Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

59reacties

GGG, log 31

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Rookworst

De temperatuur begint te dalen, de avonden worden langer. De tijd voor al die typische wintergerechten is dus weer aangebroken. Of rookworst ook zo’n typisch wintergerecht is, betwijfelen wij. In de Veestraat (bij de Hema natuurlijk) heeft men hem niet voor niets het hele jaar in de verkoop. Onze rookworst is dan ook van een heel ander kaliber, vind je niet?

  voor de foto waarop ons worstje zich voorstelt.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
9reacties

GGG, log 30

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Sponsor gezocht

De contributie van onze zaalsporters gaat dus met 25% omhoog omdat de gemeente Helmond heeft besloten de zaalhuur met 15% te verhogen. Ook de buitensporters zullen hun steentje moeten bijdragen aan de bezuiniging van maar liefst 76.000 euro.
Dit alles terwijl het veel verenigingen financieel toch al niet echt goed gaat.1 Vereniging (voor de insiders: uit de buurt van de Warande) is ondertussen al helemaal uitgekleed door de gemeente en heeft uiteindelijk ons maar gevraagd om aandacht aan hun probleem te schenken. Dit verzoek willigen wij natuurlijk graag in en we plaatsen daarom hierbij een dringende oproep voor een kledingsponsor. Want zo gaat het natuurlijk niet langer.

  om hun noodsituatie te aanschouwen.

63reacties

Het WWWWW-spel, vraag 52

In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide. Met vraag 34 is een nieuwe ronde gestart die tot 1 januari 2006 duurt.


Deze vraag is ingezonden door Ad. Zijn zevende geplaatste inzending in totaal. Omdat zijn inzending dus wordt gebruikt, werd hij beloond met 1 punt. Of hij meer punten voor zijn fotovraag krijgt, ligt aan jullie.

Wat is exact doelstelling 3 van de organisatie die dit logo heeft?
(is je antwoord langer dan 1 regel, dan telt regel 2 dit maal ook als antwoord mee)


Tussenstand: 22 punten: Ad 13 punten: Angelique 12 punten: Porcupine (a.k.a. Noud) 08 punten: Sjaan 04 punten: Angie 01 punt:en ester 01 punt:en Tim

2reacties

GGG, log 29

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Brandweer Brandevoort

Gisteren opende het voltallige College van Burgemeester en Wethouders officieel de brandweerpost in de Helmondse wijk Brandevoort. Belangrijke reden voor deze nieuwe post is de vereiste aanrijtijden bij calamiteiten. Ondanks de zeer drukke werkzaamheden op dat moment was de bezetting van deze post toch bereidt voor onze fotograaf te poseren. Ook voor deze post geldt de slogan: als elke seconde telt.

  de statiefoto van de complete ploeg uit Brandevoort.

1reactie

GGG, log 28

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Urinoirs, het vervolg

Vrijdag 18 november maakten wij in GGG, log 21 melding van de minachting die ons ten deel viel op het toilet in een Helmondse kroeg. De kroegbaas deed ons toen de toezegging om te kijken wat hij er aan kon doen.
En hij heeft woord gehouden. En meer dan dat, zo merkten wij. Want als wij nu de minste of geringste aandrang bespeuren dat wij naar het toilet moeten, gaan we meteen. Van 1 van ons wordt zelfs gedacht dat, ofschoon hij nog niet moet, toch gaat. Want zeg nou zelf, het is toch een genot om hier te gaan met zoveel vrouwelijke aandacht.
Of zijn er heren die zich hier zouden schamen?

  voor een foto van de vernieuwde urinoirs en aankleding.

52reacties

Het WWWWW-spel, vraag 51

In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Het spel is heel eenvoudig: bij vraag 1 staat de verkorte uitleg, hier de uitgebreide. Met vraag 34 is een nieuwe ronde gestart die tot 1 januari 2006 duurt.


Wie of welke organisatie of bedrijf had destijds telefoonnummer 1 in Helmond? (om het dit maal iets gemakkelijker te maken, scannen we je antwoord op 1 woord zoals die persoon, organisatie of bedrijf in de volksmond wordt genoemd)


Tussenstand:
18 punten: Ad
11 punten: Angelique
11 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
08 punten: Sjaan
03 punten: Angie
01 punt:en Tim