6reacties

52 Huurwoningen in Brainport Smart District


In Brandevoort plaatst mHome vanaf begin volgend jaar 52 modulaire duurzame woningen. De 3-kamer woningen zijn bestemd voor de verhuur en geschikt voor 1 à 2-persoons huishoudens. De woningen zijn helemaal gemaakt van natuurlijke materialen. In dit nieuwe gedeelte van deze wijk realiseert Brainport Smart District een ‘proeftuin’ voor wonen en werken. Het project van mHome is een mix van sociale huur en vrije sectorhuur. Ook creëert zorginstelling ORO 6 Begeleid Wonen-plekken voor mensen met een verstandelijke beperking.
“Het is goed om te zien dat de ideeën en innovaties voor wonen in de toekomst in Brandevoort nu realiteit worden”. Dat zegt wethouder Cathalijne Dortmans van gemeente Helmond om te vervolgen met: “Brainport Smart District zien we met elkaar als dé innovatieproeftuin van Nederland op het gebied van bouwen, wonen en samenleven. De woningen van mHome passen heel goed in deze visie als het gaat om duurzaamheid, circulariteit en gezondheid. Onze ambitie is om naast duurzaam en circulair ook vooral een sociaal samenhangende buurt te realiseren. De eerste bewoners die hier straks gaan wonen kunnen dus gezamenlijk hun buurt en leefomgeving mee vormgeven. Ik ben blij om te zien hoe betrokken ontwikkelaars zoals mHome op deze manier (samen met toekomstige bewoners) invulling geven aan het gedachtegoed van deze wijk van de toekomst.”
Nu de oplevering van de woningen dichterbij komt start de Nijmeegse ontwikkelaar met het informeren van geïnteresseerden. Vanaf nu kan men zich inschrijven voor de eerste informatieavond. Deze vindt plaats op donderdag 2 december 2021 in wijkhuis De Geseldonk. Meer informatie en aanmelden kan via: https://mhome.nu/brandevoort/
In het opbouwen van de wijk staan de bewoners centraal. “Samen bepalen zij hoe hun leefomgeving vorm krijgt en de buurt tot leven komt”, aldus Erik van Bergen, projectleider mHome. Daarom zijn ze op zoek naar bewoners die willen meedoen, meedenken en meebeslissen in en over hun wijk. “Iedereen is welkom en iedere bewoner kan op zijn of haar eigen manier iets toevoegen aan de gemeenschap. Klusjes doen voor de buren, de gezamenlijke tuin onderhouden, meedenken over de inrichting van de gezamenlijke ruimtes, ga zo maar door.” mHome bouwt aan een wijk waarin bewoners elkaar opzoeken om de buurt te ontwikkelen, vorm te geven en tot leven te brengen. Toekomstige bewoners spelen hierin een cruciale rol.
De basis van dit concept bestaat uit 2 losse modules met veel mogelijkheden om te stapelen en schakelen. De modules zijn flexibel in functie en makkelijk te verplaatsen. De woningen worden gestapeld geplaatst. Rondom de woningen is veel ruimte voor gemeenschappelijk groen. Ook zijn er ruimten voor algemeen gebruik, met daarin bijvoorbeeld gezamenlijk te gebruiken wasmachines.
In deze nieuwe ‘buurt van de toekomst’ is het de bedoeling dat er verschillende mobiliteithubs komen waar bewoners gebruik kunnen maken van bijvoorbeeld deelauto’s, elektrische bakfietsen of andere nieuwe, slimme vormen van vervoer. De komende jaren worden er, naast de 52 mHomes, honderden woningen gerealiseerd. 

Nieuw Helmonds nieuws
6 reacties
Reageer

Dat is al lekker snel! Goede zaak!

Klinkt heel mooi, maar…

Ik heb ooit informatie over dit district gezocht, maar er bekroop me een gevoel van sociale controle van een niveau waar ik me niet prettig bij zou voelen.

Prima proeftuin voor een sociaal kredietsysteem. Misschien is een QR-code wel een idee? 😉

“Klèn Sjina.”

het mail adres in het artikeltje klopt niet. het eindigt met .nl maar moet zijn .nu

Groetjes Stefan

Stefan van den Heuvel

Interessen wat zijn de huurprijzen ?

Lekker klein wonen en ondertussen voor de ORO bewoners oppassen?

Van de week nieuws gezien? Daarin werdt eerst door de Gemeente Helmond 'geroemd' voor de 'groene, schone lucht' wijk, het toekomstige Brandevoort 2, 'brainport smart district', gezonde schone lucht. Lachertje! Men ademt daar meer vervuilende stoffen in of meer als elders in Helmond. Men prijst het de hemel in, groendprijzen opdrijven, huizenprijzen (nog) verder opdrijven en mensen (bevolking of mensen die interesse hebben) voor de gek houden. Zo was het vroeger ook al met de 2 mixers langs de Traverse! Miskoop 1e klas! Inmiddels aangesloten gemeente? € 220.000 ex BTW als ik me niet vergis? Prestige is de noemer, dat telt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: