Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.450 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

9 reacties:

Een compliment voor de fotografe die toch elke keer weer mooie foto’s van de “Naw” situatie maakt. 😉

Beantwoorden

@Noud: De fotografe bloosde er een beetje verlegen van.

Beantwoorden

het is mooier geworden

Beantwoorden

@De Weblog van Helmond
Dat gebeurt niet vaak dat ik iemand laat blozen.

Overigens wil ik met mijn eerdere opmerking de vroegere fotograaf, Peter, niet diskwalificeren. Hij maakte ook altijd mooie foto’s voor De Weblog.

Beantwoorden

@Noud:
Ik ben het helemaal met je eens. Peter heeft 3 jaar lang mooie Naw en Vruuger’s voor de weblog gemaakt. Zonder hem zou deze rubriek nooit hebben bestaan, en ik ben blij dat ik het van hem heb mogen overnemen.

Beantwoorden

Het is ontzettend leuk om te zien hoe het pand vroeger was en hoe het er nu uitziet.
Sándor en Elaine Restaurant D’n Plezanten Hof.

Beantwoorden

De info is niet juist. Dit zijn 2 verschillende panden (hoewel ze op de foto heel veel op elkaar lijken). Bistro ’t Schouwke zat namelijk in het pand naast ’t Ketse Gangske en dat kun je nog net zien op de foto. De voorgevels lijken erg veel op elkaar maar als je goed kijkt, zie je wezenlijke verschillen. Hoe ik dat weet? Ik ben geboren in ’t bovenste pand en heb er van ’59 tot ’82 gewoond.

Beantwoorden

@Luc de Graaf op donderdag 6 maart 2014 om 17:02:

Dank voor de info. Met een ervaringsdeskundige als jij valt daarover natuurlijk moeilijk te twisten. We zien nu ook dat Bistro ‘t Schouwke op de Markt 34 zat en Bistro-Restaurant D’n Plezanten Hof op nummer 42 (daar waar nu Lokaal42 zit).
Meer dan “dat het dan toch wel verdomd veel op elkaar lijkt en ook nog allebei een bistro” valt er door ons nu niet meer te zeggen..

Beantwoorden

Dank voor jullie reactie. Nog ’n toelichting. In 1974 zat in nummer 42 slijterij De Graaf. Toen nog nummer 42a. Het huis was in tweeen gedeeld.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *