Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.207 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
20reacties

Het Elkerliek ziekenhuis is voor de vierde keer geslaagd voor het keurmerk van het Nederlands Instituut Accreditatie in de Zorg (NIAZ). Het Elkerliek is het eerste ziekenhuis dat volgens de nieuwe normenset 3.1 van NIAZ is geaccrediteerd. De NIAZ-accreditatie geeft patiënten de garantie dat het ziekenhuis doorlopend werkt aan een betere kwaliteit en veiligheid van de zorg.
De accreditatie is verleend op basis van het eindrapport dat een team van externe auditoren heeft opgesteld. Het team nam het Elkerliek in september 5 dagen lang kritisch onder de loep. Zij bezochten en liepen mee op verschillende afdelingen, spraken veel medewerkers, specialisten en patiënten en controleerden talloze documenten. Elkerliekers werken volgens NIAZ met veel positieve energie voor hun patiënten. Met de uitdagingen uit het rapport gaat het Elkerliek dan ook weer verder op de weg van continue verbeteren.
Het keurmerk is geldig tot 1 december 2021.

20 reacties:

Gefeliciteerd!
???? We hebben een topziekenhuis in Helmond ????

Beantwoorden

????????????

Beantwoorden

Voor ons geen Elkerliek meer.

Beantwoorden

Proficiat in alle opzichten de beste zorg ervaar ik telkens weer als ik er ben zowel de verpleging als de artsen en andere medewerkers Top .

Beantwoorden
Peter van der Vrande

snap er nix van

Beantwoorden

Ik heb wat mindere ervaringen in het nazorgtraject met het Elkerliek. Lange wachttijden om een medewerker aan de lijn te krijgen. Verder duurt het snel twee weken totdat je de behandelde arts te spreken krijgt.

Beantwoorden

gewoon een heel goed zieken huis fouten worden overal gemaakt hebben ze bij mij ook gedaan maar wil niet zeggen dat het slect is

Beantwoorden

Niets verkeerd gezegd van het Elkerliek Ziekenhuis. Alleen snap ik nog steeds niet dat wij het met z’n allen blijven pikken om de steeds duurdere parkeerplaatsen te moeten bekostigen van al die ziekenhuizen. Je moet grof betalen als je er moet staan en ook nog eens grof om er te mogen/moeten liggen. Je wordt beboet omdat je daar op bezoek gaat naar iemand die ziek is, of omdat je er zelf (noodgedwongen) vaak moet zijn.

Niets ten nadelen van de zorg in het Elkerliek Ziekenhuis, maar ik begrijp nog steeds niet dat wij het met z’n allen pikken om te moeten opdraaien voor de steeds duurdere parkeerplaatsen bij die ziekenhuizen. Beboet worden omdat je op bezoek gaat naar je naaste (soms heel vaak) of omdat je er zelf wellicht vaak moet zijn. Reken maar eens uit wat het kost om ziek te zijn of te worden. Uitzondering van deze regel is het Elkerliek in Deurne en laat ik nu daar altijd mijn afspraken maken. Niet alleen omdat het zoals het hoort, GRATIS is, maar je kan ook nog meestal vrij snel goed parkeren. Dat is in Helmond nog steeds op vooral bezoektijden een ramp.

Beantwoorden

Ze moeten eens meer aan de patiënten denken en minder aan het grote geld!!!

Beantwoorden

Ligt er natuurlijk aan welke kwaliteit ze onderzocht hebben ????

Maar kwaliteit richting patiënten laat helaas vaak nog flinke gaten (lees blunders) zien. En inderdaad overal worden fouten gemaakt, het blijft mensenwerk…alle clichés kun je erop loslaten maar het feit blijft dat een fout van hun een mensenleven kan kosten.

Beantwoorden

Alweer zo’n dubieus keurmerk verhaal, hebben we er daar nog niet genoeg van?

En als je eens goed naar accreditatieprocedure kijkt, dan bekruipt mij het gevoel dat het een “wassen neus” is (maar 3% van alle beoordeelde papieren procedures krijgen uiteindelijk negatief- advies mee; zowel nationaal en internationaal – bij elkaar !)
Je vergelijkt jezelf dus bijvoorbeeld met een ziekenhuis in Afrika en de beoordeling vindt plaats op basis van “peer review”. Een managersvriendelijke methode om de kwaliteit van (geschreven) werk te verbeteren, verifiëren of controleren door het werk te onderwerpen aan de kritische blik van een aantal gelijken. lees vriendjes meestal vakgenoten of collega’s die weten dat je hen de volgende keer zult beoordelen en zou hou je je kringetje mooi gesloten.
Verder lees je dat de directeur van het NIAZ de consistentie in de adviezen bewaakt en toetst of de adviezen te begrijpen / uit te leggen / te communiceren zijn. Men let daarbij vooral op de inhoud, de directeur kijkt daarnaast naar de consistentie en de communicatie.

Dit zegt dus helemaal niets over hoe het werkelijk aan toe gaat in de dagelijkse praktijk, wat men hier bij het Elkerliek ook roeptoetert over bevestiging van de kwaliteit, men bekijkt alleen maar of alle processen goed zijn beschreven en daarvoor lopen ze dan 5 dagen mee om dat te checken, NIET of de kwaliteit van de daadwerkelijk geleverde zorg, klopt met de op papier beschreven wensen/bedoelingen/processen.

NIAZ doet ook veel meer in België en er zijn zo op het oog trouwens niet veel Nederlandse ziekenhuizen die hierbij aansluiten, lees zich laten gebruiken.

Beantwoorden

Ik ben in de afgelopen 3 jaar in het Elkerliek terecht gekomen omdat mijn lichaam niet meer zo functioneerde als het wenselijk was/is. Door de juiste zorg van verpleegkundigen en specialisten van het Elkerliek kan ik het nu na vertellen en reageren op de hier weer gegeven reacties.
Ik weet natuurlijk niet de redenen van deze negatieve reacties maar het is misschien zo dat u de ontevredenheid beter bespreekbaar kunt maken waar het thuis hoort en niet via dit soort media.

Beantwoorden

Elkerliek verovert plaats 12 in AD ziekenhuizen Top 100

“Wij zijn blij en trots met onze stijgende lijn in de AD top 100. Fijn om weer in de top 15 te staan en vooral dat we deze plek met zijn allen -alle medewerkers en medisch specialisten- hebben bereikt”, aldus Eveline de Bont, voorzitter raad van bestuur van het Elkerliek ziekenhuis. “Wij willen de beste zorg aan onze patiënten verlenen; de score in de top 100 is uiteraard geen doel op zich;. Het feit dat we deze maand onze NIAZ-accreditatie weer hebben behaald, toont aan dat we in staat zijn om onze zorg voor patiënten voortdurend te verbeteren. Tot slot onze hartelijke felicitaties aan de collega’s van Rivas Beatrix in Gorinchem.”

Beantwoorden

Zoveel mensen, zoveel ervaringen, het is vaak een moment opname denk ik, ook zo’n keuring.
Persoonlijk heb ik er geen ervaring mee, heb er nog nooit gelegen of iets moeten laten doen (gelukkig).
Die ene keer dat ik op ziekenbezoek was zag het er wel netjes uit en vriendelijk personeel.

Beantwoorden

Laat het AD zich nou maar bezig houden met de Oliebollentest en niet met zogenaamde ziekenhuizen

Beantwoorden

En dat waarschijnlijk in hoofdzaak door de handjes aan het bed; waarvoor dank als “ervaringsdeskundige”

Beantwoorden

Helemaal mee eens Ilse

Beantwoorden

Ad verteld wel meer onzin

Beantwoorden

wordt dit met patienten beoordeelt of het bestuur????

Beantwoorden

@José Joosten op vrijdag 27 oktober 2017 om 15:55:

Deur dicht bij Elkerliek Ziekenhuis Deurne/ Helmond ?? https://www.telegraaf.nl/nieuws/125302/deur-dicht-bij-elkerliek-ziekenhuis-deurne … via @telegraaf Deur dicht bij Elkerliek Ziekenhuis Deurne en Helmond.? Niet behandeld na inwendige bloedingen in het Elkerliek ziekenhuis vanaf 1 mei 2017 tot oktober 2017! Dit heeft geleid tot een bijna dood ervaring! Wat is dit een niet slecht ,maar zeer slecht ziekenhuis !! Zeer ondeskundige artsen en ik mag nu ook nog het ziekenhuis niet meer betreden , niet meer bellen , alles is mij nu ontzegd. Zo pakt het elkerliek ziekenhuis patienten aan waar de artsen flinke blunders hebben gemaakt en ik heb bij een oproep in 5 weken ook al 27 patienten die zich gemeld hebben en alle 27 patienten vinden dat je daar in het elkerliek ziekenhuis geen behandeling moet ondergaan. !!!! Te veel zeer ondeskundige Artsen met zeer weinig kennis van zaken. !!!!! Mits je nog een ander ziekenhuis kan kiezen, doe dit dan ook !!!! Gr, Henk Douven 06-250.62222

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *