Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.183 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

De dierenpolitie Oost-Brabant heeft vandaag in Helmond een erg magere rottweiler aangetroffen. De hond bleek 24 uur per dag, 7 dagen per week gehouden te worden in een achtertuin zonder voorzieningen voor de hond.
Deze dierenverwaarlozing is een overtredingen van het Waak- en heemhondenbesluit. In opdracht van de dierenpolitie gaat de eigenaar van de hond direct zaken veranderen. Om dat te verzekeren volgt er nog bestuursdwang via de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming.
Hieronder de foto die de dierenpolitie van de rottweiler maakte.

7 reacties:

Eigenaar graag 10 jaar op water (vingerhoedje) en broodkorstje. En een levenslang verbod op dieren, kinderen en dergelijke.

Beantwoorden

Ocherm! Kijk da koppie!!
Hopelijk vind ie een geschikt baasje die wel goed voor m kan zorgen en z`n sterke karakter aan kan…

Beantwoorden

Verwaarloosde rottweiler toch in beslag genomen
De hierboven getoonde rottweiler is een week later door de politie toch in beslag genomen. De opdracht van de dierenpolitie om direct zaken te veranderen, bleek eigenaar niet te hebben uitgevoerd.
De rottweiler ‘woonde’ aan de Cortenbachstraat in Helmond West. Naar aanleiding van een melding ging de dierenpolitie op 23 april daar controleren. De de sterk vermagerde hond bleek geen water of voer te hebben en at vrijwel alleen gras. Zij werd nooit uitgelaten, leefde 24/7 in de achtertuin van de eigenaar tussen de eigen uitwerpselen.
Na de hercontrole een week later (op woensdag 30 april) bleek de hond enkel te zijn voorzien van een emmer water. De gesommeerd maatregelen om het welzijn van het dier te optimaliseren waren door de eigenaar niet genomen. Zo was aan de eis het dier constant te voorzien van voer, niet eens voldaan. En vandaar dat er werd overgegaan tot inbeslagname. De eigenaar tekende afstand van de verwaarloosde hond, die (de hond wel te verstaan) daarna is afgevoerd naar een opslaghouder. Nadat zij daar is aangesterkt, zal worden geprobeerd haar te herplaatsen
Heb je zelf een vermoeden van dierenleed of misstanden met betrekking tot dieren? Bel 144.

Beantwoorden

Ik mis de toevoeging: eigenaar is beboet, heeft wat petsen tegen z’n smoel gekregen en zijn uitkering wordt stopgezet…

Beantwoorden

En terecht zo ga je niet met dieren om hadden ze meteen moeten doen die hond in beslag nemen.

Beantwoorden

Het nummer klopt niet dat is niet 114 maar volgens de Politie 144

Beantwoorden
Joost van Vondel

@Joost van Vondel op zaterdag 3 mei 2014 om 17:37:

Dank voor de melding want je hebt helemaal gelijk. In het oorspronkelijke bericht van de politie stond 114 en dat namen wij over. Daar is het inmiddels verbeterd, hierboven nu ook.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *