Buiten is het 27 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.301 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Een 52-jarige man werd voor de tweede keer in 3 dagen tijd betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. “Deze Helmonder kan nu te voet want zijn auto werd in beslag genomen” liet wijkagent Henny Gehem weten.
Beide keren werd de automobilist betrapt in Helmond West, de wijk waar hij woont. De eerste keer op donderdag 19 februari in de 2e Haagstraat, de tweede keer op zaterdag 21 februari in de Eikendreef.
Zijn rijbewijs is al lange tijd ongeldig. Hij was destijds met te veel drank achter het stuur door de politie betrapt. Omdat hij de opgelegde verplichte cursus niet volgde is zijn rijbewijs ongeldig verklaard.

2 reacties:

Hoezo als je geen rijbewijs hebt mag je toch wel auto’s in je bezit hebben?
Probleem is dat hij erin rijdt, dus een alcoholslot o.i.d.

Want ik heb nergens gelezen in de wet dat je als in bezit bent van een rijbewijs je pas DAN een auto/motor of vrachtwagentje mag kopen.
A-contrario redenerend, er zijn hele volksstammen die wel rijbewij(s)(zen) hebben en géén motorvoertuig bezitten, maar ja die (wijk-) agent G. draait de wereld dus lekker even om; terwijl de oplossing er nota bene door wetgever is gegeven, namelijk verplicht een alcoholslot – op vonnis van de rechter – voor eigen rekening monteren.

Beantwoorden

Dit is een veelpleger en heeft blijkbaar lak aan alles en iedereen. Heel goed dat die auto in beslag is genomen. En denk je heus dat ie dat alcoholslot gaat betalen @Cynisme? Tuurlijk niet, de EMG heeft mijnheer ook niet gevolgd en al zeker niet betaald.

Ik heb wel een rijbewijs, en een snelle auto…. misschien moet die mijnheer goed gaan uitkijken met oversteken de komende tijd.Want dit soort tuig verziekt onze maatschappij en kost klauwen met geld. Weg ermee!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *