Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 109.554 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

43reacties

Gisteravond laat reed een personenauto tegen de voorgevel van een woonhuis aan de Paulus Potterlaan in Helmond Noord. Het voertuig raakte door nog onbekende oorzaak van de parallel aan het rijtjeswoningen lopende (rechte) weg, reed door de voortuin en kwam tegen de gevel tot stilstand. De bewoner die tv zat te kijken, kwam met de schrik vrij. De automobilist is door de politie aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht.
De woning liep grote schade op. In de ontzette pui zit nu een groot gat. De om 23.10 uur gealarmeerde brandweer heeft de auto uit de gevel getrokken. Een voor de woning geparkeerde scooter werd ook door de auto geramd en is total loss.
De ongedeerde maar hevig geschrokken bewoner werd in eerste instantie door zijn buren opgevangen. Hij is in de ambulance onderzocht. Of hij daarna is meegegaan naar het Elkerliek ziekenhuis en vannacht weer in zijn eigen bedje kon slapen, weten we niet. Salvage en de woningbouw gaan hem verder helpen met al het gedoe als gevolg van de woningschade.
Veel buurtbewoners kwam een kijkje nemen, maar Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

43 reacties:

Gelukkig niks met die man, maar als die vent in de auto niet gezopen heeft, schiet mij maar lek.

Beantwoorden

Rijden op een rechte weg is tegenwoordig ook zo moeilijk joh

Beantwoorden

Harrie Fotografie maakte ook het onderstaande filmpje:

Beantwoorden

@Wendy Schulpen op maandag 10 oktober 2022 om 07:00:

Ongelofelijk ja, de planken zitten al tegen de gevel getimmerd.

Beantwoorden

Zo’n zelfrijdende auto is maar niks.

Beantwoorden

Update 1:
De gevluchte bestuurder weigerde een bloedtest op het politiebureau
De bestuurder, een 31-jarige Helmonder, was er na de aanrijding te voet vandoor gegaan. Maar hij werd al snel met hulp van een getuige door de politie opgespoord en aangehouden. De man weigerde vervolgens ter plaatse een blaastest en op vordering op het politiebureau ook een bloedtest. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Dat liet een woordvoerder van de politie zojuist aan de weblog weten.
Of er sprak was van alcohol- of drugsgebruik is dus niet vastgesteld. De Helmonder wordt weigering van de test ten lasten gelegd en dat wordt door de rechter over het algemeen zwaar aangerekend. De exacte oorzaak van het ongeval is op dit moment nog onduidelijk.

Beantwoorden

Hoezo weigeren, hij heeft niks te weigeren, dan beken je al schuld, koekwous

Beantwoorden
Ingrid van de Meulenhof

jeetje dan moet hij toch heel hard hebben gereden ,dat heeft hard gegaan. gelukkig hebben de bewoners zelf niks maar heel veel sterkte voor die mensen

Beantwoorden

De automobilist kwam van rechts. Misschien kan zijn advocaat daar nog iets mee.

Beantwoorden

Doorgaans treed de re hter hier hard tegen op.
Daarom horen we ook zo vaak van harde straffen voor dronken doodrijders of drugsfiguren, bv alle lachgasidioten.
Gewoon een klassiek zinnetje van propaganda, de media neemt klakkeloos over.
Niks aan de hand, doorlopen, wij treden heus hard op, daar kunt u can op aan.

Beantwoorden

Naar aanleiding van de reactie van Mark vanochtend, maakten we vanmiddag de onderstaande foto van de woning in de Paulus Potterlaan die het gisteravond zwaar te verduren had.

Beantwoorden

@Ingrid van de Meulenhof op maandag 10 oktober 2022 om 09:24:

Een verdachte is niet verplicht medewerking te verlenen.

Beantwoorden

Die vent of in ieder geval die Bosch-auto zag ik al vaak door de wijk scheuren. Bahbah.
Gelukkig alleen maar materiële schade dit keer, maar wat als…….
Al die foto’s zijn trouwens mooie reclame voor het bedrijf van zijn baas. #NOT

Beantwoorden

Update 2:
Statement van bestuurder wiens auto gisteravond de voorgevel ramde
In reactie op hetgeen de politiewoordvoering vanochtend de weblog liet weten (zie update 1 hierboven), wil de bestuurder wiens auto tegen de voorgevel aanreed, ook zijn kant van het verhaal geven. Zijn naam en de naam van de hieronder genoemde vriendin zijn bij de weblogredactie bekend.
Opdat we exact willen weergeven hoe de vork volgens hem in de steel zit, staat hieronder 1 op 1 zijn volledige statement over hetgeen gebeurde:

Er is sprake geweest bij de bestuurder van een black-out. Hij had zijn vriendin nog aan de telefoon dat hij bijna thuis was. Door de klap is zijn vriendin gaan schreeuwen naar zijn naam, waardoor hij bij kwam. En omdat hij in een blinde paniek verkeerde, door omstanders die aan hem stonden te trekken, en van iemand een klap kreeg o.i.d is hij op de vlucht geslagen, waarna hij zijn eigen vrijwillig zonder verzet heeft laten aanhouden. In de politie auto is hij 3 x gesommeerd om te blazen, maar het apparaat werkte niet. Wachtend van 23 tot 2 u snachts, werd hij door arrestantenbewakers naar zijn cel begeleidt. Vandaag 13:00 tijdens verhoor kreeg de recherche te horen dat er totaal geen dokter is geweest, waardoor hij direct op vrije voeten werd gesteld.
Weigering bloed afname is niet terecht, het is omdat ze zelf fouten gemaakt hebben.

Beantwoorden

@Marko op maandag 10 oktober 2022 om 13:48:

Voordat je hier nog meer lariekoek gaat schrijven: een verdachte is wel degelijk wettelijk verplicht mee te werken aan een alcohol- en drugstest.

Beantwoorden

MAN MAN MAN ! Wat een reacties zeg !!! Moeilijk he twee kante van verhaal te horen, en dan ook nog zo behandelt te worden door omstanders en politie en niet eens een dokter bij geweest of niks, JONGE HEEFT EEN BLACKOUT GEHAD, KAN HIJ OOK NIKS AAN DOEN !!! En tuurlijk sterkte voor de bewoners in huis hoop dat snel de oude is. En Pim wat zal jij geschrokke zijn jonge, ik sta je bij sterkte na je verwondingen 🙁

Groetjes Sadis

Beantwoorden

Hmmm, mooi meegaand verhaal zeg. Ik zag t op nationale TV, 112-vandaag. Ik heb dat ook wel eens, een Blackout als ik teveel gedronken heb

Beantwoorden

Laten we het even afwachten allemaal alvorens voorbarige conclusies te trekken.

Beantwoorden

Ik zou hierbij mededelen dat ik een Black-out heb gekregen onder het rijden. Ik was aan het bellen (handsfree) met me vriendin. Ik ben bijna thuis en dan krijg je een Black out. Jullie kunnen me allemaal afrekenen wat er wordt geschreven. Maar je moet wel heel hard weten dat ik het dossier heb.

En ook vind ik het heel erg voor de bewoners die daar wonen, en voor de buurt. Kom namelijk uit dezelfde buurt en wil hierbij nogmaals me excuus aanbieden. Maar ipv me meteen neer te zetten als dronkaard of hij zal wel gedronken hebben, kun je denken ik kan ook iets achter het stuur krijgen..

Beantwoorden

Ik neem aan dat je rijbewijs ongeldig is verklaard. In ieder geval totdat de oorzaak van je black-out is achterhaald. Lekker voortaan op het fietske. Je wil niet nog een keer een black-out natuurlijk.

Beantwoorden

@Pim op dinsdag 11 oktober 2022 om 00:42:

Vreselijk wat er gebeurd is natuurlijk. Er zal ineens maar een auto je huis inrijden als je daar zit. Best wel aan zitten denken gisteren. Maar ook voor jou en je vriendin heftig natuurlijk.
Maar ik vind het ook wel moedig en goed van je dat je hier gewoon reageert en vertelt wat er met jou gebeurde. Want dat weet jij alleen. Alleen afgaan op wat de politie zegt is ook niet altijd goed.
Misschien mag ik je een vraagje stellen. Had je die avond alcohol gedronken of wil je dat niet zeggen?

Beantwoorden

@D’n dieje op maandag 10 oktober 2022 om 21:27:

Wie kan zo´n verplichting afdwingen? Een politieagent? Een ambtenaar? Een rechter? Iemand anders? Zelfs een rechter kan je niet daartoe verplichten.
Hij kan je een straf opleggen als je geen medewerking verleent. En de verdachte kan daar zelfs tegen in beroep gaan.

Beantwoorden

@D’n dieje op maandag 10 oktober 2022 om 21:27:

Het nemo-teneturbeginsel is van toepassing.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Nemo-teneturbeginsel

Beantwoorden

Weggevlucht, jaja, blaastest en bloedtest geweigerd. En dan nu dit soort babbeltjes.
Of….. De politie klets hier ook maar wat.
En daar lijkt ‘t steeds vaker op.

Beantwoorden

Idd, black-out en volhouden. Anders betaald de verzekering NIET en moet ie ZELF betalen. En medische redenen, geen bekeuring ?? En zn vriendin getuige ? Ook al weer geregeld. En nu volhouden dat het geen drank of drugs was maar een black-out ! Zal het OM vast in meegaan. Wij weten wel beter. Ben kei benieuwd wat zn werkgever ervan denkt

Beantwoorden

Wat is een black-out? Volgens mij is dat geen bestaande medische term.

Beantwoorden

Ik geloof geen snars van het verhaal van Pim, wanneer dat apparaat niet werkt zullen ze nog wel ergens een andere hebben liggen.

Beantwoorden

Ik wist het wel als ik bij het cbr werkte. Rijbewijs ongeldig laten verklaren totdat ik van de dokter zwart op wit krijg, dat er geen kans op een nieuwe black-out is. Had je beter kunnen toegeven dat je gezopen had. Maar dit zal te logisch zijn.

Trouwens als ik een black-out heb, sla ik ook altijd op de vlucht.

Beantwoorden

Ik vind het heel jammer en verdrietig hoe hard er geoordeeld wordt op een artikel uit de media als je het echte verhaal niet kent. Dit is mijn broertje. Door een black out heeft hij dit ongeluk gekregen. Super heftig voor hem en voor de man van het huis. Mijn broertje had helemaal niet gedronken! Als je bij komt uit een black out en zo’n klap hebt gemaakt, dan kun je echt even niet helder denken op zo’n moment. Mijn broertje heeft ook geen blaastest geweigerd. Blazen lukte op dat moment niet, maar bij de politie hebben ze geen bloedtest afgenomen. Helaas, want dan lag vast dat hij niet gedronken had. Verwerken van zoiets heftigs is al moeilijk genoeg. Kwetsende reacties helpen hier niet bij

Beantwoorden

@Femke van Erp op dinsdag 11 oktober 2022 om 20:12:

Ik denk dat je dat allemaal van je broertje hoorde. Denk je dat de politie liegt?

Beantwoorden

Dus hij zat te bellen achter het stuur?

Door heel het verhaal heen lees ik dat wat er allemaal is gebeurd de schuld is van Jan en Alleman, behalve van de verdachte zelf?

Wat een Calimero verhaal.

Beantwoorden

Hij heeft al meerdere voertuigen geramd, en elke keer was er drank in het spel….

De volgende keer rijdt hij iemand dood../

Beantwoorden

Ik had gezegd dat de cruise control op hol was geslagen, een Marco Bakkertje zeg maar…

Beantwoorden

@D’n dieje op maandag 10 oktober 2022 om 21:27:

is inderdaad wettelijk verplicht, maar kan dus toch wel geweigerd worden
https://www.advocaat-verkeersstrafrecht.nl/meewerken-aan-blaastest-verplicht/#:~:text=Op%20de%20eerste%20vordering%20van,gewone%20blaastest%20op%20straat%20bedoeld.

Beantwoorden

Als het blaasapparaat niet werkt kan ik me voorstellen dat men dat op het bureau nogmaals probeert. Ik denk dat er toch meer blaasapparaten zijn. Niet mee willen werken lijkt iets meer in de buurt te zitten. Enfin, we moeten het onderzoek maar afwachten.

Beantwoorden
Lenie Weijnen Stienen

Op het bureau staat nog een heel groot blaasapparaat waar je nog een keer mag blazen .
Dus ik geloof helemaal niks van het verhaal .

Beantwoorden

Wat een 2e kant van het verhaal en ook zo iets van dat je meteen hebt, ach gerumpjes toch, wat zielig voor pimmetje….. NOT……

De bewoner herkende jou zelfs en weet wie je bent, en ook dat je graag wat alcohol nuttigt en het niet zo nauw neemt met alles……

Misschien dat ze je verhaal in de efteling geloven, maar helaas hier niet…..

Beantwoorden

Ja man. Die auto stond altijd bij dat vuil hoekhuis. Altijd een hoop troep voor zun deur. rij er 2x per dag langs. altijd zooi voor zun deur. en regelmatig lege blikken bier. dan weet je genoeg he

Beantwoorden

@Henkie op woensdag 12 oktober 2022 om 21:47:

dus als ik mijn auto ergens voor een vuil hoekhuis huis parkeer ben ik verdacht, wat een domme reactie, ik parkeer waar dat voor mij het beste uitkomt, dan weet jij genoeg hé

Beantwoorden

@Pim op dinsdag 11 oktober 2022 om 00:42:

Wat jammer dat je helemaal niet reageert op mijn vraag van dinsdagochtend. 🙁 Dat is toch gewoon een eerlijke en belangrijke vraag?
In de krant las ik trouwens hetzelfde over die blaastesten als hier op de weblog, dus dat zal dan heus wel kloppen lijkt mij dan.

Beantwoorden

@Laura op donderdag 13 oktober 2022 om 15:58:

Reken niet te veel op een antwoord van Pim. Femke van Erp (zijn zus) gaf mij ook nog steeds geen antwoord. Familiekwaaltje? Kan natuurlijk ook dat Pim en nu ook zijn zus een black-out kregen en daarom gevlucht zijn. Dat vluchten schijnt (volgens haar dan) heel erg normaal te zijn. 😉
Kent iemand Pim en Femke,

Beantwoorden

Pim, Pim, PIM!!! Hoe vaak heb ik je niet gezegd niet te zuipen en daarna in je auto te stappen? Je kunt iedereen wel privé-berichtjes sturen, maar de meeste ‘vrienden’ en in ieder geval ik, kijk daar door echt wel doorgeen hoor.
Wees een kerel: je zoekt de media op en dus beantwoord je gewoon netjes de vragen. Stuur iedereen een excuus-berichtje en laat je behandelen man! Dadelijk raak je IP ook nog kwijt. En misschien nog wel het belangrijkste: wil dit gelieg die kleine als voorbeeld geven?
Wie weet dat we elkaar daarna nog eens zien en een colaatje zonder 😉 met elkaar drinken.

Beantwoorden

Auto met 3 inzittenden rijdt door schutting

Familie of bekende ???

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *