Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.607 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

De politie hield vandaag 2 broers uit Helmond aan op verdenking van een openlijke geweldpleging. Hierbij raakte op 26 juli een man uit Helmond gewond.
Het slachtoffer werd in de nacht van vrijdag 25 juli op zaterdag 26 juli wakker van twee ruziënde mannen in de Heistraat. De man ging naar buiten om de ruzie tussen de personen te sussen. Hierop werd hij echter uiteindelijk door beide mannen geslagen en geschopt. Het slachtoffer is tijdens de mishandeling op de grond gevallen waarna nog steeds op hem ingeschopt zou zijn. Ook zijn vrouw, die hem probeerde te helpen, kreeg een aantal klappen. De man liep onder meer een gebroken neus en gekneusde ribben op. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De 2 verdachte broers (21 en 23 jaar) zitten vast voor verder onderzoek.

5 reacties:

Het buurtonderzoek heeft hier waarschijnlijk een grote rol ingespeeld, waarop de 2 alsnog gepakt konden worden, hulde mensen, en beterschap met het slachtoffer.
Dat de daders maar flink gestraft mogen worden, het loopt steeds meer de gaten uit!

Beantwoorden

Broers de cel in voor poging doodslag en openlijk geweld
​Twee broers uit Helmond van 21 en 23 jaar zijn veroordeeld voor de poging tot doodslag op en het plegen van openlijk geweld tegen een omwonende. De 21-jarige man is daarnaast veroordeeld voor mishandeling. De rechtbank Oost-Brabant legt de mannen respectievelijk een celstraf op van 32 maanden waarvan twaalf maanden voorwaardelijk en 24 maanden waarvan acht voorwaardelijk.
In juli van dit jaar hadden de broers op straat ruzie met elkaar, zie ook het bericht hierboven. De 23-jarige man probeerde de ruzie te ontlopen, maar de ander bleef agressief. Een omwonende kwam toen naar buiten om de oudste broer te helpen, maar werd door de jongste broer meerdere keren geslagen. Om zich te verweren hield de omwonende de jongste broer vast. Vervolgens sloegen beide broers de man en hebben hem ook meerdere keren geschopt, onder meer op zijn hoofd en bovenlichaam. De vrouw van het slachtoffer probeerde haar man te helpen, maar kreeg een vuistslag van de jongste broer.
Bij het bepalen van de straf hield de rechtbank er onder meer rekening mee dat de broers zonder aanleiding in een explosie van geweld de man hebben verwond, ook nadat hij op de grond was gevallen. Ze sloegen en schopten hem meermalen tegen het hoofd en het lichaam. Dit had tot de dood van de man kunnen leiden. Ook weegt mee dat de broers eerder zijn veroordeeld voor geweldsdelicten, maar dat heeft hen er kennelijk niet van weerhouden opnieuw geweld te gebruiken. Uit het oogpunt van vergelding is volgens de rechtbank een stevige strafrechtelijke reactie op zijn plaats. Aan de verdachten, maar ook in zijn algemeenheid, moet duidelijk worden dat dergelijk gedrag onder geen beding wordt getolereerd. De rechtbank houdt er bij de jongste verdachte rekening mee dat uit een reclasseringsrapport onder meer blijkt dat er sprake is van problemen met het gebruik van alcohol.
De rechtbank legt beide broers niet dezelfde celstraf op, omdat de jongste broer de aanstichter is van het geweld. Voor het voorwaardelijke deel van de celstraffen krijgen beide mannen een proeftijd van drie jaar opgelegd met bijzondere voorwaarden waaraan ze zich moeten houden. Zo mag de jongste broer tijdens de proeftijd geen alcohol drinken, moet hij meewerken aan het aanpakken van zijn problematiek en moeten beide mannen zich houden aan de voorschriften van de Reclassering. De mannen zijn ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van ruim 1.300 euro.

Beantwoorden

Ik val maar niet in herhaling, begint dan eentonig te worden.

Beantwoorden

@Twan

Och hier krijgen de lieve heren toch weer n taak straf voor, en is het weer klaar.
En dan roepen ze de burgers op, om alles in de gaten te houden als er wat gebeurt.

Beantwoorden

@mopje op zaterdag 29 november 2014 om 14:53:

Als je dit draadje eerst eens zou lezen had je kunnen weten dat ze wel degelijk zijn veroordeeld.
En ze zijn er NIET met een taakstrafje vanaf gekomen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *