Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.230 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Vleesverwerker Van Rooi Meat heeft haar in 2007 gebouwde productielocatie in Helmond stevig uitgebreid. De uitbeenruimte, kapafdeling, inpakafdeling en het vrieshuis zijn inmiddels in gebruik genomen. Over 2 weken zal ook de baconproductie in Helmond beginnen. De  vloeroppervlakte aan de Roggedijk op het industrieterrein is nu in totaal met ruim 50.000 vierkante meter uitgebreid. Alle machines zijn inmiddels van de locaties in Someren en Almere verhuisd naar Helmond.
De slachterij is uitgebreid met productie- en voorverpakkingslijnen, een inpakruimte en een vrieshuis met 10.000 ton opslagcapaciteit. Om het perceel zo optimaal mogelijk te benutten, werd een aangrenzend stuk grond gekocht voor de bouw van een parkeergarage met ruim 400 parkeerplaatsen. Door deze uitbreiding van het bedrijf worden alle stappen in het proces van slachten naar uitsnijden en uitbenen tot verpakken en invriezen onder 1 dak gedaan. Dit concept heet “Van boer tot bord onder 1 dak”. “Dat voordelen zoals transparantie in de keten, kostenbeheersing, flexibiliteit, optimale controle en kwaliteit en een constante aanvoer van nieuw vers vlees doordat er 20 uur per dag geslacht kan worden”, aldus Van Rooi. Wekelijks vervallen 15.000 transportkilometers en zijn 10 mensen minder nodig om de logistiek te regelen.
Naast het slachten en uitsnijden (dat al in Helmond gebeurde), wordt het vlees nu ook in Helmond verder uitgebeend en verwerkt. “Het vlees kan straks al binnen 24 uur na de slacht op de winkelvloer zijn” zegt directeur Marc van Rooi met het oog op de retail. Het bedrijf wil vanaf 2016 kant-en-klaar producten gaan produceren.
In december is de oplevering gepland van de overige verdiepingen in de verwerkingsunit en de (hoofd)kantoorruimte. Daarmee is de uitbreiding die In augustus 2013 werd begonnen voltooid..
Van Rooi Group is al een aantal jaar de snelst groeiende vleesverwerker in Nederland. Door onder meer diverse overnames hebben zij nu een marktaandeel in Nederland van 20%.
Het vrieshuis tijdens de bouw:

2 reacties:

Dat is te merken, die uitbreiding: nog meer onhebbelijke stank! Wees er maar trots op dat er Moerdijk 2 ontstaat op BZOB!

Beantwoorden

De Bucket Boys gingen naar deze varkensslachterij waar ze erachter komen hoe het slachtingsproces eraan toe gaat.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *