Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 86.325 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Helmond doet het goed met het binnenhalen van Europese subsidies. We krijgen uit Europa 50% van de kosten voor de energie-efficiënte renovatie van het Stadskantoor (totaalkosten 230.000 euro) én 50% voor de aanpassing van de (groen)inrichting van de Automotive Campus (550.000 euro). Dit zijn 2 van de 3 begin 2015 ingediende projecten. Gemiddeld bedraagt het slagingspercentage zo’n 15%.
Daarnaast wordt 100% (zijnde 159.000 euro) betaald voor de deelname in een project (MAVEN) waarin proeven worden gedaan met geautomatiseerde voertuigen op kruisingen met smart mobility wegkantsystemen. Dit project is van belang voor Helmond als living lab voor smart mobility.
Opgeteld scoorden we daarmee dus al 549 duizend aan Europese subsidies.
En alsof dat niet genoeg is, zijn we momenteel concreet partner in een tiental projecten die óf zijn óf worden ingediend. Daarnaast zijn we ook nog kandidaat voor 4 projecten waarvoor de voorstellen nu worden voorbereid. Uitsluitsel over de honorering van deze 14 aanvragen in de pijplijn wordt op zijn vroegst aan het eind van dit jaar verwacht. Want tussen de indiening en de uiteindelijke honorering ervan zit vaak meer dan een jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *