse raad altijd hebben gedaan. Op een constructieve wijze, maar kritisch waar het de uitgaven betreft en met oog voor de problemen van de zwaksten in onze samenleving mee richting geven aan de besluiten van onze stad. En ja, ook andere partijen zullen dat van zichzelf vinden maar er is wel degelijk verschil. Zomaar een paar voorbeelden: Red de thuiszorg!, Geen dwangarbeid, geen verdringing van normaal werk! Berkendonk moet gratis blijven! en Niemand dakloos! En niet te vergeten geen achterkamertjespolitiek! De SP is zoals u kunt zien ook in Helmond 100% sociaal! Geen doemdenken, maar ook geen megalomane prestigieuze projecten ten koste van basisvoorzieningen. Reële beloften in plaats van luchtfietserij en vooral….. een betrouwbare, goed geïnformeerde raadsfractie die op basis van onze SP-uitgangspunten menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit de voorstellen voor onze stad toetst. We blijven ons inzetten voor het behoud van de “menselijke maat” ook in tijden waarin dit soms ver te zoeken is. Ook voor onze partij geldt dat wij van mening zijn dat thuisblijven op 19 maart geen optie is! Maak duidelijk wat uw mening is, niet alleen op deze weblog maar ook in het stemhokje. Dat het anders moet is onze mening! Dat het anders kan laat ons programma “VOOR DE VERANDERING! SP” zien. Hou hiervoor de komende week de website van de Helmondse SP afdeling www.helmond.sp.nl in de gaten! Hopelijk tot ziens op 19 maart!

Nathalie van der Zanden
Raadslid

NathalieOnze Helmondse politici
8 reacties
Reageer

Voor de verandering: ChristenUnie was het landelijke motto bij de jongstevTweedevKamer verkiezingen. Dat is ook het motto van de Helmondse ChristenUnie bij de gemeenteraadsverkiezingen! Dat de SP hier nu meekomt is op zijn minst heel bijzonder!

Lodewijk den Breejen

Tja het is ook nou niet het meest originele motto. Ik denk dat iedere partij deze open deur wel een keer gebruikt heeft.

@Lodewijk den Breejen op dinsdag 7 januari 2014 om 01:09:

Opmerkelijk. Mag dat eigenlijk?

@ Frank, ja dat mag, je kunt dat niet zoals een merknaam vastleggen@ Hein, inderdaad niet origineel, maar het kan wel heel toepasselijk en actueel zijn!

Lodewijk den Breejen

De kunst van een goede politicus is:
" Om van elke tafel mee te eten.."

Een programma gaat niet om een titel alleen. Een programma gaat om de inhoud. Het is wel zo dat SP inderdaad voor verandering kan zorgen, omdat het de enige partij is die standvast is, geen overlopers in zijn partij heeft, duidelijk is, sociaal is, goed onderbouwde meningen heeft, slimme oplossingen heeft en visie heeft op de lange termijn.

Ik heb helemaal niet het idee dat de SP meerdoet met de verkiezingen. Opstart problemen?

@manuel op vrijdag 17 januari 2014 om 16:26:

En waar baseer je dat op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: