Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.183 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Bij de laatste wedstrijd van het jaar kwam ik een Telstar-supporter tegen. Hij vroeg me waarom de stemming op de tribunes zo negatief was in Helmond. Ik legde uit dat ‘mopperen ons in het bloed zit’. Bovendien waren de laatste wedstrijden niet zo positief verlopen. Vooral het gebrek aan inzet was bij een aantal supporters niet goed gevallen. Zelf vond ik het gebrek aan inzet wel meevallen. Het was, naar mijn mening, meer een combinatie van onkunde en gebrek aan zelfvertrouwen. De Telstar-supporter was jaloers op de manier hoe er in Helmond al jaren ‘aan de weg getimmerd wordt’. Met ongeveer dezelfde begroting zag hij Helmond Sport steevast met de Play-offs meedoen, terwijl zijn club uit Velzen Zuid een grijze muis was geworden. Met het positiespel was niets mis, maar het was allemaal te voorzichtig en te voorspelbaar. Bovendien bleven de broeken en shirts van de Witte Leeuwen na een wedstrijd té vaak té wit, iets wat alleen de wasjuffrouw van Telstar leuk vond. “Het uittenue is daarom misschien net zo lelijk zwart als dat van het Nederlands elftal”, klaagde de Telstar-supporter. “Dan valt het niet op, dat er geen echte sliding meer gemaakt wordt. Ben maar trots op jullie club”, zei hij, toen hij na een 1-0 nederlaag het stadion verliet. Hij paste zich al prima aan, aan ‘de bromberen’ uit Helmond.

Vaak moet je door een buitenstaander wakker worden geschud. Ondanks het vele gemopper op de tribunes, gaat het niet zo slecht met Helmond Sport. Saai is het, over het algemeen genomen, dit seizoen ook zeker niet. De overwinningen op onder meer de Graafschap, FC Eindhoven, SC Cambuur, FC Volendam en FC Den Bosch mogen er zeker wezen. De gelijke spelen tegen Excelsior, Go Ahead Eagles en FC Oss waren niet goed, maar gaven wel het nodige spektakel. De uitschakeling in de KNVB Beker, door de 4de club uit Rotterdam, was zeker ook niet saai te noemen. We zijn ook nog eens de ploeg, in de Jupiler League, die de meeste punten over 2012 bij elkaar wist te sprokkelen. Ze maken overal statistieken van, maar deze is wel leuk om het voetbaljaar mee af te sluiten. Ik hoop, na de wedstrijd tegen Telstar, niet dat ze het aantal keer buitenspel staan bijhouden.

De Vender, zei het jaren geleden al: “Alles beter dan een grijze muis”. Daar sluit ik me graag bij aan. Promoveren zie ik niet gebeuren, maar ik hoop wel weer op spektakel in de 2de seizoenshelft. Buurman wenst iedereen het allerbeste en tot volgend jaar op een goed gevulde Braak!

Buurman

6 reacties:

Buurman is een vakman.

Beantwoorden

Buurman geen slydings Helmond Sport -Telstar ??

Beantwoorden

@Wim
Het zijn niet mijn woorden, maar de woorden van een Telstar-supporter. Het is goed dat Telstar niet in het zwart speelde die avond. Nu is het bewijs geleverd. Succes nog!

Beantwoorden

@Buurman

Vind het juist een geweldig stuk van je want je laat duidelijk zien hoe gekleurd sommige supportersbrillen zijn en daardoor de waarheid vergeten eh anders uitleggen.
Dat Helmond Sport met beperktere middelen veel beter presteert als veel andere is dan ook een groot compliment aan alle die hiervoor gezorgd hebben.
De supporters zouden veel meer de 12de man moeten zijn.
Als het een beetje tegen zit heeft de ploeg ze juist nodig!!

Beantwoorden

Een grijze muis is Helmond Sport al vanaf het jaar dat Louis Coolen trainer werd al niet meer vind ik. Op een enkel seizoen na steevast bij de 1e 7. Zeer knappe prestatie. Ook is het zeer knap dat Helmond Sport over het kalender jaar 2012 de meeste punten verzameld heeft. Oftewel een goed eind van vorig seizoen…en een goed begin van dit seizoen. Liep een seizoen maar van januari tm december….dan waren we kampioen geworden 😉 @ Buurman weet je wat het volgens mij is met onze supporters. We worden al jaren verwend met hoge klasseringen….goede prestaties in de play offs. We zijn te verwend. Weer een seizoen 4e geworden…weer die finale spelen in de nacompetitie/play-offs. We zijn er inmiddels aan gewend. We merken het ook aan de wisselvalligheid van de toeschouwersaantallen; de ene wedstrijd zitten er 4000…en de andere wedstrijd is het stadion voor de helft gevuld. Thuiswedstrijden dienen gewonnen te worden. En een paar steken laten vallen wordt keihard “bestraft” door de supporters. Nu is het doodnormaal dat we play-offs spelen. Maar hoe was dat een jaar of 16 geleden? Toen Helmond Sport zich voor het eerst in haar geschiedenis plaatste voor de nacompetitie. Winst op Emmen was toen nodig in een thuiswedstrijd vlak voor het einde van het seizoen. Tien minuten voor tijd stond HS voor, en tientallen/honderden supporters wilden toen al het veld bestormen. De scheids zorgde ervoor dat er weer gespeeld kon worden..maar na het laatste fluitsignaal was het feest alsnog compleet: massaal stormde supporters het veld op om dit te vieren. Ik had Peter Hofstede die in de winterstop HS verruild had voor Emmen nog nooit zo hard richting spelers tunnel zien rennen. Ik rende als enige naar onze eigen John Roox…de markante keeper die nog aan de andere kant van het veld stond. Zo werd dat toen gevierd…dat we nacompetitie speelde. We verloren weliswaar alles geloof ik. Moet je kijken hoe “normaal” dat nu geworden is. We kunnen het slechts op 1 gebied sportief beter doen, en dat is promoveren. Of dat slim is weet ik niet. Maar hs zit in een sleur. Vaak hoog eindigen en promotie keer op keer op een haar mislopen. Hoe komen we uit die sleur zonder te promoveren? Ik zeg nieuw stadion. En hopen…dat er meer supporters naar onze fantastische club komen kijken. Financieel gezien gaat het de goede kant op. Sportief gezien ook. Onze boys verdienen minimaal 5 a 6 duizend toeschouwers. In ieder geval een volle braak met 4200 mensen. Dus komop Hellemonders. Steun onze boys. En blijf niet weg als het een keer niet lukt om te winnen. Forza Helmond!!

Beantwoorden

@oi!boy

Mooi stukske, we zijn het helemaal eens. Ik heb daar trouwens nog een mooie foto van, dat we met zijn allen op het veld staan (’99 meen ik).

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *