Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.183 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

10 reacties:

Rode beemden?

Beantwoorden

merelstraat

Beantwoorden

koekoekstraat

Beantwoorden

Rivierensingel

Beantwoorden

Dennerode

Beantwoorden

Bouvignehof

Beantwoorden

Gefeliciteerd Els. Het goede antwoord is Dennerode.
In de Rijpelberg in de straat Dennerode maakte José van Belkom de foto’s.
Deze vraag natuurlijk bewust net voor het begin van de maand mei, want ‘in de maand mei leggen alle vogels een ei, behalve de kwartel en de griet, die leggen in de meimaand niet.’ Maar dit Oud-Nederlandse gezegde klopt echter niet. Sterker, de eerste eileg verschilt per vogel en is afhankelijk van factoren als klimaat en voedselaanbod. Zo is de gemiddelde eilegdatum van insectenetende vogels (zoals de pimpelmees) en zangvogels in de afgelopen 20 jaar met 10 respectievelijk 14 dagen vervroegd. Verder blijkt dat een Branbants spreeuwenpaar dit jaar al op 23 maart met hun eerste ei kwam, een maand vroeger dan gemiddeld.

@ Ad van dn brand, @ Peer en @cees:
Let op dat je bij het geven van een straatnaam de juiste spelling gebruikt. Een spelfout of vergeten hoofdletter betekent automatisch dat je antwoord fout is. Bij Google Maps kun je zien hoe je bij deze kwis de straatnaam schrijft.

@Els op dinsdag 29 april 2014 om 23:25:
Soms krijgen we de vraag hoe iemand zoiets in godsnaam meteen kan weten. Heel soms weten we dat, maar vaak (zoals bij deze) hebben we geen idee. Zou jij het ons en de rest van Helmond eens willen vertellen?

Beantwoorden

@ De weblog: een opmerking maken over een verkeerde spelwijze en vervolgens quiz als kwis schrijven. Hopelijk was dat sarcastisch bedoeld 😉

Maar wel een terechte vraag, hoe wist je het zo snel Els? Dennerode is nou niet bepaald een druk bezochte doorgaande weg. 🙂
Gefeliciteerd met het punt!

Beantwoorden

Deze vraag wist ik direkt omdat ik familie in dit stukje van de Rijpelberg heb wonen. Zo wist ik ook de locatie enige tijd geleden van dat raampje op de Taxusrode..

Beantwoorden

Ik dacht altijd met het gezegde dat de koekoek en de spriet niet legde in de meimaand. Zo zei mijn vader het vroeger en ik nu mijn kinderen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *