13reacties

Van Mullekom: Mijn laatste column

Column Theo van Mullekom Helmond Aktief Beste Webloglezers,

Hierbij ontvangen jullie mijn laatste column als bijdrage aan de Helmondse weblog. Vanaf de eerste politieke columns die verschenen op de Helmondse weblog, ben ik gevraagd daar bij regelmaat een bijdrage aan te leveren. Dat heb ik steeds met eer en geweten en vol overtuiging getracht te doen. Het schrijven van columns is momenteel niet meer een van mijn prioriteiten.

Als politicus probeer ik altijd een bestuurlijk pad uit te stippelen en daarmee een lange termijn visie neer te leggen. Grote lijnen, toekomstgericht, voorkomen van een zwalkend beleid dat niemand kan begrijpen. Als politicus heb ik vaak de stip aan de horizon verwoord; het resultaat waar Helmond naar toe moet werken, maar wat wel een lange adem en een rechte rug vereist. Bijvoorbeeld het verplaatsen van Vlisco, het ondertunnelen van de Kasteeltraverse. Daarmee kan het kasteel weer de plaats innemen die de Helmonder nog trotser doet worden op de stad.

Ook de bereikbaarheid van Helmond is een heikel punt en verdient nu reeds grote aandacht omdat het anders in de toekomst mis gaat. Wil je Helmond blijvend goed ontsluiten, dan moet je beginnen te denken om in zuid/westelijke richting, bij Vaarle de ontsluitingswegen te laten beginnen, in oostelijke richting nabij de gemeentegrens van Deurne. Dat is mijn stip aan de horizon in dit dossier.

Ik heb u ook nog beloofd terug te komen op het parkeren in het kanaal. Helaas kan ik u hierover op het moment van dit schrijven nog geen cijfers geven, wel is men daarmee bezig. De bouwkosten van de parkeergarage Boscotondo bedroegen destijds ongeveer 9,2 miljoen gulden. Het ging toen om het prijspeil van 1998. Het genoemde bedrag was exclusief de grondkosten.

Zoals al eerder aangegeven, dit is mijn laatste column. Op politiek gebied zal ik mij altijd blijven inzetten voor het welzijn van de medemens. Vaak is het zo dat, zij die het moeilijk hebben in de samenleving, ook het meeste onrecht wordt aangedaan. Alle politici roep ik op daar blijvend aandacht voor te hebben.

Mij rest zeker te vermelden dat de samenwerking met het redactieteam van de Weblog Helmond steeds in goede harmonie is gegaan en ben hiervoor alle dank verschuldigd.

Ik hoop dat het u allen goed mag gaan in leven en gezondheid, blijf positief en geef al je liefde aan je medemens, zoals je jezelf lief hebt. Tot ziens.

Theo van Mullekom
Fractievoorzitter
Helmond Aktief