Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.246 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van 3 straatroven in de Rijpelberg. Zij vermoeden dat deze allemaal door dezelfde dader zijn gepleegd.
De straatroven vonden allemaal plaats op het fietspad aan de Achterste Straakven, ter hoogte van het dierenparkje. 1 Beroving vond plaats op zondag 1 november, de andere 2 op maandag 2 november. Het tijdstip was in alle gevallen rond 19.00 uur en ook de werkwijze en het signalement van de dader kwam in alle gevallen overeen. Niemand raakte gewond.
De slachtoffers werden door de dader benaderd en vervolgens bedreigd met een mes. Vervolgens werden geld of goederen geëist. Slechts in 1 geval wist de dader ook buit te maken. Bij 1 van de berovingen wist het slachtoffer weg te vluchten en zo aan de dader te ontkomen. Bij de laatste beroving op maandag 2 november ging het slachtoffer de confrontatie met de dader aan. Hij wist hem een klap te geven en zo tegen de grond te werken. Toen een toevallige passant zich er mee bemoeide ging de dader er uiteindelijk vandoor.
In alle gevallen is door de slachtoffers aangifte gedaan bij de politie. De politie is een onderzoek opgestart. Daarbij zijn zij op zoek naar getuigen of mensen die er mogelijk iets meer over weten. Er is een summier signalement van de verdachte:
Jonge man, 17/18 jaar oud, 1.75 tot 1.80 lang, licht getint. In alle gevallen droeg de dader donkere kleding.
Bij de laatste straatroof op dinsdag 2 november werd het slachtoffer geholpen door een man. Deze wist de dader, samen met het slachtoffer, te verjagen. DE politie komt ook graag met deze man in contact omdat hij mogelijk informatie heeft die hen kan helpen bij ons onderzoek. Het gaat om een man van een jaar of 40, vermoedelijk van buitenlandse afkomst met een breed postuur en een staartje. “We vragen hem om contact met ons op te nemen of mensen die hem kennen om hem in contact met ons te brengen.” zo meldt de politie, contact opnemen kan via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl).

6 reacties:

Het laatste slachtoffer die de confrontatie aanging, had hem dood moeten slaan!!

Beantwoorden

De Rijpelberg is in een rap tempo naar de kloten aan het gaan. Veel te veel arbeidsmigranten, illegale bewoning van sociale huurwoningen, rolkoffertjes en een komen en gaan van mensen die hier niets te zoeken hebben. Toezicht ontbreekt of is onvoldoende. Samenhang en cohesie is ver te zoeken.

Het is wel een vrolijke wijk. Al sinds juli hebben we elke avond en nacht vuurwerk.

Beantwoorden

De wijk is voor een groot deel in handen gekomen van uitzendbureautjes die geheel naar eigen inzicht hier arbeidsmigranten plaatst uit geheel Oost Europa en de doorstroom van de mensen is enorm. Niemand weet hier nog precies wie hier wonen/verblijven. Kortom, een goede voedingsbodem voor gebeurtenissen als deze berovingen, diefstallen en en drugshandel.

Beantwoorden

@Johan Megens op woensdag 4 november 2020 om 21:43:

Troost je, de rest van de wijken zullen spoedig volgen.
We zullen bezwijken door het import volk, het schijnt zo te moeten.
Nog een ronde van Rutte&Co na maart 2021 en het is klaar.
Life as we know it is over.

Beantwoorden

Ik bevestig de klachten over arbeidsmigranten en gespuis in de wijk, en tevens de enorme vuurwerkoverlast.
Bommen met zeker de kracht van een handgranaat.
Politie weigert te komen wanneer je niet weet wie de dader is met naam en adres. Helaas.
Ook hier wil ik de politie de tip geven om s avond eens met moderne drones met infrarood op pad te gaan, bv richting bakelse bos. Dan op geluid de lokatie van het tuig te pinnen en via de drones kan je dan elke verdachte die uit elkaar zullen stuiven bij nadering politie blijven volgen; gewoon een heatlock.
Dan deze jochies oppakken en hun ouders voor handel aanpakken.

Beantwoorden

Met die vorige wijkagent was er veel minder trubbel. Nu is het het een na het andere vernieling, vuurwerk, berovingen, bedreigingen, overvallen, inbraak en ga zo maar door…

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *