7reacties

Smeulders: Groenste Idee van Helmond


Als politieke partij heb je verschillende functies. De meest in het oog springende is het deelnemen aan verkiezingen, om zo vertegenwoordigd te worden in bijvoorbeeld de gemeenteraad. Voor GroenLinks is dat slechts een aspect van de politiek. Wij nemen ook buiten verkiezingstijd verschillende initiatieven om in de stad zichtbaar te zijn. Dat blijkt aan te slaan. Vanwege het grote succes organiseert GroenLinks komend jaar voor de derde keer een picknickreeks. Tijdens deze picknicks in de kasteeltuin van Helmond is er tijdens het nuttigen van een hapje en drankje ruimte voor lezingen, discussies en muziek.

Een ander voorbeeld is het Groenste Idee van Helmond, waar we op dit moment druk mee bezig zijn. Tijdens deze wedstrijd vroegen we alle Helmonders om nieuwe ideeën en inzichten aan te dragen om Helmond groener te maken. De inwoners van de stad krijgen zo meer inspraak in het gemeentebestuur. Helmond is immers van ons allemaal, en we moeten er samen voor zorgen dat het fijn blijft om in onze stad te wonen!

Door de opzet van de publiekswedstrijd worden Helmonders uitgenodigd om actief mee te denken en doen om tot een groenere woon- en/of leefomgeving te komen. Om inzenders te belonen, staat voor de winnaar een mooie elektrische scooter klaar. Daarnaast spant GroenLinks zich er vervolgens voor in om het winnende idee daadwerkelijk uitgevoerd te krijgen.

Hoewel de internetvoorronde nu plaatsvindt, durf ik de wedstrijd nu al een succes te noemen. Een aantal van de zeventien ingezonden ideeën, zijn echt heel inventief en creatief. Kijk zelf maar! En bepaal dan ook meteen welk idee je op 1 oktober terug wilt zien tijdens de finaleavond in Zeezicht! Dan kiest een jury, bestaande uit Femke Bartels (Hoofd Campagnes Greenpeace Nederland), Antoinette Knoet-Michels (Voorzitter College van Bestuur ROC Ter AA) en de in Helmond geboren en getogen cabaretier Leon van der Zanden, welk idee zich voortaan het Groenste Idee van Helmond mag noemen. Het belooft een spannende avond te worden!

Ik zie jullie dan ook allemaal op 1 oktober in Zeezicht. Maar eerst… stemmen maar!

Paul Smeulders
Burgercommissielid

enter

Onze Helmondse politiciPaul
7 reacties
Reageer

Gelukkig hebben ze bij Groen Links een goede poll, waar je niet meerdere keren kunt stemmen, zoals bij ed.nl b.v.

Mooie ideeën zijn erbij.

Ook GroenLinks zal de verkiezing van het Wilhelmonds en de gevolgen hebben gevolgd en er vast van geleerd hebben. Hoewel het met de internetpoll toen ook goed is gegaan.

Leuk idee! Wel veel lezen, maar ik ga er zeker nog een aantal doornemen en stemmen.

Ik had even tijd, en heb alle ideeen doorgelezen.
Veel uitvoerbare ideeen zitten er niet bij, omdat het vaak neerkomt op het bewust maken van "Helmond moet groener". Gezien de desinteresse van veel Helmonders moeilijk te verwezelijken. Mijns inziens moet een idee gekoppeld worden aan meetbare vooruitgang. Dan kun je een competitie krijgen, en Helmonders willen zeker wel winnen. Ik hoop dat er nog meer ideeen bij komen.

Ideeën voor het groenste idee van Helmond kunnen er niet meer bij komen. Vandaag is de laatste dag dat er gestemd kan worden op het groenste idee van helmond.

Het Groenste Idee van Helmond was afkomstig van Eric Smeulders. Zowel de vakjury (die besliste) als het aanwezige publiek hadden dat oordeel. Het idee behelsde een website waarop Helmonders hun overbodige spullen kunnen aanbieden die anderen gratis kunnen afhalen. Hierdoor worden er in Helmond meer artikelen hergebruikt. Hij won daarmee een elektrische scooter ter waarde van 1.795 euro.

Nou ja, zo nieuw is het niet, bij de Ruilwinkel doen we dit al bijna 10 jaar. De spullen gaan zelfs diverse malen van de ene eigenaar naar de andere eigenaar.
Het mooie hier is dat je ook wat voor die ander terug kunt doen.

Als jij wat gekregen hebt van iemand kun je voor een ander b.v. weer een broek inkorten.

Want als iemand iets van jou meeneemt krijg je punten, die punten kun je weer gebruiken om van iemand een dienst te vragen, zoals b.v. hond uit laten, kleding verstellen, gras maaien enz. enz.

Op deze manier kunnen veel mensen iets verkrijgen zonder hun beurs open te hoeven doen.

Maar ik feliciteer Eric Smeulders toch van harte met het winnen van de mooie scooter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: