Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.584 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Wie is het sportiefste gezin van Helmond? Om op die vraag antwoord te krijgen, organiseert de gemeente het project ‘Bike the Track – Track the Bike’, kortweg BTrackB. Het doel van dit project is om vooral jonge gezinnen in hun vrije tijd vaker op de fiets te krijgen. Voor het sportiefste gezin én voor de sportvereniging zijn er prijzen te winnen. Het project duurt van oktober 2013 tot februari 2014.
Bike the Track is een online spel dat gespeeld kan worden door gebruik te maken van een smartphone. Zowel individuele deelnemers als gezinnen kunnen meedoen. Hoe meer je fietst, hoe meer punten je verdient en hoe groter de kans is dat je wint. Voor inschrijving kan gebruik worden gemaakt van de gratis BTrackB-app of de website www.btrackb.eu. Daar kun je aangeven bij welke sportvereniging je hoort en bij welk gezin.
Bij elke deelnemende sportvereniging en op verschillende punten in Helmond is een checkpoint. Je kunt punten verdienen door in te checken bij een checkpoint via de app op je smartphone. De exacte locaties van de checkpoints zijn daar te vinden. Checkpoints zijn te herkennen aan een duidelijk herkenbaar logo op de rijbaan of het fietspad: een cirkel met daarin een fietser, het WiFi-symbool en het adres van de website. Het logo is op een milieuvriendelijke wijze aangebracht met reverse graffiti.
De vereniging met de meeste actieve deelnemers krijgt aan het einde van de actie een cheque ter waarde van 750 euro. Die cheque kan gebruikt worden voor de aanschaf van sportbenodigdheden voor de vereniging. Maandelijks wordt er een prijs uitgereikt aan degene die in die maand de meeste punten scoorde. Tot slot wordt over de gehele campagneperiode bepaald wie de titel ‘Sportiefste gezin van Helmond’ wint. Dat gezin krijgt een volledig verzorgd weekend in een pretpark.

In de reacties hieronder staan updates.

10 reacties:

Leuk, maar waarom alleen voor de ‘fiets toeristen’ ? leg die checkpoints dan ook op de hoofd (fiets)wegen.

Onder andere PH moet gewoon 40u+ werken in de week en de kids naar school brengen op de fiets en dat zo’n 220+ dagen per jaar +/-10km per dag weer of geen weer zonder auto, een driehoekje Helmond.

En de wegen en fietspaden zijn nog steeds behoorlijk slopend voor de fiets, trilt gelijk los. momenteel NOG STEEDS zigzaggend door en langs alle bouwputten..

Tot die tijd wacht ik nog even met de aankoop van deze prijzige 45km/u fiets:

http://turbo.specialized.com

Daarna dikke middelvinger werk/file verkeer, Helmond Fietst!

Beantwoorden

Update 1:
Weer een fietsspel van de gemeente: ‘Helmond fietst mee’
Donderdag gaat in Helmond een nieuw fiets-stimulerings-spel van start: ‘Helmond fietst mee’. Het is een online spel, dat je speelt door gebruik te maken van je smartphone (GPS en mobiel internet vereist). Hoe meer je fietst, hoe meer punten je verdient en hoe groter de kans dat je iets wint!
Je spaart maandelijks punten. Aan het eind van de maand is er een prijs voor de actiefste fietser van die maand. Aan het einde van de campagne wordt de hoofdprijs uitgereikt aan de actiefste fietser van heel Helmond. Het spel is een initiatief van gemeente Helmond om meer mensen uit de auto en op de fiets te krijgen. ‘Helmond fietst mee’ loopt tot eind augustus.
Als kick-off van het project zal het promotieteam van ‘Helmond fietst mee’ aanwezig zijn bij het fietsevenement Rondje Helmond op zondag 4 mei. Hier ontvangen deelnemers meteen bij inschrijving al een mooie fietsprijs.
Deelnemers kunnen gratis meespelen en prijzen verdienen. Punten verdien je door met een smartphone in te loggen op ‘checkpoints’ die verdeeld liggen over heel Helmond. De checkpoints liggen veelal op locaties die alleen per fiets te bereiken zijn. Zo zijn er checkpoints bij alle NS-stations in Helmond, alle openbare fietsenstallingen, verschillende sportverenigingen en bij een aantal winkels, zoals Albert Heijn XL, Emté en alle deelnemende bedrijven aan het fietsevenement Rondje Helmond. Bij deze sponsoren ontvangen deelnemers nog een kleinigheid.
De exacte locaties van de checkpoints zijn te vinden op helmondfietstmee.nl en via de app op te vragen. Deze app is gratis te downloaden via de website. De checkpoints zijn op straat te herkennen aan het ‘Helmond fietst mee’-logo.
Zoals je hierboven kunt lezen was de gemeente eerder opzoek naar het sportiefste gezin van Helmond. Dat werd de familie Van Dijk.

Beantwoorden

Update 2:
Het sportiefste gezin van Helmond
Zoals hierboven gemeld is de familie Van Dijk het sportiefste gezin van Helmond. Vader Ronald, moeder Cyrilla en hun 3 kinderen scoorden de meeste punten bij het fietsstimuleringsspel BtrackB. Bij dit spel konden deelnemers (zoals je helemaal bovenaan kunt lezen) via een app op hun smartphone punten verzamelen bij ‘checkpoints’ in de stad. De familie Van Dijk uit Dierdonk behaalde 451 punten en won daarmee een waardecheque van 500 euro voor een dagje uit in een pretpark naar keuze. Verkeerswethouder Erik de Vries overhandigde hen gisteren de prijs, Pressvisuals.com maakte de foto.

Ook voetbalvereniging RKSV Mulo viel in de prijzen en krijgt van de gemeente een bijdrage voor de club.
Er is inmiddels een opvolger van het fietsstimuleringsspel BtrackB: Helmond fietst mee. Volgens de gemeente hebben zich daarvoor al veel mensen aangemeld, zie hier voor meer info.

Beantwoorden

Wel vreemd dat deze mensen geen trainingspak dragen..

Bovendien ziet Erik de Vries erg afgetraind uit tussen deze mensen 🙂

Beantwoorden

LoL!
Goeie reclame voor Helmond…. Als dit sportief op z`n Helmonds is hahahaha
Mulo gefeliciteerd!

Beantwoorden

Lijkt wel of die vader en moeder nooit op een fiets rondrijden. Om het helemaal gemaakt te hebben hadden ze een pak van Donders moeten dragen,
of zie ik dat verkeerd? Sportief? Aan mijn hoela!

Beantwoorden

Met of zonder trainingspakken, het blijft een wat onzinnige titel die de gemeente verzon voor een gezin dat rondfietste in Helmond. Van zo’n instantie verwacht je een betere eretitel.
Felicitaties voor de familie Van Dijk dat zij het meeste fietsten in die maanden.

Beantwoorden

Ja, erg sportieve lijven maar ze hebben zeker veel vrije tijd om dit te volbrengen want ik was gewoon aan het werk en had dus geen tijd voor die fratsen…
OF hebben ze met de auto gereden en steeds het laatste stukje door de kids laten afleggen (lijkt mij eerder het geval)
Ik zou die gps loggegevens wel eens willen zien

Beantwoorden

Die verkiezing was alweer een tijd terug… 😻

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 23 juni 2020 om 08:00:

Zou die Ronald nog in Helmond wonen?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *