43reacties

Auto ramt voorgevel woning Helmond Noord

Gisteravond laat reed een personenauto tegen de voorgevel van een woonhuis aan de Paulus Potterlaan in Helmond Noord. Het voertuig raakte door nog onbekende oorzaak van de parallel aan het rijtjeswoningen lopende (rechte) weg, reed door de voortuin en kwam tegen de gevel tot stilstand. De bewoner die tv zat te kijken, kwam met de schrik vrij. De automobilist is door de politie aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht.

De woning liep grote schade op. In de ontzette pui zit nu een groot gat. De om 23.10 uur gealarmeerde brandweer heeft de auto uit de gevel getrokken. Een voor de woning geparkeerde scooter werd ook door de auto geramd en is total loss.
De ongedeerde maar hevig geschrokken bewoner werd in eerste instantie door zijn buren opgevangen. Hij is in de ambulance onderzocht. Of hij daarna is meegegaan naar het Elkerliek ziekenhuis en vannacht weer in zijn eigen bedje kon slapen, weten we niet. Salvage en de woningbouw gaan hem verder helpen met al het gedoe als gevolg van de woningschade.
Veel buurtbewoners kwam een kijkje nemen, maar Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.