Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.584 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Begin volgend jaar krijgt Helmond een elektrische openbaar vervoer bus. VDL Bus & Coach, BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij), ZEB (Zero Emissie Busvervoer) en de provincie Noord-Brabant starten gezamenlijk een pilot met 15 elektrische OV-bussen die in Brabant gaan rijden. De eerste van die 15 rijdt begin 2015 in Helmond.
De 4 partijen zien toekomst in grootstedelijk betaalbaar elektrisch busvervoer waardoor het schoner en stiller wordt. Tegelijkertijd kunnen het midden- en kleinbedrijf en de automotive sector in de regio ervaring opdoen met nieuwe technieken. De doelstelling is dat uiterlijk in 2025 het busvervoer in heel de provincie schoon is. Geen enkele bus mag dan meer de lucht vervuilen. Tijdens het project wordt de 12 meter lange VDL Citea Electric ingezet: een volledig elektrische bus met lage vloer die door VDL wordt gebouwd.
Daarmee gaat dan de lang gekoesterde wens van raadslid Theo van Mullekom (Helmond Aktief) in vervulling. Hij stelde in 2012 vragen aan B&W (pdf) en opende toen met “Belofte maakt schuld, schuld niet uitgedrukt in harde valuta, maar wel in door ons beiden lang geleden, zelfs meerdere malen, gedane afspraak om de elektrische bus in Helmond te laten proefdraaien. Tot en met heden is van deze afspraak niets terecht gekomen, terwijl Helmond Aktief al zeker 10 jaar geleden als eerste raadslid openbaar gepleit heeft voor elektrisch vervoer in de binnenstad van Helmond.”
Als antwoord kreeg hij destijds dat er zou worden gekeken of er een project met een elektrische bus in onze stad kon plaatsvinden. En naar nu blijkt: ja dus.

3 reacties:

Dat is mooi. Maar ze zouden wel vaker moeten rijden. ‘s Avonds en in het weekend.

Beantwoorden

En niet alleen in Helmond zelf maar meer de omliggende dorpen

Beantwoorden

Die Theo van Mullekom, zo’n gekke ideeën heeft hij blijkbaar toch nog niet. Het duurde even voordat de rest van Helmond dat inzag, maar dan heb je ook wat! 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *