Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.011 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
In zijn schulp kruipen

In Helmond is er een ambtenaar verantwoordelijk voor enkele van de weinig doordachte plannen. Hij heeft nu het advies gekregen om zich enige tijd rustig te houden. Kortom, hij moest in zijn schulp kruipen.
Dat deze ambtenaar het niet meer allemaal snapt, blijkt uit de foto waar hij niet in zijn schulp, maar in zijn gulp is gekropen. Net als met zijn dwaze plannen, vragen wij ons af hoe hij het toch telkens weer allemaal klaarspeelt?

  voor de foto van de ambtenaar.

6 reacties:

Hij zal het gewoon verkeerd verstaan hebben. Zoveel verschilt het woord schulp toch niet van gulp. Ik vind het juist wel knap hoe hij zelfs aan zo'n onmogelijke opdracht weet te voldoen.
Politieke bazen weten wel vaker dwaze opdrachten voor hun ambtenaren te verzinnen. Zie vandaag bijvoorbeeld maar in de krant. Nu moet het riviertje de Oude Aa weer verplaatst worden naar de Kasteeltuin. Jaren liep dat riviertje in de straat Oude Aa en daar werd het uiteindelijk maar onzichtbaar gemaakt. Als zo'n Oude Aa al niet loopt in een naar hem genoemde straat, zou die dan wel in die tuin gaan lopen??…
Ik geef het je als ambtenaar te doen hoor.

Beantwoorden

Volgens mij heeft hij zijn broek achterste voren aan

Beantwoorden

Tja, hij ziet er wel erg timide uit.

@Pieter; wat de Oude AA betreft, die hadden ze nooit mogen weghalen en het kost natuurlijk weer belachelijk veel geld.

Beantwoorden

Waarom de oude AA werd verstopt, is duidelijk.
Vanuit het kasteel wilde niemand meer terug denken aan de tijd dat men regelmatig naar de AA-bijeenkomsten ging.
Tegenwoordig zit de gemeenteraad verder weg, en zou het riviertje niet te zien zijn.
Als we toch bezig zijn, maak dan een aantal permanente opstellingen voor de zomer avond concerten. Dit zou een verkapte subsidie zijn. Van mij mag dat.

Beantwoorden

De Oude AA krijgt, net als vroeger, natuurlijk ook elke week een ander kleurtje door het water. Want dat is toch ook een geschiedenis die erbij hoort. Ben alleen bang dat de Vlisco hieraan nu niet meer wil meewerken.

Beantwoorden

@ Ad
Ja leuk, weet je nog al dat schuim dat door de stad waaide.
Zover ik weet loopt dit watertje nog steeds op de zelfde plaats, maar als het de waterzuivering van Vlisco verlaat, is het zuiverder dan wanneer het binnen komt.
Met de waterkelders van gebouw 1911 die op het kanaal lozen weet ik dat niet zo zeker.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *