Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.315 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Onder tropische temperaturen openden wethouders Frans Stienen en Erik de Vries maandagmiddag officieel de nieuwe buitenruimte van woonzorgcentrum Savant de Ameide. Dit aangelegd omheind terras rechts van het restaurant biedt bewoners gelegenheid om afgeschermd buiten te zitten. Overdag staan 2 poorten open voor de snelle doorgang naar het er achtergelegen complex Koninginnehof en het stadscentrum. In de avonduren gaan de poorten op slot zodat bewoners van de Ameideflat én de bewoners van het naastgelegen appartementencomplexen Nazareth en De Kluis ook dan daar veilig kunnen zitten.
De financiering, uitvoering en inrichting van de nieuwe buitenruimte werd gerealiseerd door de gemeente, woningbouwvereniging Volksbelang en Savant Zorg. De locatie waar nu het buitenterras ligt, was voorheen een donkere hoek waar zich regelmatig ongewenste bezoekers ophielden. Bovendien had de flat, behoudens de balkons van de appartementen, geen buitenterras voor haar huurders. Om zowel de veiligheid als het woongenot te verhogen, hebben de 3 partijen binnen 1 jaar gezorgd voor een veilige en fijne plek.
Wethouder Stienen is 1 van de drijvende krachten achter het project. “De nieuwe buitenruimte sluit mooi aan bij het centrumplan van de gemeente, omdat dit soort plekken in onze stad vaak braak blijven liggen. Nu hebben bewoners er een mooie en vooral veilige ruimte bij die prima past bij het moderne restaurant. Een schoolvoorbeeld van goede samenwerking.” Dat vindt ook Anke Kuijpers, hoofd vastgoed en bouw bij Savant Zorg. “Savant Zorg heeft de camerabeveiliging aangebracht en gezorgd voor sponsoring van het nieuwe terrasmeubilair, Volksbelang zorgde voor de verlichting. Samen hebben we het hek met de poorten geplaatst. De gemeente tekende vervolgens voor de grondverbetering, de beplanting en de bestrating van het terrein.”
Als derde samenwerkingspartner onderstreept directeur Leon van Stiphout van Volksbelang het belang van deze buitenruimte. “Het project past precies in onze visie van verbinden en versterken. De oudere bewoners van onze naastgelegen appartementencomplexen kunnen naar wens gebruik maken van de zorgvoorzieningen van Savant de Ameide. Daar hoort het buitenterras zeker bij, omdat deze gezellige plek de vereenzaming tegengaat. Je komt elkaar tegen en maakt een praatje. Heel fijn.”
De bewoners zijn blij met de nieuwe plek. “Voorheen zaten bewoners vooral op de stoep aan de voorkant van het restaurant” vertelt de 64-jarige Ad Paulussen. “Ik ben geboren en getogen in de Helmondse volkswijk ’t Haagje en woon nu in Savant de Ameide. Ik ben niet gauw bang van aparte types. Maar ik kan me voorstellen dat andere bewoners dat wel zijn. Het is dus goed dat we mooi beschermd buiten kunnen zitten, want veiligheid is gewoon belangrijk. Ik hoop wel dat ik daar ná zes uur ’s avonds ook terecht kan, want dan heb ik er pas tijd voor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *