5reacties

Van Mullekom: "de Trixja in Helmond !!"


De wethouder van Stedelijk beheer, Verkeer en Milieu, mevrouw Houthooft- Stockx (VVD) heeft een paar weken geleden het toch weer voor elkaar gekregen om in het college een volstrekt onzinnig plan te berde te brengen, het zogenaamd 'Trix rollend tapijt' tussen Suytkade en NS station Helmond centraal. Dit terwijl Trix toch echt voor kwaliteit gaat en wie het niet gelooft, kijkt zelf maar naar haar eigen website.

Onderhand gaat deze wethouder toch echt door het leven als de wethouder van Volstrekt Onzinnige Zaken (VOZ). Waarom zult U zich afvragen, nou vooruit dan maar. Duur extern onderzoek was nodig voor een ijsbaan in Helmond. Vervolgens zou de Segway haar intrede moeten krijgen voor Suytkade.

Staan er voor ons Helmonders nog meer verrassende en fantasievolle plannen te wachten, een en ander uiteraard na duur extern onderzoek? Ja, natuurlijk College en geachte Helmonders. Helmond Aktief doet bij deze ook een voorstel, zeer meegaand met het wel en wee van de Suytkade bewoners: Helmond Aktief wil helikopters tussen Suytkade en 't station. Bij grotere drukte driemaal daags een Boeing 747 en tijdens het absolute spitsuur een Toepolev. Maar wat nu het absolute spitsuur is, dat kan ik als raadslid ook niet zo simpelweg uitrekenen. Zou u, geacht College, daarom misschien wel toch eerst aan de raad willen vragen of er geld van de Helmonse burgers vrij gemaakt kan worden voor een extern onderzoek ter beantwoording van deze vraag? De kosten hiervan zullen dit keer hopelijk wel meevallen, want het gaat slechts om deze ene vraag.

Misschien wilt u, geacht college, tegelijkertijd ook nog een forse bijdrage leveren aan de bestrijding van de werkloosheid in Helmond? Ook daar heeft Helmond Aktief aan gedacht. Niet ver van ondergetekende vandaan, staan volop riksja's te koop. Misschien willen de echte Oliemolers uit de Annawijk, die het harde werken gewend zijn, zich nogmaals inzetten om de gegoeden uit Suytkade met riksja's naar het station en weer terug te vervoeren. Dit wel helaas voor een karige beloning. Maar als dit project eenmaal een groot succes is, is het wel uit te breiden naar de Groene Loper, de Oranjebuurt, Stiphout en Dierdonk.

Af en toe kan ook onze burgemeester mee in de riksja, zingend……..

De kat wat is ie mooi zeg,
de kat wat is ie mooi,
waar is m'n kat nou gebleven?

Alle Helmonders zullen het meemaken, in een mum van tijd heeft onze Fons wel vijfentwintig miauwende katjes in zijn riksja en dat is pas Helmond Promotie ten top. Om onze wethouder Trix van VOZ toch de eer te gunnen van dit initiatief zullen we de voornoemde karretjes voortaan Trixsja's noemen.

Allemaal gekkigheid, mensen. Maar laat duidelijk zijn dat Helmond Aktief het volstrekt oneens is met alle aandacht die de bewoners van Suytkade krijgen terwijl er voor de bewoners van de Annawijk nooit één poot is uitgestoken. De gemeente was nog te beroerd ten behoeve van de Annawijk een tunneltje onder het spoor aan te leggen maar is nu plotseling héél erg aktief als het om Suytkade gaat. Daar zou onze Trix graag een rollend tapijt voor aangelegd zien, het is maar goed dat dit plan even geparkeerd wordt.

Theo van Mullekom
Fractievoorzitter

Onze Helmondse politiciTheo
5 reacties
Reageer

Theo, dit heb je uitstekend verwoordt ik sta er helemaal achter.
Maar je bent de helikopter vergeten, dat land iets vlugger en makkelijker, dus dat zou toch beter zijn voor het gegoede volk, dat het klootjes volk nu op deze ideeën moet komen dat is niet goed voor het image van het gegoede volk.
Laat Trix maar eens mee denken over het armoedebeleid dat dat eens goed van de grond komt en "eerlijk", maar daar hebben ze in Dierdonk nog nooit van gehoord.

Ik kan het niet meer dan eens zijn met de meeste woorden die je schrijft Theo.

Tja zeker met dat tunneltje sla je de spijker op de kop. Ik snap dus ook niet waarom er nu ineens wel een heel onderzoek enz kan worden gedaan. Maar goed, mischien zal ik toch moeten toezien hoe sommige mensen de normale wijken wat minder vinden dan de nieuwkomende en jongere wijken(met respect naar die wijken toe natuurlijk, want deze kunnen er ook niets aan doen dat sommige betuurders er rare plannen op na houden??)

Wat de kat betreft.
Ik ben een Helmonder, geboren en getogen. Ik ben trots op de naam Kattemepper en waar hij voor staat, en wat de geschiedenis is.
Of ik een symbool als een kat wil.......
Nahh, doe maar niet, we hebben al een Wapen en ook die voldoen vind ik. Wel vind ik het leuk dat de naam Kat word gebruikt in de carnaval, en bv Jazz in catstown, maar om er nu een compleet symbool van te maken wat helmond moet prompoten vind ik PERSOONLIJK niet nodig.

Ik heb smakelijk moeten lachen om dit stuk! En ik vind dat je heel erg gelijk hebt.
Vraagje aan Theo: is bij jullie bekend hoe veel al die externe onderzoeken kosten en zo ja: hoe veel?

@Johan, dank voor je reactie. Momenteel zitten we in het zomerreces. Na het zomerreces zal ik trachten de gemeentelijke kosten voor externe onderzoeken boven tafel te halen.

Theo van Mullekom

Goed verhaal Theo!!! De wethouder zal er wel minder blij mee zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: