6reacties

Van Mullekom: stel eisen aan wethouder


De geluiden over slecht functionerende wethouders worden in de stad steeds luider. Niet alleen Helmond Aktief liet zich in het verleden kritisch uit over de kwaliteit van de wethouders maar nu heeft ook Rudi van der Made van Groen Links zich in de discussie gemengd. Samen met Helmond Aktief is Groen Links van mening dat de kwaliteit van de wethouders sterk onder de bestuurdersmaat is voor een stad met 86.000 inwoners.

Wethouder Yeyden bijvoorbeeld is amper in staat de balie van de Kringloopwinkel te bemensen. Wethouder Boetzkes weet zich al geen raad als hij ook maar één stap buiten zijn geliefde Helmond Oost zet, wethouder Houthooft is de gemeentelijke sneeuwruimer die alles voor zich uitschuift en wethouder Kees Bethlehem zit louter en alleen in het college voor de gezelligheid. Slechts wethouder Frans Stienen doet het volgens Helmond Aktief zelfs goed. Buiten laatstgenoemde bestuurt dit gezelschap onze stad slecht! Wat hebben wij Helmonders in hemelsnaam misdaan om over zulke wethouders te beschikken?

Helmond Aktief is daarom van mening dat aan een wethouder eisen moeten worden gesteld die recht doen aan het besturen van Helmond. Je zou een nieuwe wethouder kunnen toetsen en testen door een extern bureau én je zou voor een nieuwe wethouder een sollicitatieprocedure kunnen opstarten zodat ook mensen van buiten de politiek wethouder kunnen worden. Waarom zou een deskundige burger van buiten de politiek minder verstand hebben van armoedebestrijding dan wethouder Yeyden die nog nimmer is betrapt op ook maar één zinnige bijdrage aan het probleem en daarom over het probleem dan ook consequent de mond houdt. Een goed opgeleide man/vrouw zou minder onrust in de Helmondse samenleving veroorzaken dan wethouder Boetzkes als portefeuillehouder van Welzijn, Jeugd, Onderwijs en Sport. En waarom zou een burger minder verstand hebben dan wethouder Houthooft van een stad met absoluut teveel stoplichten die nagenoeg altijd rood kleuren? Waarom worden nieuwe wethouders altijd gezocht in de donkere spelonken van de eigen partijpolitiek waar wij burgers geen enkel inzicht in hebben om vervolgens te worden opgescheept met wethouders die slechts één belangrijke kwaliteit hebben: zij hebben de contributie van hun eigen partij altijd trouw betaald. Niet meer dan dat.
Prettige vakantie!

Theo van Mullekom
Fractievoorzitter

Onze Helmondse politiciTheo
6 reacties
Reageer

De huidige wethouders zijn toch ook gewoon burgers die in hun vrije tijd voor politicus spelen. Maar er zou inderdaad eens beter geselecteerd kunnen worden. Nu lijkt (is?) het allemaal vriendjespolitiek.
Overigens ben je de B uit het gezelschap vergeten. Jacobs is ook niet zo'n geweldige bestuurder.

@Noud,
Maar die heeft zijn (her)examen inmiddels al gedaan en een voldoende gehaald.

Ja door de mannen en vrouwen op het pluche.
De poll die op de Weblog van Helmond heeft gestaan maakte toch duidelijk dat veel Helmonders van hem af willen.

Quote "Wethouder Yeyden bijvoorbeeld is amper in staat de balie van de Kringloopwinkel te bemensen"

Nou, mijnheer van Mullekom, ik vind de armoedeconferentie een beter voorbeeld, vooral alle mooie beloftes die niet nagekomen worden, kost allemaal veel geld vervolgens gebeurt er niets.

Nooit over nagedacht eigenlijk, maar helemaal mee eens. Waarom anders zou een groot bedrijf met zo'n begroting of omzet mensen met opleiding en kwaliteit in het bestuur zetten?
Dat wethouder Houthooft de sneeuwruimster wordt genoemd had ik nooit gehoord. Mooie naam!

De armoede is weer flink onder de aandacht geweest binnen de raad als ze nu ook eens wat deden i.p.v. alleen maar kletsen.

De mensen die bij de Sociale Super kunnen kopen moeten er wel dik geld voor neer leggen een potje appelmoes voor b.v. 99 cent kost bij de Aldi 35 cent. Zo schiet je er niets mee op als je wat extra geld krijgt maar je moet er bijna het driedubbele voor betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: