Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.100 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Eind 2015 is de Helmondse Versnellingsagenda Duurzaamheid vastgesteld. Een agenda (aldus de gemeente) van, voor en door de stad met een helder doel: Helmond klimaatneutraal in 2035. Sommige projecten uit die Versnellingsagenda worden al uitgevoerd, anderen staan in de steigers. Veel van die projecten worden ondersteund door de gemeente. “Daarnaast zijn we altijd op zoek naar aanvullende duurzame ideeën. Om nóg meer gebruik te maken van de kracht en creativiteit van de stad, is er een speciaal Duurzaamheidsfonds in het leven geroepen” aldus de gemeente in haar persbericht. Helmonders met een concreet duurzaam idee kunnen een beroep doen op dat fonds voor een éénmalige financiële bijdrage van maximaal 50.000 euro per initiatief. De totale omvang van het Duurzaamheidsfonds bedraagt 500.000 euro.
Wethouder Paul Smeulders van Financiën, Duurzaamheid en Grondzaken: “In Helmond zijn er talloze mensen, verenigingen en organisaties met goede, duurzame ideeën. Soms voeren ze die ideeën helemaal zelf uit. Maar soms hebben die ideeën wat hulp nodig, zoals een financieel steuntje in de rug. Voor die ideeën is het Duurzaamheidsfonds bedoeld.” Initiatieven die een bijdrage uit het fonds willen, moeten voortkomen uit de Versnellingsagenda Duurzaamheid, bijdragen aan het behalen van de doelstelling ‘Helmond Klimaatneutraal in 2035’ of binnen de duurzaamheidskapitalen People, Planet of Profit vallen.
Naast de financiële gemeentelijke bijdrage is ook cofinanciering vereist omdat de gemeente het belangrijk vindt dat initiatieven breed gedragen worden, zowel inhoudelijk als financieel:

  • Bij aanvragen tot 1.000 euro is geen cofinanciering nodig
  • Bij aanvragen tussen 1.000 euro en 5.000 euro is er minimaal 25% cofinanciering nodig.
  • Bij aanvragen tussen 5.000 euro en 25.000 euro is er minimaal 50% cofinanciering nodig.
  • Bij aanvragen groter dan 25.000 euro is minimaal 75% cofinanciering nodig.

Heb jij een duurzaam idee en wil je in aanmerking komen voor een bijdrage uit dat Duurzaamheidsfonds? Stuur dan een mailtje naar [email protected] Je krijgt dan een formulier waarop je jouw idee verder kunt toelichten, zodat de gemeente kan toetsen of het ook daadwerkelijk voldoet aan de gestelde criteria. Daarnaast ontvang je een afschrift van de nadere subsidieregels aan de hand waarvan de gemeente alle aanvragen toetst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *