7reacties

Vrijdag 16 januari: de lancering

Het WilHelmonds begint al écht te leven. Er wordt druk over gepraat en geschreven, we krijgen uiteenlopende vragen en reacties, en de eerste muzikanten dienen zich al aan omdat zij hun nummer in willen sturen. Voor iedereen die op wat voor manier dan ook interesse heeft in het WilHelmonds (of gewoon zin heeft in een geweldig leuke avond) hebben wij een spectaculaire lancering georganiseerd.

Op vrijdagavond 16 januari vindt de aftrap van het project plaats in de Velvet Lounge aan de Steenweg. Vanaf dan begint het WilHelmonds pas officieel! Want vanaf 21:00 uur staat de avond in het teken van het WilHelmonds. Verschillende Helmondse live acts (waaronder de Nederlandtalige reggaeband Momenteel en Annique & Monkey Bee die hun Jazzy funky ballads zullen spelen) zullen de avond tot een waar muzikaal feest maken. De avond wordt gepresenteerd door cabaretier Marlon Kicken. Tussendoor wordt er voor alle geïnteresseerden informatie gegeven over de wedstrijd, en tot slot wordt de inschrijving op een ludieke manier geopend. De avond is natuurlijk gratis toegankelijk.

Speciale aandacht voor de nu volgende band die deze avond met een bezoek komt vereren: Vender’s Breakfast, één van de beste bands die Helmond ooit heeft voortgebracht. Klein detail: ze treden tot veler spijt al jaren niet meer op. Speciaal voor het WilHelmonds zijn de jongens weer aan het oefenen geslagen en geven een uniek, eenmalig reünieoptreden weg. Vender’s Breakfast heeft door de jaren heen opgetreden op vele festivals, legio prijzen gewonnen en 2 studioalbums uitgebracht. Peter van der Els, in Helmond en ver daarbuiten beter bekend als De Vender, is de zanger en tekstschrijver van het stel. Het welbekende Helmond Sport clublied “Vur welleke club bende gai” is van zijn hand, en zal hij op speciaal verzoek tijdens deze avond ook ten gehore brengen.