Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.464 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Wethouder Paul Smeulders staat op plek 12 van de concept-kandidatenlijst van GroenLinks voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. Dat werd vanavond bekend gemaakt in Utrecht waar de kandidatenlijst werd gepresenteerd.
De 29-jarige geboren en getogen Helmonder werd in 2014 benoemd tot wethouder voor Financiën, Duurzaamheid en Grondzaken.
Paul begon 10 jaar geleden zijn politieke carrière als burgerraadslid en was van 2007 tot en met 2010 ook columnist op de weblog. Daarna werd hij fractievoorzitter in de Provinciale Staten van onze provincie. Behalve parttime wethouder werkt hij ook parttime bij Natuurmonumenten.
Mocht Paul Smeulders verkozen worden in de Tweede Kamer, dan draagt GroenLinks Helmond Antoinette Maas voor als nieuwe wethouder. Antoinette was in 2014 bij de gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker en is op dit moment fractievoorzitter voor GroenLinks in Helmond.
Maar zover is het nog niet. De komende maand mogen de leden van GroenLinks stemmen over de volgorde van de lijst. Op 15 december is de uitslag van het ledenreferendum bekend en weet Paul definitief op welke plek hij staat. Paul: “Maar pas op 15 maart, de dag van de verkiezingen, wordt duidelijk hoeveel zetels GroenLinks in de Tweede Kamer behaalt. Als dat er minder dan 12 zijn, dan blijf ik met evenveel inzet en overtuiging actief als wethouder in Helmond.”
In de peiling van Maurice de Hond vandaag staat GroenLinks op 15 Kamerzetels. Een dagkoers, maar toch…

6 reacties:

Gefeliciteerd Paul. Succes!

Beantwoorden

Als plaatselijke Groen Links – coryfee kan het niet anders, dat de heer Smeulders – alleen al om milieuredenen – een groot voorstander en een groot verdediger is van het openbaar vervoer als basis – en als nutsvoorziening. Na lopen en fietsen is het ov het meest milieuvriendelijkst. Per definitie moet hij dan ook tegen het “van deur tot deur” – beleid zijn, omdat dit “van slecht tot slechter voor het milieu” is. Daarbij komt, dat van deur tot deur ook van duur dot duurder en van lang naar langer wachten voor de gebruikers van het openbaar vervoer betekent. Mocht het Paul Smeulders lukken om een zetel te bemachtigen in de Tweede Kamer – wat ik hem van harte gun – kan hij zich misschien sterk gaan maken voor een “Nationale Dag van het Openbaar Vervoer” of zelfs voor een “Europese Dag van Het Openbaar Vervoer” met als ondertitel “als basis – en nutsvoorziening”. Openbaar vervoerreizigers kunnen met hun klachten over het ov – bijvoorbeeld over de nieuwe dienstregeling voor de bussen van Hermes – overigens nog altijd terecht op de site OVLOKET van de Ombudsman voor het Openbaar Vervoer.

Beantwoorden

Update 1:
Wethouder Paul Smeulders 13e op kieslijst GroenLinks
Wethouder Paul Henricus Maria Smeulders staat op plek 13 van de definitieve kandidatenlijst van GroenLinks voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. Dat werd zojuist bekend.
De kandidatencommissie had hem voorgedragen voor plek 12 van de lijst. Hij zakte dus een plaatsje ondanks de steunbetuigingen van veel prominente en minder prominenten partijleden en ook jongerenorganisatie DWARS.
In de peiling van Maurice de Hond zondag staat GroenLinks op 14 Kamerzetels. Een dagkoers, maar toch….

Beantwoorden

Deh ken net!

Beantwoorden

Dat komt omdat Liesbeth van Tongeren volgens de GL-leden, in tegenstelling tot de wens van de kandidatencommissie van GL, wél op die lijst thuishoort en zij op 6 ertussen kwam. Het zakken van 1 plaatsje is dus zeker geen “ondanks”…

Beantwoorden

Paul Smeulders hoeft zich geen zorgen te maken. Lukt het niet om in de 2e kamer te komen dan blijft hij gewoon wethouder in Helmond. Riante uitgangspositie. Ook een beetje genant. Maak een keuze! Oude politiek, GL onwaardig.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *