Buiten is het 11 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.535 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
21reacties

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Politieke gastlogs

In het kader van ‘breng de politiek dichter bij de burger’ hebben wij in de afgelopen maanden de politieke partijen in Helmond aangeboden om hier een discussie met jullie op gang te brengen. Helmond Aktief, Helmondse Belangen en de Helmondse SP hebben daar met succes gehoor aan gegeven. De andere partijen hebben laten weten hiervoor geen tijd te hebben, het niet te zien zitten of hebben helemaal niets van zich laten horen. De onwillige fractievoorzitters hebben wij voor de camera gezet. OJA (Onze Juridische Afdeling) vond dat de foto een heel klein beetje aangepast diende te worden om zodoende problemen te voorkomen.

  voor die foto.

21 reacties:

Geen commentaar. De foto spreekt voor zich zelf. 😀

Beantwoorden

Wel jammer dat die andere partijen niet mee wilden doen. Die discussie met die politieke partijen hier vond ik wel leuk. Ik denk dat ze liever wachten tot de verkiezingen er weer zijn. Dan hebben ze pas stemmen nodig.
Wel opvallend dat ze wel op de foto wilden. Toch ijdeltuiten dus. 😀

Beantwoorden

@Angelique,
Heb je “jouw” club niet gepusht?
Waarom niet?
Als je het wel gedaan hebt, waarom reageren ze dan niet, zoveel tijd gaat er toch ook weer niet in zitten.

Beantwoorden

Die zitten er deze winter in ieder geval warmpjes bij, en toch erg sympathiek van ze, haha! Leuk web-log trouwens. Jammer dat Lelystad niet zo’n gezellig log heeft. Misschien een idee? 😉

Beantwoorden

Wel vreemd dat die andere dat niet willen hier, best veel mensen komen hier. Die fractievoorzitters zitten nu wel mooi voor aap!

Beantwoorden

Grinnik…wat zijn dat nou weer voor een apenstreken???

Beantwoorden

jeetje, het lijken wel een stel apen!! 😉

Beantwoorden

Uit die onwilligie fractievoorzitters zou toch nooit een zinnig woord gekomen zijn denkik

😕 😛

Beantwoorden

@Moetje:Zouden er bij de huidige fractie-voorzitters dan wel zinnige uitspraken te verwachten zijn ? 😀

Beantwoorden

Kan het haast niet geloven dat alleen die 3 partijen willen. Want dat die 3 logs (met reacties) zinnig waren J. Mulder, dat vond ik wel ja.
Een spreekbeurt in een rokerig zaaltje voor 35 man waarvan de helft van de eigen partij is, is dat dan zinvoller dan een paar honderd Helmonders op deze manier bereiken? Zouden die fraktievoorzitters eigenlijk bekend zijn met internet? Of zijn ze bang voor te kritische geluiden? Of is het nog te vroeg om zieltjes te winnen en denken ze dat dat beter gaat als alle partijen zieltjes probeert te winnen? Of denken ze, die paar honderd Helmonders hier elke week, die stemmen toch niet?
Ik stem wel en bij mij hebben die drie partijen lokaal een streepje voor nu. Kun je nagaan, want ik ben eigenlijk een dierenliefhebber.

Beantwoorden

Whaha, leuke foto, die zitten er voorlopig nog warmpjes bij.
Fijne dag vandaag…

Beantwoorden

Niet om het een of ander, maar heeft iemand nog iets van Angelique gehoort/gezien 😕

Beantwoorden

@Pieter
Ik neem aan dat de weblog van Helmond binnenkort de bijdragen van politieke partijen niet meer accepteert, tenminste niet meer vermeldt tot na 7 maart 2006.
Het is natuurlijk wel zo dat hier enkele politieke figuren rondlopen die regelmatig iets van zich laten horen.

Beantwoorden

@Ad:
Waarschijnlijk is Angelique aan het informeren bij ‘haar’ clubje (zoals jij dat noemde) om zodoende haar antwoord aan jou zo volledig mogelijk te kunnen formuleren. We zullen haar die gelegenheid natuurlijk graag bieden en zijn zelf ook benieuwd.

@Ad & Pieter:
Na deze maand zullen we inderdaad geen gastlogs van politieke partijen meer plaatsen. Niet dat we overigens verwachten dat er nu nog een partij een gastlog zou willen plaatsen. Voor zover we nu vooruit kunnen kijken, komt de eerst volgende gelegenheid pas weer bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen.
Reacties van Helmonders, dus ook uit de politiek, blijven natuurlijk altijd welkom!

Beantwoorden

@de weblog van Helmond
Maar dan toch liever niet met in elke zin de partij naam. 8)

Wat Angelique betreft, die beleeft natuurlijk een spannende dag, want morgen wordt (geloof ik) de definitieve kieslijst vastgesteld en kunnen we aanschouwen op welke plek ze precies terecht is gekomen.

Beantwoorden

@Ad; Het CDA komt inderdaad morgen bijeen om de kieslijst vast te stellen. 😀

Beantwoorden

Ad: Vandaag nog per mail contact gehad met Angelique.
Dus ze leeft nog, ligt miet met hoge koorts in bed of iets dergelijks. De definitieve samenstelling van de lijst is normaal gesproken bij hun club een formaliteit.
Ik had wel al vernomen op welke plaats ze staat en zoals ik dat voor mijn eigen heb vertaald, en haar ook heb leten weten, begrijp ik dat het spannend voor haar is.

Beantwoorden

quote: “De andere partijen hebben laten weten hiervoor geen tijd te hebben, het niet te zien zitten of hebben helemaal niets van zich laten horen.”
Kan er niet aan liggen dat ze geen tijd hebben, door het parkeerbeleid hebben ze natuurlijk zeeën van tijd want niet hoeven te zoeken naar een parkeerplaats!

Beantwoorden

als je de foto ziet zegt dat genoeg! een prettige avond gr jopie xxx. 😉

Beantwoorden

Daar uit mag je misschien ook de conclusie trekken van een bepaalde minachting voor de bezoekers van dit weblog. Stemadvies moet niet maar je kunt hier wel lezen welke partijen wel de moeite genomen hebben om hier te reageren. Mijn keuze is tenminste al bepaald.

Beantwoorden

@ J.E. Mulder nee voor de zinnige uitspraken moet je toch hier wezen denkik ! LOL …de weblogvoorzitters! 8)

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *