2reacties

Van de Brug: Induma Oost


Onlangs heeft de gemeenteraad besloten geld vrij te maken voor de herstructurering van bedrijventerrein Induma Oost. Voor dit project heeft de gemeente ook financiële bijdragen ontvangen van het Ministerie en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij/Brabantse Herstructurerings maatschappij.
Induma Oost is een verouderd bedrijventerrein met nogal wat problemen op het vlak van handhaving, veiligheid, parkeren en uitstraling/aantrekkelijkheid. Om hier verbetering in aan te brengen worden smalle straten opnieuw ingericht en worden panden die nu nog privaat eigendom zijn, opgekocht om extra openbare ruimten te creëren. Vooral het laatste vergde nogal wat tijd en inspanning van alle betrokkenen.
Al in 2005 is er een masterplan Hoogeind vastgesteld. Een onderdeel van dit masterplan vormt de herstructurering van Induma Oost. Maar ook Induma West maakt hier onderdeel van uit. En ook dit gedeelte heeft de urgentie om herstructureerd te worden.
De VVD juicht de herstructurering van Induma Oost van harte toe maar zou ook graag zien dat Induma West de aandacht krijgt die het verdient.
Willen we de werkgelegenheid als stad behouden en nieuwe werkgelegenheid naar de stad krijgen, dan zullen we er onder andere voor moeten zorgen dat er voldoende nieuwe grote bedrijventerreinen beschikbaar zijn. Maar zeker ook de bestaande kleinere bedrijventerreinen verdienen onze aandacht, zodat deze aantrekkelijker worden voor de kleinere bedrijven die zich in onze stad willen vestigen. De herstructurering Induma Oost is een eerste stap.
Wij wensen alle betrokkenen succes toe met de herstructurering van Induma Oost.
Dit smaakt naar meer..

Serge van de Brug
Raadslid

Onze Helmondse politiciSerge
2 reacties
Reageer

Mooie en wijze woorden. Met de herstructurering van Induma (Oost en hopelijk West) zetten we weer een stap richting een optimaal ondernemingsklimaat!

test zonder naam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: