Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.649 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Gistermiddag hebben politiemensen op het politiebureau aan de Kasteel Traverse in een in beslag genomen sporttas een handgranaat aangetroffen. De eerste verdieping van het bureau werd tijdelijk ontruimd, ook is het gebouw aan het begin van de avond enkele uren voor publiek gesloten geweest. De granaat van Joegoslavische makelij is tijdelijk opgeslagen, de EOD komt deze binnenkort ophalen. Er is geen direct gevaar geweest zo meldt de politiewoordvoering.
Het begon eerder die middag met de staandehouding van 2 mannen in een auto op de Bisonstraat in Gemert. In enkele sporttassen in de auto is in totaal 3 kg hennep gevonden. Daarop zijn de 2 naar het bureau in Helmond overgebracht, waar ze werden ingesloten. Bij het doorzoeken van de sporttassen kwam de handgranaat tevoorschijn. Ook dit wordt het duo van 28 en 45 jaar uit Gemert ten laste gelegd. Zij zijn gisteren in verzekering gesteld.

In een reactie hieronder staat een update.

6 reacties:

Update:
Hieronder een foto van de betreffende handgranaat op het politiebureau:

Beantwoorden

Gelukkig zit er een washandje omheen zodat er bij een eventuele explosie niets kan gebeuren.

Beantwoorden

ik had 3 handgranaten gevonden met magneetvissen,zegt mijn maat je moet de politie bellen,dus gebeld en gezegd dat we 3 handgranaten komen brengen,zegt mijn maat en als er nu onderweg eentje afgaat?ik zeg dan zeggen we toch gewoon dat we er maar 2 gevonden hebben.

Beantwoorden

Washand bom hihi

Beantwoorden

@Roel op woensdag 8 november 2017 om 14:43:

Dat is onzin natuurlijk.
Dat is een doekje voor het bloeden als die handgranaat zou zijn ontploft. Puur een kwestie van goede voorbereiding! Want dan kun je zo’n doekje maar beter meteen bij de hand hebben natuurlijk.

Beantwoorden

Lekker dit zeg

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *