2reacties

Van de Brug: 2012-2013


Als laatste van dit jaar mag ik nog éénmaal een bijdrage aanleveren voor de Weblog.
Lang heb ik moeten denken waar ik het over zou gaan hebben. Lange tijd zag het er naar uit dat ik voor de laatste bijdrage van dit jaar voor de eerste keer geen bijdrage zou hebben.

Aan het einde van een jaar, ga je jezelf van alles afvragen. Wat vieren we nu eigenlijk met oud en nieuw? Is dat de viering van geboorte van een nieuw jaar met volop mogelijkheden of is dat de viering van de afsluiting van een jaar wat vol stond van gebeurtenissen, waarvan je misschien zou wensen dat je enkele nooit had meegemaakt?
Voor mij persoonlijk staat de viering van oud en nieuw, dit jaar 100% in het teken van dit laatste. Het jaar 2012 zou ik zelf persoonlijk het liefste zo snel mogelijk willen vergeten.
In de politiek stond het jaar 2012 vooral in het teken van het afscheid nemen en het welkom heten.
Afscheid: oa. Sloop ’t Speelhuis, Afscheid Burgemeester Jacobs en overlijden voormalig burgemeester Geukers;
Welkom: nieuwe burgemeester Blanksma-van den Heuvel

Het jaar 2012 stond (helaas) ook in het teken van vervroegde landelijke verkiezingen.
De VVD-Helmond werd de grootste politieke partij van Helmond. De vreugde binnen onze afdeling is echter van zeer korte duur als bekend wordt waar de top van onze eigen partij ons mee probeert op te zadelen. Mede door druk van VVD-Helmond door bijdragen in het Eindhovens Dagblad, De Telegraaf, Omroep Brabant en in het TV-programma “De Wereld draait door” wordt het omstreden zorgplan alsnog van tafel gehaald. Maar de schade aan onze partij is dan al geschied. De VVD-Helmond heeft de afgelopen 3 jaar keihard gewerkt aan een beter Helmond. De resultaten zijn er! Maar natuurlijk zijn we nog lang niet waar we zijn willen en we zouden dan ook nog graag wat langer aan de klus willen werken.
Wrang is het wel weer dat juist de heren/dames die dankzij ons in het landelijke parlement terecht gekomen zijn, ervoor gezorgd hebben dat de VVD het nu zo slecht in de opiniepeilingen doet en dit sinds lange tijd. Bedankt!!!

Het nieuwe jaar 2013 zal een jaar worden van nieuwe uitdagingen. Het jaar zal onder andere in het teken staan van voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen 2014.
Ik heb er zin in!!

Ik wens iedereen voor het nieuwe jaar een goede gezondheid toe.

Serge van de Brug
Raadslid

Onze Helmondse politiciSerge
2 reacties
Reageer

En ik Serge, heb ook zin in die nieuwe verkiezingen.

Hans Gruijters

Aan het einde van een jaar kun je bij veel dingen stilstaan. Je kunt ook vooruitzien. Aan het einde van het jaar bestaat de VVD niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: