Buiten is het 20 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.803 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
31reacties

McDonald’s wil op korte termijn op de Steenovenweg een nieuwe zaak openen. Dat blijkt uit hun op 10 juni ingediende omgevingsvergunningaanvraag die de gemeente gisteren bekend maakte. Behalve voor het oprichten van een restaurant is er ook meteen een vergunning aangevraagd voor een McDrive.
Sinds een paar jaar gaan de geruchten dat ze daar een nieuwe vestiging wilden openen, maar nu gaat het er dus normaal gesproken van komen. Ook andere grote fastfoodketens zouden interesse hebben gehad op die plek te beginnen.
De Amerikaanse keten krijgt daarmee een tweede vestiging in onze stad. Voor wie het niet wist: op de Deurneseweg zit er al zo’n 30 jaar eentje.
Wanneer het pand er staat en geopend wordt weten we niet. Bij McDonald’s Nederland was niemand voor commentaar bereikbaar. En ook de omwonenden kunnen er nog iets van gaan vinden, hetgeen vertragend kan werken. 
In het niet meer bestaande pand op de Steenovenweg 21 in Stiphout zat voorheen het wat chiquere restaurant De Steenoven. Dat ging in 2019 failliet, een jaar later werd het pand gesloopt. De monumentale schoorsteen werd gespaard als herinnering aan de steenfabriek van weleer. Stadshistoricus Giel van Hooff besprak die pijp 2 jaar geleden. Op een paar honderd meter van de beoogde locatie zit hun collega Burger King.

31 reacties:

Dat is nog eens een mooi bericht om het weekend in te gaan!
❤ I’m Lovin’ It ❤

Beantwoorden

Alles moet kapot in Helmond maar voor deze soros is wel plek

Beantwoorden

Dan kan de Burger king haar tent wel sluiten

Beantwoorden
Jeffrey van Haaren

Was toch slecht mensen moesten toch minder vlees eten anders werden de hersenen aangetast kan dat geld niet beter in wat anders gebruikt worden zoals GEZONDE DINGEN WAS HET TOCH

Beantwoorden

Daar is de buurt mooi klaar mee…

Beantwoorden

@Patje op vrijdag 17 juni 2022 om 06:14:

Ik snap die pijn want heb die zelf ook wel eens. Maar mag de jeugd ook iets hebben? Je kunt toch niet altijd tegenover leuk nieuws iets negatiefs gaan zetten?

Beantwoorden

Ahh, Mia, dit is voor de jeugd. Junkfood en obesitas.

Beantwoorden

Nog meer zwerfvuil in het milieu

Beantwoorden

Mooi, is de Mac aan de Deltaweg minder druk hoop ik.
Niks mis met een burgertje op zijn tijd.

Beantwoorden

Zo, nu niet meer klagen dat er in Helmond nooit iets voor de burgers gedaan wordt. 😉

Beantwoorden

Lijkt me een gevaarlijk ( verkeers-) punt -/ kruising worden,daar !!

Beantwoorden

Wordt er door nieuwe Rotterdamse wethouder gelijk aan de burger gedacht.

Beantwoorden

Al het oude in Helmond moet weg. Let op de schoorsteen die er nu nog staat gaat ook weg als de McDonald’s daar naar toe gaat. Slopers zijn het in de Gemeente.

Beantwoorden

@Jeanne

Stop nou eens met dat gezeik op alles wat nieuw of vernieuwend is. Neem een paar stappen naar achter en kijk hoe mooi en volwassen onze stad is geworden de afgelopen 20 jaar. Het centrum is misschien wat kleiner dan voorheen maar de kwaliteit ligt hoger dan ooit. De stad wordt steeds groener en er worden mooie projecten gebouwd (suytkade, het gebied rondom de heistraat, de oranjekade, Brandevoort). Altijd maar in het negatieve blijven hangen is niet goed voor je gezondheid. Zet je zonnebril op, pak je fiets en ga kijken hoe mooi de stad is.

En over die schoorsteen: Die zal de McDonalds gewoon gaan gebruiken op dezelfde manier als de steenoven dat deed. Letters er op zodat ze goed zichtbaar zijn.

Beantwoorden

Werd eens tijd dat er een 2de komt. Sta daar regelmatig in een ellende lange rij voordat ik eens kan bestellen. Zelfs avonds laat is het nog gewoon aansluiten tot aan de weg ☹️😟

Beantwoorden

wel fijn dat het zwerfvuil straks door de gehele stad verspreid wordt en niet alleen bij brouwhuis en de rijpelberg.

Beantwoorden

In de stad is beter !!!! Bij de burgerking cmon !?

Beantwoorden

Nog meer zwerfvuil… is nu al erg!!!

Beantwoorden

Natuurlijk,

weer een vreetzaak erbij. 65% vanaf 12 jaar heft overgewicht in dit land, óók dus in Helmond, kijk maar eens om je heen. Overal zitten ze te vreten, de meeste met overgewicht. Wacht maar totdat binnenkort de ziekenhuizen vol stromen….OBSITAS allemaal, met hart en vaatziektes, diabetic, darmkanker. De zorg die nu al bijna niet meer is te betalen zal ontploffen, de premies ook. 6 miljoen mensen met de buik onder hun riem. Ze zien hun jonge heer niet meer als ze moeten plassen. Damens met vetrollen, overal om je heen. Dit natuurlijk behoudens de relatief kleine groepering die er niets aan kan doen vanwege schildklier problemen. Nog even, dan kun je in iedere straat eten, eten, eten. Nooit genoeg! En afslenken, nooit van gehoord, wan (te) dik is in! Ze gaan er nog prat op ook….

Beantwoorden

Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist

Beantwoorden

@Piet Visser op vrijdag 17 juni 2022 om 12:41:

Hoeveel frietzaken waren er vroeger wel niet, is toch ook geen probleem geweest?
Je kunt alles eten, met mate!
Er is niets wat ongezond is, met mate!

Beantwoorden

Goed beleid: de roker wordt gestraft. Want dat is ongezond. Fastfood daarentegen: nooit genoeg.

Ben het helemaal eens met Piet Visser. In vijf jaar tijd is Helmond gegroeid van 1 Mac naar een Burger King, Kentucky en nóg een Mac. Triest. Heel triest.

Beantwoorden

Kijk nu nog maar eens goed naar de Goorloop, over een jaar ligt het vol met troep.

Beantwoorden

Harrie Fotografie maakte foto’s van de plek waar de McDonald’s moet komen. Behalve de schoorsteen die op de gemeentelijke monumentenlijst (pdf) staat, zie je op de eerste foto (genomen in april 2020) nog wat puin liggen. Dat lag er nog van de sloop van het gebouw een maand eerder. De 2 volgende foto’s werden vanmiddag gemaakt.

Beantwoorden

Ik wil toch even reageren.
Als je het eten bij McDonald’s ongezond of niet lekker vindt, ga er dan gewoon niet naar toe. Je moet er niet naar toe, het mag! We leven gelukkig nog altijd in een vrij land.
Ik en de kinderen vinden een 🍔 met een 🍟 af en toe wel lekker, dus gaan we er minstens elke maand wel een keer naar toe. Mijn partner vindt het niet lekker en weet je wat zij doet? Zij gaat dan gewoon niet met ons mee. Zij houdt bijvoorbeeld weer meer van de yoga en dat is aan mij weer niet besteedt. De kinderen vinden dat af en toe weer wel leuk en doen dan gezellig op hun manier mee.
Prima geregeld toch?

Beantwoorden

@Twanneman op vrijdag 17 juni 2022 om 08:46:

De exploitatie van dit soort zaken moet wel een goudmijn zijn. Reken maar dat
marktonderzoek heeft plaatsgevonden. Er is ruimte voor meerdere soortgelijke zaken. Meerdere coffeeshops in Helmond mag/kan niet. Openlijk aanbieden van rookwaar mag landelijk niet (meer) . Als duidelijk wordt dat de aangeboden
eetwaar het gedrag van de consument negatief beinvloedt Het bevordert ongewenst en ongezond gedrag. Zodra de publieke opinie een ban uitspreekt over dit soort zaken is het snel gedaan. Een friettent is niet vergelijkbaar. Vroeger kocht je uitsluitend een zak patat. Het assortiment is aangepast, misschien ongezonder.

Beantwoorden

Ieder zijn/haar ding , zeg ik altijd maar. Gewoon doen waar je zin in hebt en niet zeiken over anderen. Is dat niet geweldig voor onze samenleving ?
Eet smakelijk allemaal of juist niet , de keuze is aan jou. Houdoe !

Beantwoorden

Toen de cabaretier Paul van Vliet eens in Frankrijk was deelde hij zijn gastheer mee dat hij ging eten bij McDonald´s. Die man antwoordde daarop ´´ce n´ést pas manger, c,est du snack.´´.

Beantwoorden

Paul van Vliet, toen ook al niet echt leuk.

Beantwoorden

Gelukkig zijn hier meer mensen die goed kunnen observeren en zien dat 7 op de 10 mensen flink overgewicht hebben. Een trieste vaststelling dat een behoorlijk aantal in deze topic dat als heel normaal ervaart, het ook nog goed keurt en het toejuicht dat er weer een vreet-tent bij gaat komen. Tot de tijd aan breekt dat het Obesitas probleem 3 keer groter wordt in de ziekenhuizen dan Covid19 in twee jaar is geweest. En zoals ik reeds hierboven vermeldde dat we dit hard gaan voelen in een nog forsere stijging van onze zorg-premies. Ik zou er derhalve voor willen pleiten zoals in andere sectoren, de vervuiler betaalt het meeste….in dit geval ben ik er fel op tegen als iemand met een normaal postuur in een gezonde levensstijl om mee te betalen aan deze steeds meer toenemende vreetcultuur.

Beantwoorden

Lekker op z’n tijd de Mac.

Maar als Burger King hierdoor moet sluiten maak daar dan maar een Starbucks van.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *