Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.607 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Maandag ontstond er een storing in de watervoorziening nabij Helmond. Tijdens werkzaamheden door derden raakte een hoofdleiding beschadigd. Om die te repareren moest Brabant Water onaangekondigd bepaalde leidingen tijdelijk dichtzetten. Deze storing is inmiddels verholpen.
Toch blijken verschillende bewoners in Stiphout nog problemen met de waterdruk te hebben. Dat kan veroorzaakt worden doordat dit drinkwaterbedrijf (zoals altijd na een dergelijke storing) extra kwaliteitsmetingen uitvoert. Omdat zij dat per leiding doen, moet er af en toe een leiding worden afgesloten. Hoewel dat van korte duur is, kunnen daardoor drukverschillen ontstaan. Maar het probleem kan ook ontstaan vanwege (al eerder geplande) spuitwerkzaamheden. Tot en met vrijdag 11 april spoelen zij overdag de drinkwaterleidingen in Stiphout en Mierlo-Hout straat voor straat schoon. Ook dat kan voor een drukverschil of bruin gekleurd water zorgen.
Brabant Water verwacht dat de meeste problemen met de waterdruk binnen enkele uren opgelost zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *