Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.331 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Leidingbreuk

Onlangs trof onze huisfotograaf tijdens het wandelen met de waakhond een situatie aan op het Haverveld. De buurtbewoner die hij aangesprak dacht dat het hier ging om een gesprongen waterleiding die onder de vijver door zou lopen.
Volgens de technische dienst van de gewaarschuwde waterleidingmaatschappij zou het een bijzondere lastige klus worden om dit te repareren. De vijver leegpompen ging niet omdat de leiding bleef spuiten en zodoende de vijver nooit droog kwam staan. Het water afsluiten ging ook niet, de hele achterliggende wijk zou dagen zonder water zitten.
Moeilijk, heel moeilijk want toen onze fotograaf enige dagen nadien nog eens ging kijken, was het lek nog steeds niet gedicht.

  voor een foto van de leidingbreuk.

8 reacties:

Bij de Veestraatbrug constateer ik ook een aantal leidingbreuken!

Beantwoorden

Oplossing is eenvoudig:
Je graaft een kleine gleuf naar het kanaal. Om het hoogteverschil op te vangen zet je er een paar windmolens tussen en je hebt zowaar een toeristische attractie.
Je moet alleen de rekening van Brabant Water in de gaten houden.

Beantwoorden

Ik vind het een mooie fontein !!

Beantwoorden

Iets dergelijks hebben we hier in de vijver aan de Hortensialaan ook. Het schijnt hier om een walvis te gaan die door vakantiegangers is meegebracht, maar te groot werd voor in hun aquarium. Ze hebben het visje toen maar uitgezet in de vijver.

Beantwoorden

Gatsamme, nou zit er bij mij in de tuin in de vijver ook al een!

Beantwoorden

@Rinie
En nu ook al op de weblog van Hans Verbakel.

Beantwoorden

@Porcupine
En nou staat hij met zijn weblog ook al in de krant!

Beantwoorden

Ik zou er niks aan doen. Is toch een prachtig gezicht, zo’n fontein 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *