Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.412 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Column Serge van de Brug Raadslid VVD HelmondOnlangs is er in de commissie MO&E het voorstel gedaan een werkbezoek te brengen aan onze zusterstad in Polen. Het eerste wat er bij mij opkwam, was wat de toegevoegde waarde van dit werkbezoek zou kunnen zijn voor onze taak als raadslid en of de investering die dit met zich meebrengt dit werkbezoek zou rechtvaardigen. Intussen hebben ook andere raadsfracties hier hun bedenkingen over uitgesproken met als resultaat dat de plannen voor dit “verre” werkbezoek zijn afgelast.
Waarom zouden we de “kennis” van zo ver halen, als er genoeg kennis uit de directe regio te halen is? We zijn toch niet voor niets gekozen tot slimste regio in 2012? Laten we daarom werkbezoeken bij voorkeur in de regio plannen, zodat we als raadsleden ook naar andere mensen kunnen uitdragen dat we zo’n prachtige bedrijven in ons midden hebben, welke we zoveel mogelijk zouden moeten faciliteren om nog meer werkgelegenheid te creëren.
Op 12 december jl. hebben MO&E commissieleden bijvoorbeeld een werkbezoek gebracht aan AAE B.V. in onze eigen stad. AAE is een gerenommeerd specialist, actief op het gebied van de machinebouw. Het bedrijf is sinds de oprichting in 1976 gevestigd in Helmond, waar ruim 160 medewerkers in dienst zijn.
Ik was onder de indruk van het werkbezoek aan dit specialistische bedrijf. Het is een bedrijf waarop we als Helmond trots mogen zijn!
Tijdens dit werkbezoek werd wederom het belang duidelijk van techniekeducatie. Het beeld dat bestaat bij de techniek is veelal negatief. Dit is ten onrechte, vandaar dat ik het zo goed vind dat bedrijven als AAE de deuren openzetten en laten zien wat er binnen daadwerkelijk gebeurt.
Volgens de heer William Pijnenburg (CEO van AAE) wordt Techniek echt miskend. Het zou zwaar en vies zijn. Niets is minder waar, als je bijvoorbeeld de “cleanroom” bij AAE in ogenschouw neemt. Techniek is niet altijd gemakkelijk en vereist studie.
Als VVD spelen wij hier al jaren op in door het indienen van moties inzake techniekeducatie. Met als doel: jongeren te enthousiastmeren; en bewust voor de techniek te laten kiezen. Techniekeducatie zou een structurele inbedding in het onderwijs moeten krijgen. De arbeidsmarkt kent namelijk een groot tekort aan technisch geschoold personeel. Ik vind het dan ook belangrijk dat jongeren opgeleid worden in sectoren met toekomstperspectief en kans op een baan. De techniek is zo’n sector!

Serge van de Brug
Raadslid
VVD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *