Bruheze maatje te groot voor Lierop

Bruheze begon de wedstrijd vandaag goed tegen Lierop. Wie direct opviel was de routinier binnen het elftal Robin Kemper, een spits die altijd dreigend is. In de 17de minuut forceerde hij een doorbraak en ging hij alleen op de doelman af. Een speler van Lierop redde net voor de doellijn. Het mocht niet baten, in de 18de minuut zorgde Kemper alsnog voor de voorsprong. 1-0 voor de blauw/witten. Wat vooral opviel bij Bruheze was het goede verdedigingswerk met name van centrale verdediger Max Michielsen. Fysiek sterk en goed in de tackles. Verder is het een persoonlijkheid in het veld.

Desalniettemin nam het veldoverwicht af, het was dan ook niet verrassend dat Lierop in de 26ste minuut door achterhoedespeler Bart Sijbers de gelijkmaker scoorde 1-1. De uitploeg werd sterker en was een poosje de bovenliggende partij. Het was dan ook niet toevallig dat Kevin Geerts in de 29ste minuut de 1-2 maakte. Even was de thuisploeg de kluts kwijt en van het goede combinatiespel viel niets meer te bespeuren. Ze schepten ook geen kansen meer en er was veel balverlies. Lierop kreeg enkele goeie kansen. Men had er niet vreemd van op moeten kijken als de achterstand verder opgelopen was.

Bij een domme terugspeelbal van Ruben van den Nieuwenhof in de 42ste minuut moest doelman Jelle Welten de bal wel in de handen pakken. Kemper had namelijk goed opgelet en had dit buitenkansje anders wellicht verzilvert. Dit betekende voor de mannen uit Brouwhuis een indirecte vrije trap. Antonie van Lierop tikte op Robin Kemper, die schoot de bal hard in de linkerhoek. De stand stond weer 2-2. Toen kregen de blauw/witten de geest wat resulteerde in blessuretijd in een 3-2 voorsprong. Bas Kemper schoot een corner naar Antonie van Lierop die zo’n 25 meter van de goal af stond. De verdediger schoot fantastisch in. Dit knakte het moreel van Lierop.
Wat opvalt aan Bruheze is dat het goed is in de dode spelmomenten en dat er enkele sterke persoonlijkheden in het team staan. Zo mag de goed coachende doelman Kevin Cox niet onvermeld blijven, 20 jaar en nu al een leider. Een goalie waar je op kunt bouwen.

In de 2de helft kwam de thuisclub goed uit de startblokken zonder echt gevaarlijk te worden. In de 47ste minuut schoot linksback Wietse Maas ongelukkig in eigen doel. De wedstrijd was nu echt gelopen. Daarna kwamen er nog wel wat kansen voor de thuisploeg die niet benut werden. Na een schwalbe in de 72ste minuut kregen de blauw/witten nog een onterechte strafschop. Robin Kemper schoot die onberispelijk in. 5-2.

Een leuke kanttekening tot slot; Het bleek dat Bruheze goede wisselspelers heeft; Kenvis Odigwe Gomez is een fysiek sterke speler en de 19-jarige Stan Koolen viel goed in en manifesteerde zich als een talent.
De thuisclub was vandaag gewoon een maatje te groot voor de rood/witten. Een verdiende overwinning voor Bruheze.