Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.183 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

De TextielBaronBinnen staat de kerstboom. We hebben er dit jaar niet te veel ballen ingehangen, al was het maar om er in januari niet te veel werk mee te hebben. Ik kan, kijkend naar de boom, maar één ding denken: alwéér staat de kerstboom in de huiskamer wonderschoon te zijn. Alwéér een jaar voorbij. De jaren vliegen mij tegenwoordig als straaljagers voorbij, maar dat terzijde.
In een jaar waarin Helmond af en toe wat minder snel vooruitging dan gehoopt, is er toch genoeg gebeurd wat aanknopingspunten voor 2013 biedt. Ik kijk daarom graag vóóruit. Terugkijken op het jaar geschiedt al genoeg op radio en tv en een mooi spreekwoord leert ons dat gedane zaken geen keer nemen, toch? Ik hoop dat sommige zaken komend jaar een positieve impuls krijgen.
Want sinds kort kent ons stadscentrum een trieste lege vlakte. Het Speelhuis is inmiddels afgebroken en ook de gebouwen van Obragas zijn niet meer. Natuurlijk staat er een aantal plannen op de rol, maar ik hoop dat deze door de aanhoudende crisis niet al te veel vertraging oplopen. Ik hoop dan ook vurig dat de ‘Golanhoogvlakte an de knaal’ snel vernadering ondergaat. Zet er desnoods een stadion neer!
Over een stadion gesproken; ook zoiets. Gaat het de gemeente Helmond en voetbalclub Helmond Sport lukken om eindelijk overeenstemming te bereiken over Berkendonk? Komt er komend jaar eindelijk een einde aan dit slopende dossier? Ik hoop het van harte. Wellicht kan Helmond Sport wat extra druk op de ketel zetten door in 2013 de nacompetitie te winnen. Ik zie het al voor me; via Sparta naar de finale, die ‘we’ deze keer winnen van VVV.
En voor de finale komen fans van Helmond Sport uit Deurne aan op het nieuwe station Helmond. Via het nieuwe stationsgebouw (dat alsnog de twee sporen overkapt) komen ze, roodzwart gekleed, op het Stationsplein waar een fraai kunstwerk ze verwelkomt in de hoofdstad van Peelland.
Ach, mijmerend over de toekomst hoop ik dat Helmond komend jaar een aantal stappen vooruit kan zetten. Dat gemeentebestuur en Helmonders het lef en de wijsheid daarvoor hebben.
De drie wijzen in de kerststal onder de boom staren me aan. Hun geschilderde ogen lijken me te zeggen dat we hen altijd om hulp en advies kunnen vragen. Plotseling weet ik het zeker: 2013 wordt een topjaar. Vanaf volgend jaar is 13 een geluksgetal!

Ik wens u alle goeds voor het nieuwe jaar.

De TextielBaron

9 reacties:

Zo is dat!

Beantwoorden

Soms is er meer lef nodig om “NEE” te zeggen. Maar we zullen zien wat 2013 zal brengen.

Om maar alvast een voorspelling te doen. Helmond Sport zal niet promoveren via de nacompetitie. Als ze willen promoveren zullen ze 1e moeten worden.

Beantwoorden

Waarom moet er gemeenschapsgeld worden aangewend voor een stel rondhobbelende rijkaards die zich voetballer durven te noemen?

Beantwoorden

Weet jij eigenlijk hoeveel de spelers bij HS verdienen (of in ieder geval maandelijks ontvangen)? Dat zal jou meevallen, denk ik. Beetje zuurpruimerig weer, hoor.

Beantwoorden

@De Textielbaron.

Salarisniveau van een bouwvakker is toch voldoende?

Beantwoorden

Een nieuwe gemeentelijke herindeling staat voor de deur.

Als Helmond Sport toe zou zijn aan een nieuw stadion moet dat niet worden gerealiseerd in een gebied ten oosten maar ten westen van Helmond.
De sportaccomodatie zou dan onderdeel moeten zijn van een groots opgezet commercieel centrum waar de belangen van inwoners van Mierlo, Geldrop, Eindhoven, Nuenen en Helmond aan de orde .

Gebied Brandevoort-Gulbergen.

De opzet is niet dat Helmond een onderdeel is van Deurne. Helmond is de voorstad van Eindhoven.

Beantwoorden

Of is Eindhoven dan de voorstad van Helmond?

Beantwoorden

@Tejo

Wa kèènde gaai slap ouwehoeren.

Helmond doet er veel verstandiger aan zich te richten op Deurne, Asten, Someren, Gemert. Venray zelfs.

Beantwoorden

@Heja de Muws op maandag 31 december 2012 om 08:34:

Ik wilde jou voor zijn.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *