Buiten is het 30 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 88.866 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
391reacties

De politie hield vanmiddag rond 15.00 uur op het politiebureau in Eindhoven een 51-jarige man uit Helmond aan voor de mishandeling van een 46-jarige man zonder vast woonadres.
Rond 12.45 uur kreeg de politie een telefoontje van de Helmonder met het verhaal dat hij een gezochte man zou hebben gevonden op het terrein van GGzE-instelling De Grote Beek. Kort daarna trof de politie op het terrein een gewonde man aan. Het slachtoffer had onder meer een hoofdwond en een bloedende neus. Volgens getuigen was de dader er vandoor gegaan in een auto.
De verdachte was al enige tijd op zoek zijn naar het slachtoffer van de mishandeling en maakte daar op social media en in de media geen geheim van. De politie was ook op zoek naar de mishandelde man omdat hij de voorwaarden waaronder hij in vrijheid was gesteld zou hebben overtreden. Dit had te maken met een andere zaak, waarvoor hij later dit jaar voor de rechter moet komen. De man stond gesignaleerd, maar werd tot vandaag niet gevonden.
De Helmonder meldde zich zelf op het politiebureau, waar hij werd aangehouden voor de mishandeling. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aangehouden. De politie zoekt uit of hij zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten, maar benadrukt dat verder onderzoek noodzakelijk is. Beiden mannen worden verhoord.

In de reacties staan updates.

391 reacties:

En de politie kon hem niet vinden..?
Top gedaan voor de vader!

Beantwoorden

Ik neem aan dat die Helmonder een lintje krijgt in plaats van straf.

Beantwoorden

Een lintje verdiend die man !

Beantwoorden
Bianca van Doeselaar

♡ Mario Haazen

Beantwoorden

recht in eigen hand nemen mag niet …. maar als zo een vieze pedo aan mijn dochter komt had ie met een andere wagen mee gegegaan dan met de ambulance

Beantwoorden

Mijn zege had je… misschien iets harder moete pakke de viezerik….

Beantwoorden

@Mandy van den Berg op donderdag 19 januari 2017 om 17:48:

Ja maar Mario heeft nu slim gespeeld…iedereen wist dat als die m te pakken kreeg hij wat zou doen..maar als je moord zie je dochters niet opgroeien…nu hoogstens drie maanden 😉

Beantwoorden

@Jolanda Holzken op donderdag 19 januari 2017 om 17:57:

snap ik maar die viespeuk krijgt ook niet lang , god weet hoeveel meisjes al slachtoffer zijn van die goorlap

Beantwoorden

@Mandy van den Berg op donderdag 19 januari 2017 om 17:48:

Hij heeft gedaan wat een vader doet en slim dat hij slim is geweest

Beantwoorden

Mario als dat bij mijn dochter was gebeurt dan had ik hetzelfde gedaan..!!

Beantwoorden

Helmonder van het jaar maken.

Beantwoorden

Een man die zijn woord houdt, daar hou ik wel van. Voorlopig geen facebook-posts meer op https://www.facebook.com/mario.haazen.5
Ik hoop dat hij een lage of geen straf krijgt en dat daarna niemand zeurt dat het te weinig is, want daar hebben ze hier wel eens een handje van.

Beantwoorden

Tja, politie.. Dit krijg je als de burger harder en beter zoekt dan jullie zelf.

Beantwoorden

Die man verdiend een lintje echt een geweldige vader .. super gedaan vader .. echt die moet een huldiging krijgen en een lintje

Beantwoorden

Top gedaan!

Beantwoorden

👍🏼👍🏼 Mario, ik had hetzelfde gedaan!
Snap het heel goed en wij weten inmiddels wel dat jij het er nooit bij laat zitten, zoals de politie zo te merken wel doet.. Hopelijk voor jou geen hoge straf maar die vuile smeerlap wel!

Beantwoorden

Update 1:
Helmonder maandag voorgeleid voor poging moord dan wel doodslag
De 51-jarige Mario Haazen die gisteren op het politiebureau in Eindhoven werd aangehouden vanwege de mishandeling van de 46-jarige Jack S. wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van poging moord dan wel doodslag.
Deze Helmonder wordt ervan verdacht dat hij hem met een voorwerp heeft geslagen waarbij hij onder meer letsel aan zijn armen en hoofd opliep. De 14-jarige dochter uit Asten van Mario Haazen werd via social media door de zogenoemde Facebookviespeuk Jack S. (die zich voordeed als tiener Jessie) online verleidt tot een relatie. Via een artikel in de krant met als kop Ware klopjacht op Facebookviespeuk liet hij eerder deze maand weten Jack te zoeken. Zijn dreigement om hem iets aan te doen, maakte hij gisteren waar. Terwijl de politie ook op zoek was naar Jack S. kreeg Haazen hem eerder te pakken.
De rechter-commissaris heeft vandaag bepaald dat zijn aanhouding rechtmatig is geweest. Hij blijft daarom in voorlopige hechtenis en zal maandag worden voorgeleid.

OM vordert opheffing schorsing gewonde 46-jarige Jack S.
Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant heeft de raadkamer gevangenhouding van de rechtbank Oost-Brabant gevraagd en de schorsing op te heffen van de 46-jarige Jack S. die gistermiddag in het ziekenhuis werd aangehouden.
Jack S. stond gesignaleerd omdat hij de voorwaarden, waaronder hij in afwachting van een andere strafzaak in vrijheid was gesteld, zou hebben overtreden. 1 Van de voorwaarden was dat hij zich moest melden bij de reclassering en geen nieuwe strafbare feiten mocht plegen.
De politie zoekt uit of hij zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten, maar verder onderzoek is noodzakelijk.

Beantwoorden

Belachelijk, hulde aan mario.

Beantwoorden
Irene van Scherpenzeel

Tja, doe je beter en sneller werk dan de politie, is dit je straf.

Eigen rechter spelen is uiteraard niet goed, maar in dit geval zeker wel begrijpelijk. Jammer dat de echte dader zometeen weer vrij rondloopt en de vader moet brommen.

Als de politie gewoon haar werk zou doen en de rechters zwaardere straffen zouden mogen uitdelen was dit allemaal niet nodig geweest.

Beantwoorden

Wederom faalt justitie

Beantwoorden

Het moet niet gekker worden en die maf loopt nog vrij rond jonge jonge de vader verdient een lintje

Beantwoorden
Kristel Johan Rivano

Die wet moeten ze toch echt eens aan gaan passen. Hebben die mensen zelf geen kinderen ? Normale reactie van die vader hoor.

Beantwoorden

Was weer te verwachten met de wetgeving hier! Belachelijk!

Beantwoorden

Welkom in Nederland…
Raar dat de tenlastelegging voor Mario doodslag / poging moord is, mij lijkt als hij werkelijk van plan was geweest die viespeuk te vermoorden, dan had die al diezelfde dag z’n laatste adem uitgeblazen, niet ???

Beantwoorden

Van mij krijgt de beste man ook een pluim ik zou niet anders hebben gedaan als dat mijn kind was.

Beantwoorden

Wat een onzin poging tot doodslag bloedneus en blauw oog hij is er nog goed van af gekomen.vader heeft zichzelf nog gemeld had hij beter niet kunnen doen dan was de politie nu nog aan het zoeken

Beantwoorden

Verrek! Mario ja? Van mij ook een dikke pluim. Hou je taai!

Beantwoorden

Te gek voor woorden

Beantwoorden
Nathalie Anouk Wesley

Belachelijk geen woorden voor .. Mario moet gehuldigd worden hij heeft gezorgd dat er heel veel onschuldige meisjes niet meer in handen komen van die viezerik

Beantwoorden

Hij verdient een lintje

Beantwoorden

mario mag van mij geridderd worden in april! een echte vader die voor zijn kleine meid opkomt ten prooi gevallen aan een vieze gore smerige beest

Beantwoorden

poging tot moord? hij heeft gewoon een goeie tik gegeven!!!! schandalig hier maak ik me boos over hoor.. het rechtssysteem in NL Klopt gewoon niet !!!! Als hij hem kan vinden, had de politie hem ook kunnen vinden als ze er meer prioriteit aan hadden besteed was het niet gebeurd. ..
Mario verdiend een lintje!!!!!!

Beantwoorden
Bianca van Doeselaar

Ach is de pedo nu het slachtoffer. Mario je dochter mag blij zijn met zo een vader als jou

Beantwoorden

Die meid mag blij zijn met zon vader
Als een vader zn kind mishandeld doet jeugdzorg niks of te laat en deze top vader geeft de viezerik een paar stompen en er wordt poging tot doodslag/moord ten laste gelegd die sporen niet daarin den haag dir moeten ze allemaal een keer voorover laten buigen en in dr hol genaaid laten worden stelletje mafklappers
Nou mario voor jou alle respect !!!!!!

Beantwoorden

Poging tot moord waar halen ze dat vandaan je hebt in Nederland niet eens meer het recht om je eigen kind te beschermen deze vader hoort een pluim te krijgen en verder een waardering van alle mensen in Nederland deze man heeft het werk gedaan wat de politie niet lukt terwijl die alle middelen hebben

Beantwoorden
Daniella Kloos Romein

Van je kinderen moeten ze afbljjven

Beantwoorden

Jeetje wat belachelijk zeg

Beantwoorden
Wendyemiel Vankilsdonk

Wat belachelijk pfff

Beantwoorden

Belachelijk.
Goed gedaan
En die viezerik moet aangepakt worden.

Beantwoorden

Hij verdiend een gouden medaille
Van kinderen blijf je af.
Ik zeg goed gedaan.

Beantwoorden
Renatejohan Pruymboom

Die zijn gek joh bij justitie…van mij krijgt hij een lintje !!!

Beantwoorden
Angelique Seitzinger

Komt omdat er veel bij justitie ook van die vieze kinderflikkers zijn!! daarom worden pedo,s vrijgesproken en mensen zoals deze vader krijgen levenslang plus het gezeik van justitie er nog bij. Omgekeerde wereld!!

Beantwoorden

Zou iedere goede ouder doen, hij had hem eerder dan de politie tja

Beantwoorden

Klasse gedaan mario, zou vaker moeten gebeuren tegen dat tuig

Beantwoorden

Hij heeft zn eigen nog in gehouden laat die mens vrij man hij heeft goed gehandeld de politie wederom niet anders waren jullie hem wel voor geweest kut land hier

Beantwoorden

Gewoon handen thuis houden.

Beantwoorden
Bert Van Scherpenzeel

uiteraard bescherm je alles wat je dierbaars is,maar waarom niet gewoon die vent op Facebook blokkeren,nu is alles met voorbedachte raden uitgevoerd,het is gelukkig alleen bij lastig vallen op Facebook gebleven,zijn dochter is hoogstwaarschijnlijk veel leed bespaard gebleven,maar als je vader bent praat je met je kinderen hierover en pas Facebook aan,laat geen onbekenden toe die je uit willen nodigen als vriendje,nu is de vader een strafbaar feit begaan,wie is hier nu beter van geworden?laat het aan de politie over, de vader is wel een held,maar dit gaat spijtig genoeg niet aflopen met een sisser,zeker niet als hij een bekende van de politie is.en mensen die hier alles vertellen over de vader brengen hem steeds verder in een nadelige positie.hoe ik erover denk ook hulde aan de vader,maar het gerecht denkt daar anders over.HELAAS.

Beantwoorden

@Bert Van Scherpenzeel op vrijdag 20 januari 2017 om 18:03:

Jij spoort niet dolle skup
Handen thuis houden
Als het bij jou kind was dan zal je dat zeker ook niet gedaan hebben
Mario heeft goed gehandeld
Respect voor deze man
En die vuile hond
Hoop dat ze hem in de bak goed aanpakken die viezerik…

Beantwoorden

tis weer de omgekeerde wereld : Mario achter de tralies en die pedofiel taakstrafje en een handvol snoepjes met de boodschap: Niet meer doen jongen!

Beantwoorden
Toon den Hellemonder

@Bert Van Scherpenzeel op vrijdag 20 januari 2017 om 18:03:

Handen thuis houden? Jazeker, van kinderen blijf je af! Doe je dat niet dan loop je het risico dat er een vader zoals Mario achter je aan komt, en terecht! Hij is nog goed weg gekomen want hij ademt nog…

Beantwoorden

Te belachelijk voor woorden. Hij verdiend een lintje ipv dit !

Beantwoorden
Francis van Lieshout

‘Mishandeling’ aan z’n broek zal Mario zelf ook ongetwijfeld rekening mee gehouden hebben. Maar poging tot moord? Ik vind t n heftige telastlegging.

Beantwoorden

Beide heren blijven van mijn hulde verstoken.

Beantwoorden

Gewoon handen thuis houden Bert Van Scherpenzeel ? Ben je zelf er ook zo een dan?mafketel het moet jou eigen vlees en bloed zijn dan piepte wel anders

Beantwoorden

Het is nog altijd zo, dat de dader betere bescherming heeft dan het slachtoffer!

Beantwoorden

@Angelique Opbroek op vrijdag 20 januari 2017 om 22:04:

Jij schrijft wat ik denk angelique maar deed t niet
Weet ook niet wat hij bedoelt of wie hij bedoelt met handen thuis
De vader of die HOND die vullak

Beantwoorden

Je zou denken dat, omdat Jack S. zich niet aan de voorwaarden heeft gehouden, hij vastgezet zou moeten worden …. en wat is de verklaring voor het feit dat de politie hem niet kon vinden? Zij hebben adres, telefoonnummer (uitpeilen) en hij stond onder reclasseringstoezicht ….

Beantwoorden
Carinne van der Horst

Eigen schuld, dikke bult. Had die Mario maar niet voor eigen rechter moeten spelen. Hij…..en zeker hij, wist waar hij aan begon!
De meeste reacties hier zijn totaal overbodig.

Beantwoorden

@Reggae Pas op zaterdag 21 januari 2017 om 06:47:

ja echt he ik kan hier al helemaal niet tegen sommige mensen praten echt onzin als ze zelf zoiets niet mee hebben gemaakt de stumpers ik zeg het gewoon en vooral als het over zoiets gaat de politie had eerder moeten optreden dan was dit niet zover gekomen

Beantwoorden

@Bert Van Scherpenzeel op vrijdag 20 januari 2017 om 18:03:

Dolle tinus.. hij had hem kapot moeten maken

Beantwoorden

Update 2:
Nathalie Janssen (38), de moeder van het 14-jarige slachtoffer van Jack S., neemt het op voor haar ex-man Mario, die hem donderdag het ziekenhuis in sloeg.

Beantwoorden

Ik zeg geld in zamelen voor die man terecht gehandeld

Beantwoorden

Zo n ziek persoon met tbs en in herhaling vallen op een onbewoond eiland ermee iedereen met een beetje hart in zijn lijf zou hetzelfde gedaan hebben poten af van onvolwassen kinderen afblijven !!!! Maar ja Nederland he van mij krijgt Mario een lintje dik verdient

Beantwoorden

@Kimberley Amber op donderdag 19 januari 2017 om 17:08:

Wraak is om te denken.

Beantwoorden

lang leve de regering, tot de revolutie.

Beantwoorden

Ik zal er zo klaar mee zijn spuitje 35 euries ben der van af als ons huisdier ook ziek is doen we het ook en nooit geen truffel meer mee met die rommel

Beantwoorden

Hij had zijn kloten der af moeten halen dan zijn ze niet meer zo geil op kleine kinderen laat mario los kut officier van justitie je bent niet goed bij

Beantwoorden

op straat super mario in de rechtbank pech mario jammer genoeg, je kinderen een pc geven is leuk maar leg ze ook de gevaren hiervan uit,kinderen moet je in de gaten houden wat ze op de pc uitvoeren.dat is de taak van de ouders,ik sta achter mario ,maar de rechtbank kijkt naar feiten.

Beantwoorden

Update 3:
Mario Haazen blijft langer vast voor poging moord dan wel doodslag
De 51-jarige Mario Haazen uit Helmond die vorige week werd aangehouden na de poging moord op een 46-jarige man in Eindhoven blijft 14 dagen langer vastzitten. Dat besloot de rechter-commissaris vanmiddag.
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man van een poging moord omdat hij al langer met het plan rondliep om de 46-jarige Jack S. iets aan te doen en dit ook daadwerkelijk heeft uitgevoerd. De verdachte was al enige tijd op zoek zijn naar deze man en maakte daar op social media en in de media geen geheim van.
Ook in gesprekken met de politie zou hij hebben aangegeven niet te stoppen met zijn zoektocht voordat hij had afgerekend met de man. De eerste onderzoeksresultaten laten zien dat hij vermoedelijk al vanaf woensdagmiddag heeft staan posten nadat hij getipt was waar de auto van de gezochte man stond.
Op 19 januari heeft de 51-jarige Helmonder rond het middaguur de politie gebeld met het verhaal dat hij de gezochte man zag lopen op het terrein van de Grote Beek. Daarbij heeft hij aangegeven dat als de politie er niet binnen vijf minuten zou zijn, hij de zaak zelf zou oplossen. Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij de 46-jarige gezochte man gewond aan.
Getuigen verklaren gezien te hebben dat de verdachte de 46-jarige man meermalen met veel kracht en grote uithalen met een metalen schep op het hoofd en lichaam sloeg en ook bleef doorslaan toen het slachtoffer op de grond lag. De 46-jarige man heeft daardoor een hoofdwond, een wond aan zijn bovenbeen en breuken in zijn armen en pols opgelopen.
Het OM laat weten dat het in onze rechtsstaat niet is toegestaan om tot eigenrichting over te gaan. Het toepassen van geweld door een burger tegen een andere burger is daarom in beginsel strafbaar. De politie doet momenteel nog onderzoek om te kijken of Jack S. zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan feiten waarvan Mario Haazen hem beschuldigt. Het is uiteindelijk aan het OM om hier een vervolgingsbeslissing over te nemen. Als besloten wordt om tot vervolging over te gaan is het aan de rechter om te bepalen hoe de strafbare feiten beoordeeld worden en welke straf of maatregel daarvoor moet worden opgelegd.

Beantwoorden

Godverdomme kutrechtsstaat

Beantwoorden

Te gek voor woorden!

Beantwoorden

Krom rechtssysteem in NL

Beantwoorden

Kut nederland dader word slachtoffer!! Belachelijk

Beantwoorden

Kut land als de politie beter zn werk had gedaan en meteen in actie was gekomen nadat 3x gebeld is dat hij zich daar schuil hield maar nee het was scheinbaar niet belangrijk genoeg een vieze smerige pedofiel op te pakken ze hadden het te druk met andere dingen ga toch weg rechtsysteem is gewoon kut hier in dit land en ben benieuwd vanavond wat meneer rutte te vertellen heeft

Beantwoorden

Pedo’s worden meer beschermt dan de kinderen !!

Beantwoorden

Niet noormäaal meer

Beantwoorden

Niet normaal .Mario hoort thuis te zitten nergens anders .hadden ze de verdachten maar op moeten sluiten.niet mario.geef niet op ome mario

Beantwoorden

Jongens het gaat goed komen…

Ze hebben deze tijd gewoon nodig om alles uit te zoeken
Let maar op!!!

Beantwoorden

Enkelband? Kan ook he,kan die mijnheer toch na huis!

Beantwoorden

In zaken zoals deze , zou het Amerikaanse rechtssysteem toegepast moeten worden. Aangezien Mario zich zelf heeft gemeld bij de politie is er geen vluchtgevaar , en zou hij tot aan de daadwerkelijke zitting , deze thuis in alle vrijheid af moeten kunnen wachten ,in samenzijn met zijn dochter . al dan niet met een soort van borg. Ten tweede zouden zaken zoals deze NIET beslist moeten worden door 1 of meerdere rechters , maar door een publieke jury . Als wij als jury mochten beslissen in deze , lijkt mij de uitspraak op voorhand al duidelijk , namelijk VRIJSPRAAK .

Respect Mario , ouwe kameraad van me . Of het achteraf slim is geweest… is een ander verhaal . Maar ook ik, en velen met mij hadden het zelfde gedaan als jou . Ik had het wellicht nog anders aangepakt en had de smeerlap zogenaamd thuis met je dochter af laten spreken . Een heterdaadje , en had hem in mijn eigen huis de strot open gesneden , en laten dood bloeden . Daarna pas de politie gebeld . Al met al komt deze Jack er nog goed vanaf dus . Nogmaals respect Mario , en hopenlijk heeft de bewuste rechter zelf kinderen , en spreekt deze rechter recht , vanuit menselijk oogpunt . En heeft hij of zij begrip voor deze situatie ( zoals 9 van de 10 mensen hiervoor begrip hebben) .

Beantwoorden

Zelfs een enkelband lijkt me overbodig , aangezien Mario zich zelf gemeld heeft , en er geen vluchtgevaar is .

Beantwoorden

Dit is Nederland
Kut staats land

Beantwoorden

Onvoorstelbaar hoe dit kan vorige week 13 agenten voor een jongen met een broodje in de bus ze hadden er beter 10 naar die pedofiel kunnen laten zoeken Ik geef die vader groot gelijk ik had hetzelfde gedaan van kinderen blijf je af

Beantwoorden
Marie-José van der Linden

Vanavond zit de vrouw van Mario bij het programma van rtl late night van Umberto tan

Beantwoorden

Geen woorden voor!!!!.

Beantwoorden

En dan komt die viezerik er weer met zo’n voorwaardelijke straf vanaf😠😠😠
Dat noemt men de rechtstaat.
Een vader die zijn kind in bescherming neemt is de slechte en wordt op een zieke manier gestraft🖓🖓🖓
Echt Nederland weer!!!!
Volgende keer gewoon opruimen en oplossen.
Geen media erbij, toch van het probleem af.

Beantwoorden
José Vázquez Diéguez

Mario toch,hier komt een groot onderzoek naar,wat als dadelijk blijkt dat niet deze pedo achter de pc zat maar een vriendje van hem,je weet hoe krom de wetgeving is,bewijs bewijs bewijs dat moet er zijn,die je het bloed onder je nagels uithalen komen meestal beter weg,jij hebt nu de pech van getuigen,en dat je dit ging uitvoeren heb je verteld,ik hoop het beste voor je.

Beantwoorden

@Fanny Hurkmans op maandag 23 januari 2017 om 18:57:

Inderdaad, om 22.30 uur:

Beantwoorden

Ik hoop echt dat hij vrij komt wat een kut land hier ba ba wie doet dat niet als ze aan zijn dochter komen

Beantwoorden

Ik ben bang dat deze man op gaat draaien als voorbeeld om geen eigen rechter te mogen spelen..in en in triest. Weer een vrijbrief voor de smerige pedo’s..

Beantwoorden

Nu blijkt maar weer stem alstublieft PVV op 15 maart.

Beantwoorden
Realistische kijker

Free mario

Beantwoorden

@Realistische kijker op maandag 23 januari 2017 om 22:13:

Wat verwacht je van de PVV, invoering van een sharia à la hollandaise?

Beantwoorden

Update 4:
Omdat de reactie aan RTL Late Night deels (en dus niet volledig) vanavond in de uitzending kwam, gaf de politie die middels de tekst hieronder.

Beantwoorden

Toch even reageren. In de uitzending bij RTL zeiden ze dat Jack Sandifort een ontsnapte tbs’er is. Detail: Hij had ooit tbs.
Maar het blijft begrijpelijk wat Mario deed, maar wel fout. Stel je voor, dadelijk gaat Jack’s familielid Mario in elkaar slaan of erger omdat Mario… Dat moet dan ook mogen toch? Waar eindigt het dan?
Zelf voor rechter en ‘beul’ spelen werkt niet.

Beantwoorden

Laat deze mooie weblog van Hemond niet de pleitbezorger worden van onderbuikgevoelens van o.a. PVV-ers. Iemand dood proberen te slaan is eigenrichting en past niet in een rechtstaat. De reacties in het ED waren genuanceerder. Teveel plebs op deze weblog!

Beantwoorden

@johan op dinsdag 24 januari 2017 om 01:15:

Fijne vent ben jij. Onderbuik dan dus PVV en als je je mening ventileert ben je plebs? Ga toch weg koekert!

Beantwoorden

Update 5:
Het interview met moeder Nathalie Janssen gisteravond bij RTL Late Night die het opnam voor vader Mario. Naar die uitzending keken 775.000 mensen.

.
of via deze link

Beantwoorden

@johan op dinsdag 24 januari 2017 om 01:15:

Wauw, dat is nog eens een zeer knap staaltje generaliseren wat je daar doet. Over plebs gesproken zeg…

Beantwoorden

Hein, je haalt me de woorden uit de mond over die Johan.

Overigens veel reacties zijn te gek voor woorden. Het geeft blijk van het peil en de mentaliteit van de mensen die reageren. Blijkbaar willen veel mensen hier op de weblog gewoon niet inzien dat die Mario fout zit/zat (die andere zak natuurlijk ook), maar je weet wat er kan gebeuren als je voor eigen rechter speelt. Het spreekwoord zegt het: “wie kaatst moet de bal verwachten” en net zo goed: “eigen schuld, dikke bult”! En die Mario was nog eens gewaarschuwd ook om zelf geen actie te ondernemen…..

En ja hoor, de media spelen hier vrolijk op in en dat gaat dan zover dat zelfs de televisie gehaald wordt. Niets anders dan sensatiezucht!

Beantwoorden

Ja terecht het strafsysteem is hier een lachertje met hun taakstrafje wat ze hier krijgen maar nee nou moet die vader de bak in voor zo,n viespeuk

Beantwoorden

Gerum

Beantwoorden

Die Mario was voor mij een held geweest, als hij de verdachte had “gearresteerd” en overgedragen aan de politie zonder dat hij geweld had gebruikt. Nu niks “gerum” voor mij!

Beantwoorden

Gerum….??? Geheimtaal, codewoord voor de activistische tak van de Wildersaanhang op dit log waar Johan hierboven op hintte?

Beantwoorden

@Ger op woensdag 25 januari 2017 om 13:47:

Gerum: Ger Uiterste Mafklapper

Beantwoorden

@Ben Eerdmans op woensdag 25 januari 2017 om 18:31:

Voorzitter van de intellectuele tak zo te zien.

Beantwoorden

Gewoon niks moeten Bellen en levend begraven zo een perverseling zodat ze hem niet meer terug vinden. Chapeau Mario ouderen vrouwen en kids zowiezo afblijven.

Beantwoorden

Als het om mijn kind gaat ben ik de rechter! Haar veiligheid is mijn taak en als de politie hier in faalt heb ik geen andere keuze dan haar te beschermen.

Beantwoorden

@Wendy op donderdag 26 januari 2017 om 07:37:

jullie zien dingen over het hoofd,die vent heeft dat kind niet aangeraakt,benaderd via internet,je kind uitleggen wat de gevaren van internet kunnen zijn,de ouders hebben hierin gefaald ,niet de politie,de stekker uit de pc probleem opgelost en melden aan politie.

Beantwoorden

Wendy, misschien kun jij Mario gezelschap houden!! Ook jij bent geen rechter en mag ook niet voor eigen rechter spelen. Je kunt jouw kind beschermen door het pc-gebruik te checken voor “haar veiligheid”. Het is erg gemakkelijk de politie overal de schuld van te geven. Dat is kletsen als een kip zonder kop!

“wie heeft gefaald” slaat de spijker overigens helemaal op de kop. Ouders zouden eens meer moeten controleren wat de kids achter de computer uitvreten. Ik denk dat maar een paar procent van de ouders écht weten wat hun kinderen allemaal bekijken of doen als ze achter de computer zitten of wat dan ook voor media gebruiken……

Je kunt natuurlijk die Mario blijven ophemelen, maar vooralsnog zit hij fout met zijn handeling.

Beantwoorden

reactie op wie heeft gefaald, wat zou er gedaan zijn als dit een kind was van de leidinggevende in dit land
groetjes Gijs Meulenmeesters

Beantwoorden

Je moet eens googelen op zeskantte huis op de veluwe

Beantwoorden

Update 6:
Topadvocaat Jan-Hein Kuijpers gaat Mario Haazen verdedigen
Topadvocaat mr. Jan-Hein Kuijpers heeft de verdediging van Mario Haazen in deze mishandelingszaak op zich genomen. “Ik denk niet dat hij nog lang vast zit” zegt de advocaat die in 2007 ineens een Bekende Nederlander werd omdat hij topcrimineel Willem Holleeder bijstond.
Kuijpers zegt tegen het ED ‘heel goed’ te begrijpen dat de 51-jarige Helmonder ‘over de rooie ging’: “Ik zou mezelf in die situatie wel eens willen zien.” Poging tot moord of doodslag is regelrechte kletskoek vindt de advocaat: “het is mishandeling, met een sneeuwschuiver.”
Binnenkort bepaalt de rechtbank of Mario Haazen langer in de cel moet blijven in afwachting van zijn rechtszaak. De advocaat wil een psychologisch onderzoek om te bekijken welke emoties hem tot deze daad dreven.

Beantwoorden

Hoop voor Mario dat hij naar huis mag

Beantwoorden

Duimen voor morgen

Beantwoorden
Gonnie Van Antwerpen

Ik steek een kaarsje op aangeziens het een gesloten zaak is geworden

Beantwoorden
Patricia Johanna van den Broek

Gruwelijk schandalig die rechtzaak . Beetje fatsoenlijke rechter geeft Mario gelijk

Beantwoorden

Top advocaat moet toch lukken dat ie naar huis mag

Beantwoorden

Update 7:
Mario Haazen moet nog 2 maanden in voorarrest blijven vanwege het mishandelen van Jack S.. Dat besloot de raadkamer in Den Bosch vanochtend. De bedoeling was dat de raadkamer daarover gisteren een besluit zou nemen. Maar door hun overvolle agenda lukte dat toen niet.

Beantwoorden

Stel dwazen hier die vader is weer mooi de klos door zo,n aso ,je kunt beter een crimineel zijn in dit land wordt de hand boven je hoofd gehouden

Beantwoorden

er wordt met twee maten gewerkt zie http://rondehuis.blogspot.nl/

Beantwoorden

Groot schande deze man moet bloemen krijgen

Beantwoorden

Het is toch te gek voor woorden hij verdient een medaille

Beantwoorden

is een normale reaktie van een ouder, kzou hetzelfde doen !!

Beantwoorden

Mario moet 2 maanden blijven zitten. 🙁

Beantwoorden

@Toon op vrijdag 24 februari 2017 om 10:17:

Bedankt voor Update 8.
Het gerechtshof in Den Bosch heeft het voorarrest van Mario Haazen verhoogd van 2 naar 3 maanden. Dat blijkt uit de uitspraak in hoger beroep gistermiddag inzake het mishandelen van Jack S. Zowel het Openbaar Ministerie als Mario waren in hoger beroep gegaan tegen de eerder opgelegde 2 maanden verlening van zijn voorarrest.

Beantwoorden

En die viespeuk lacht nu zo werkt het in nederland

Beantwoorden

Tssssss

Beantwoorden

Bahbah zo zie je maar dat die viezerikken er mee weg komen en dat je als ouder zijnde niet eens je eigen kind mag beschermen

Beantwoorden

Kutland!

Beantwoorden

Is zo krom as iets da recht systeem hier zonne viezerik het meer rechte as een slachtoffer

Beantwoorden

Ik zou in zijn geval met trots de cel ingaan. Hij deed wat hij moest doen: zijn kind beschermen. De persoon die hij mishandelde nam wat mij betreft bewust het risico dat iets dergelijks kon gebeuren. Deze vader is voor mij een held en geen enkele rechter pakt me dat af!

Beantwoorden

@JohnK op vrijdag 24 februari 2017 om 14:58:

Idd, een HELD, een echte vader van Jaar, de straf is bijzaak.

Beantwoorden

Stom recht systeem als de dader wordt het slachtoffer hier in Nederland bah ,bah ik hoop dat hij vlug naar huis mag .

Beantwoorden

Het verhaal in de krant vanochtend verandert de situatie vind ik.
Net als iedereen begrijp ik de woede van die vader. Maar geweld en eigen rechter spelen lost nooit iets op. Dat hij daarbij een Angel meenam, pleit niet voor de vader. Ik ben blij dat in Nederland rechters beslissen welke straf rechtvaardig is, want ik zou het niet kunnen!

Haazen zwijgt over handlanger
Wraakvader kreeg hulp van lid Hells Angels

Helmonder die in januari de voortvluchtige man opspoorde en mishandelde die zijn 14-jarige dochter op Facebook verleidde, kreeg hierbij hulp van een lid van de Hells Angels.

Helmonder Mario Haazen was niet alleen toen hij Facebookviespeuk en ex-tbs’er Jack S. op 19 januari te lijf ging omdat zijn dochter door hem was lastiggevallen. Ooggetuigen hebben gezien dat de verdachte vader na de ernstige mishandeling van Jack S. in Eindhoven bij een ander in de auto stapte en vertrok. In zijn verhoor bij de politie heeft Haazen gezegd dat een lid van de Hells Angels de hele nacht met hem op de uitkijk heeft gestaan.

Haazen (51) werd in januari landelijk nieuws omdat hij de voortvluchtige Jack S., die zijn veertienjarige dochter (online) had lastiggevallen, wist op te sporen en met een sneeuwschep ernstig mishandelde. Deze krant beschikt over het strafdossier over de mishandeling.

In zijn eerste verhoor bij de politie, vijf uur na de mishandeling, bekende Mario Haazen direct dat hij niet alleen was toen hij Jack S. in het vizier kreeg. ,,Ik was niet alleen, maar ik ga niet noemen met wie ik was”, zei hij. Zijn hulpje had een verrekijker bij zich en moest zorgen voor extra veiligheid. ,,Ik voelde me niet helemaal veilig. Ik was bang. Twee kunnen meer dan één. Als we hem zouden moeten vasthouden, zou dat gemakkelijk lukken met zijn tweeën”, verklaarde Haazen.

Bij de rechter-commissaris zegt Haazen voor het eerst hardop dat hij een lid van de Hells Angels mee had genomen op de speurtocht. ,,In verband met mijn eigen veiligheid wil ik niet zeggen hoe hij heet. Ik wil ook niet dat mijn moeder de Hells Angels op haar dak krijgt.”

In alle verhoren blijft Haazen vaag over de andere betrokkene. Terwijl hij op nagenoeg alle vragen van de politie een antwoord klaar heeft, wil hij niet ingaan op vragen over de Hells Angels, omdat hij dat niet durft. Hij zegt niet meer te weten van wie het initiatief voor de samenwerking kwam.

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat onderzoek is gedaan naar een tweede betrokkene, maar dat het niet is gelukt om zijn identiteit vast te stellen. Ook advocaat Jan-Hein Kuijpers van Haazen wil niet zeggen hoe het contact met de andere betrokkene tot stand is gekomen. De precieze rol van de motorclub blijft daarom schimmig. Het is algemeen bekend dat in het milieu van motorgangs bijzonder fel wordt gereageerd op kindermisbruik.

Beantwoorden

Update 9 met het gehele persbericht van het Openbaar Mnisterie (OM):
OM eist 6 jaar gevangenisstraf voor poging moord
Het OM heeft vanochtend tegen de 52-jarige Mario Haazen uit Helmond die terecht staat voor een poging moord op de 47-jarige Jack S. uit Helmond, een gevangenisstraf voor de duur van 6 jaar geëist.
Op 19 januari 2017 komt er rond kwart voor een in de middag een telefoontje van verdachte binnen bij de meldkamer van de Politie. In dit telefoontje maakt hij duidelijk dat hij meent een man voor zich te hebben die zijn 14-jarige dochter met onzedelijke bedoelingen heeft benaderd. Daarnaast maakt hij duidelijk, dat als de politie er niet binnen 5 minuten is, hij het zelf oplost. Nog geen 10 minuten later komt bij de meldkamer een telefoontje binnen dat een man door een andere man werd toegetakeld met een schop.
De handelwijze van verdachte kon bij sommigen op steun of zelfs bewondering rekenen. Het openbaar ministerie is van mening hier te maken te hebben met een man die volstrekt buitenproportioneel reageerde met levensbedreigend geweld, en hoewel hij de tijd en gelegenheid had om zich te bezinnen, tóch zijn plan doorzette. Burgers die het recht in eigen hand nemen, vormen een bedreiging voor ons rechtssysteem. Het straffen van een crimineel is geen taak van burgers, maar moet aan justitie worden overgelaten.
Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat verdachte zich vermoedelijk schuldig heeft gemaakt aan een poging moord. Volgens de officier van justitie is er sprake van een ernstige vorm van eigenrichting door te proberen het slachtoffer van het leven te beroven. Hij opende een klopjacht op het slachtoffer, postte meermalen bij diens mogelijke verblijfplaatsen en ging hem nadat hij hem gevonden had op zeer gewelddadige wijze te lijf met een schop.
Uit bewakingsbeelden en verklaringen van onder meer getuigen is gebleken dat verdachte meerdere keren met een schop op en in de richting van het hoofd van het slachtoffer heeft geslagen. Het is een feit van algemene bekendheid dat het met kracht met een schep of een hard voorwerp slaan op een vitaal lichaamsdeel als het hoofd een aanmerkelijke kans op de dood in zich bergt. Dat het hoofdletsel van het slachtoffer beperkt lijkt te zijn tot een snede en bloeduitstortingen doet daar niets aan af.
De weken voorafgaand aan het incident heeft verdachte meerdere keren aangegeven te willen afrekenen met het slachtoffer. Ondanks de waarschuwingen van de politie om zijn klopjacht op het slachtoffer te staken, ondanks het feit dat hem letterlijk werd gezegd geen eigen rechter te spelen, ging verdachte onverminderd door. “Toen hem indringend werd geadviseerd het heft niet in eigen hand te nemen, reageerde verdachte met een ‘piep piep, ik heb je even weggepiept’.”
Verdachte is na een nacht posten bij de auto van het slachtoffer achter hem aangereden naar het terrein van de Grote Beek. Hij had daarbij voldoende tijd en gelegenheid om na te denken over de gevolgen van zijn voorgenomen daad. Vervolgens is verdachte met een schep in zijn hand achter het slachtoffer aangelopen en heeft hij hem geslagen.
Hij speelde voor aanklager én rechter en het door hem gebruikte geweld ging alle perken te buiten, zeker wanneer wordt bedacht dat er in de strafzaak tegen het slachtoffer slechts het verwijt van erfvredebreuk ten laste is gelegd voor wat betreft verdachtes dochter. Maar al zou het slachtoffer zich jegens verdachtes dochter aan een zedendelict hebben schuldig gemaakt, dan nog kan dat geen rechtvaardiging vormen voor de handelingen waartoe dit verdachte kennelijk heeft gebracht. Het op dergelijke wijze uitoefenen van eigenrichting is volstrekt onacceptabel, aldus de officier van justitie.
Gelet op de ernst van de feiten en de omstandigheden van de zaak vindt het Openbaar Ministerie geen andere straf passend dan een onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Verdachte dacht van doen te hebben met een zedendelinquent die zijn 14-jarige dochter met onzedelijke bedoelingen benaderde. De woede die verdachte desalniettemin ervoer op basis van zijn eigen kleuring van de gebeurtenissen is op zichzelf niet oninvoelbaar. Die invoelbaarheid maakt de handelwijze van verdachte echter niet minder laakbaar en weegt mee in strafmatigende noch strafverzwarende zin. Het feit dat verdachte volgens deskundigen verminderd toerekeningsvatbaar is maakt dat de officier van justitie een gevangenisstraf van zes jaar vordert voor de poging moord.
De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.

Beantwoorden

Belachelijk voor woorden

Beantwoorden

Wat is het natuurlijk ook een zielige slachtoffer… En dan nog schadevergoeding eisen ook…

Beantwoorden

Omgekeerde wereld hier in dit kut land. Een dader worst hier gewoon op handen en voeten gedragen en kan niet eens om gaan met de gevolgen van zijn dader. Nou zit de vader van het slachtoffer vast. Bah gewoon geen worden meer hier. Waar gaat het heen met nederland zeg….

Beantwoorden

Veel sterkte voor iedereen

Beantwoorden

Serieus? Ik zeg…. je had hem beter kunnen laten verdwijnen….. hoe kan toch? Oooja… dit kan alleen maar in nederland……

Beantwoorden

Niet normaal dit pfff hij hoort thuis te zijn

Beantwoorden

Echt belachelijk….is een waardeloos “recht” systeem hier al breng je de pedofielen op een zilveren blaadje dan nog grijpen ze niet.
Zo wordt je toch gedwongen om zelf in te grijpen om je kind te beschermen
Totdat een zo’n viezerik aan hun eigen kind komt dan piepen ze wel anders
Van mij mogen ze al die viezerikken die zich op wat voor manier aan kinderen vergrijpen een spuitje geven……

Beantwoorden

Belachelijk zeg geen woorden voor

Beantwoorden

Triest heel triest

Beantwoorden
Monique van den Berg

is te gek voor woorden. Moordenaars krijgen nog minder.

Beantwoorden

Poging tot moord? Serieus!

Beantwoorden

Verschrikkelijk…als hij hem doodgeslagen had zou hij nog minder krijgen …had allang thuis moeten zijn

Beantwoorden

Beter kapot kunnen schieten smerige pedofiel word de hand boven zn hoofd gehouden wat een krom land hier

Beantwoorden

Zo te zien regeert bij dit clubje dames de onderbuik maar heeft het geen enkel idee wat onder een rechtsstaat verstaan wordt. Moet er niet aan denken in een wereld te moeten leven waarin iedereen het recht heeft te doen wat hem goeddunkt.

Beantwoorden

Hij had hem beter daadwerkelijk kapot kennen slaan…..Echt Schandalig dit…….Ik gun dit niemand,maar hoop dat deze rechter hetzelfde meemaakt als hij kinderen heeft!!

Beantwoorden

niet normaal ge had hem beter kenne vermoorden had ie minder gekregen kut rechtsysteem hier bah bah

Beantwoorden

Geen woorden voor

Beantwoorden

Denk dat menig vader hetzelfde had gedaan nog erger misschien wel

Beantwoorden

Schandalig

Beantwoorden

6 jaar ????? OMG wat erg!

Beantwoorden

Echt weer iets voor Nederland

Beantwoorden

Geen en dan ook geen woorden. Voor mario hoort thuis bij zijn dochter is hier zo krom bah bah

Beantwoorden

Belachelijk

Beantwoorden

Onmogelijk ik had het zelfde gedaan en mischien wel erger

Beantwoorden

Geen woorden voor

Beantwoorden

Geen woorden voor mario hoort thuis te zijn bij zijn dochter…maar niet alleen mario wordt nu gestraft maar ook zijn dochter want die moet nu 6 jaar zonder bescherming van der vader leven

Beantwoorden

@Angela Wanner op donderdag 20 april 2017 om 13:19:

da weten we dan voor de volgende keer!!!

Beantwoorden

Omgekeerde wereld bah bah

Beantwoorden

Belachelijk!!

Beantwoorden

Heel triest hoor

Beantwoorden

@Abbeny van Dijk op donderdag 20 april 2017 om 16:20:

Erg he!! En die viespeuk komt er waarschijnlijk met een taakstraf vanaf. Hoe krijgen ze het verzonnen??

Beantwoorden
Naomi van der Bruggen

Niet te geloven Sterkte

Beantwoorden
Petra Aldenzee Maas

@Coby Joosten op donderdag 20 april 2017 om 16:22:

Gatverdamme.. dat die smeerlap nog geld krijgt ook… echt krom land dit😑

Beantwoorden

Ongelooflijk wat n land.

Beantwoorden

Toch merkwaardig gevoel voor rechtspraak van deze rechter…… het voor eigen rechter spelen zwaarder bestraffen dan kindermisbruik……..waar is uw gevoel voor rechtvaardigheid meneer de rechter???

Beantwoorden

Wat een K-zooi!!!!

Beantwoorden
Lilian van der Bruggen

Bah bah en wat krijgt de dochter voor schadevergoeding, ,zin hem zeker helemaal vergeten,,wat hij haar aangedaan heeft wat hij deed is veel erger wan niks nederland

Beantwoorden

Onbegrijpelijk

Beantwoorden

Raar land dat Nederland

Beantwoorden

belachelijk !!! en die vuile viezerik is weer gewoon andere meisjes lastig aan het vallen vermoed ik

Beantwoorden

Dit kan toch niet waar zijn pff

Beantwoorden
Ümmü Gülsüm Aslan

Mensen toch. Het is maar een eis en geen uitspraak. Daarbij moet ook duidelijk zijn dat Jack S. het meisje niet heeft aangeraakt en dat Mario H. gewoon een zeer ernstig geweldsdelict heeft gepleegd. Probeer een beetje objectief te zijn. Ik zet wel vraagtekens bij het gebrek aan slagkracht van de politie.

Beantwoorden

Natuurlijk niet, maar het is toch wel een beetje vreemd dat in dit land een meneer die veel te hard rijdt, daardoor uit de bocht vliegt, drie mensen omver rijdt die overlijden er vanaf komt met een taakstraf en dat hier zes jaar celstraf voor geëist is..

Beantwoorden

Ongelofelijk.. geen woorden voor

Beantwoorden

Te gek voor woorden…..!!!

Beantwoorden

Schandalig!

Beantwoorden

Alleen in NL

Beantwoorden
Willem van Lierop

Het spelen van eigen rechter lijkt me totaal niet de bedoeling in een rechtstaat. Eis van 6 jaar is redelijk. Verkeersongevallen waar hier wel eens naar verwezen worden is zelden opzet bij in het spel waardoor taakstraffen beter op zijn plaats is.

Beantwoorden

Dit kan allemaal in NL maar je eigen gezin beschermen mag niet….bah bah..wat een krom rechtsysteem…ik zou het toch ook zo hebben gedaan..

Beantwoorden

Bah bah, niet normaal!

Beantwoorden

@Ria Verhoef op donderdag 20 april 2017 om 19:01:

Nee, die ligt nog in het gevangenisziekenhuis.

Beantwoorden

De dader is zielig en het slachtoffer word dubbel gestraft. Dat is geen rechtssysteem, maar een kromsysteem.

Beantwoorden

Morgen doet de rechter uitspraak. Het OM eiste 6 jaar gevangenisstraf.

Beantwoorden

Hopende, dat het beter voor Mario afloopt !

Beantwoorden

Hopen dat hij vrij komt

Beantwoorden

Dan moeten die viezerik 20 jaar geven leert het anders toch niet

Beantwoorden
Gerard van Hedel

Bang dat ie de lul is.. En die smeerkees als slachtoffer wegkomt met alles

Beantwoorden

Die vuile pedo word ook nog in bescherming genomen , mario komt met naam en achternaam in de media maar de naam van die viezerik niet !!!
Mario heeft al lang genoeg vast gezeten , En ik hoop dat hij vlug weer naar zijn gezin terug kan

Beantwoorden

Ik hoop alle gelluk voor je en dat je vrij komt

Beantwoorden
Emmanuel Vini Vidi Vici

Vrij laaten hij is een held en een voor beelt voor allen vaders

Beantwoorden

Wie zou nou niet hezelfde doen…?!

Beantwoorden

Update 10:
Mario Haazen vrijgesproken van poging moord maar wel 10 maanden cel
Zo dadelijk het volledige persbericht van de rechtbank.

Beantwoorden

Update 10½:
Het volledige persbericht van de rechtbank Oost-Brabant:
De rechtbank Oost-Brabant heeft een 52-jarige man uit Helmond (die zelf niet bij de uitspraak was) vrijgesproken van een poging tot moord of doodslag. De verdachte maakte zich wel schuldig aan zware mishandeling met voorbedachten rade en krijgt daarvoor een gevangenisstraf van 10 maanden.
De verdachte deed in januari van dit jaar aangifte tegen een persoon die via internet zou hebben geprobeerd naaktfoto’s van zijn minderjarige dochter te krijgen. Hij ging daarna op zoek naar die onbekende persoon en nadat hij meende de identiteit van de man te hebben achterhaald, zocht hij zijn verblijfplaats. Het politieonderzoek in deze zaak was intussen gestart en in een andere strafzaak was bevolen om de man aan te houden. De verdachte wist hiervan, maar zocht hem half januari toch op in Eindhoven en sloeg de man meerdere keren met een hard voorwerp op zijn armen en benen. Het slachtoffer liep daarbij onder meer een gebroken pols en arm op en verwondingen aan zijn hoofd en rug.
Volgens de officier van justitie maakte de verdachte zich schuldig aan een poging tot moord of doodslag. De verdachte bekent weliswaar dat hij het slachtoffer hard heeft geslagen met een hard voorwerp, maar hij ontkent dat hij op zijn hoofd heeft gericht. Volgens de rechtbank is hiervoor ook onvoldoende bewijs. De getuigenverklaringen lopen op dit punt namelijk uiteen en letsel laat zien dat er geen vitale delen van het lichaam zijn geraakt. De rechtbank kan ook niet vaststellen dat de verdachte de bedoeling had om ander letsel toe te brengen dan nu het geval was. Ook is niet vast te stellen dat er een aanmerkelijke kans bestond dat het slachtoffer door de verwondingen om het leven zou komen. De rechtbank spreekt de verdachte daarom vrij van een poging tot moord of doodslag. Wel maakte hij zich volgens de rechtbank schuldig aan zware mishandeling met voorbedachten rade. Zo heeft hij onder meer een dag voor het voorval met een onbekend gebleven persoon bij de woning van de man staan posten.
De rechtbank haalt daarbij het verweer van de verdachte onderuit dat hij de politie meerdere keren op de hoogte heeft gebracht van de locatie van de man. De verdachte zocht weliswaar contact met de politie, maar noemde steeds geen duidelijke locatie. Op het moment dat hij dit wel deed, ging hij direct over tot het plegen van het delict. Volgens de rechtbank was de verdachte er dan ook op uit de man klappen te geven vóórdat hij in handen zou komen van de politie.
Volgens de rechtbank gaat de verdachte ervan uit dat de man een veroordeelde zedendelinquent is die seksuele toenadering zocht tot zijn minderjarige dochter en een aantal andere meisjes. Dit zijn echter niet meer dan veronderstellingen van de verdachte. Zo heeft de officier van justitie onder meer toegelicht dat de man geen zedenfeiten op zijn strafblad heeft. Hoewel de rechtbank begrijpt dat de verdachte zijn dochter wilde beschermen, rechtvaardigt dit zijn handelen niet. De verdachte heeft eigenrichting gepleegd en dat is binnen de Nederlandse samenleving en rechtsorde volstrekt onacceptabel. Hij nam bovendien het risico het politieonderzoek te doorkruisen. De rechtbank weegt verder in het nadeel van de verdachte mee dat hij eerder is veroordeeld voor geweldsdelicten. Anderzijds kan het delict hem in verminderde mate worden toegerekend, omdat hij volgens een psychiater en een psycholoog kampt met psychische problematiek.

De uitspraak van de rechtbank.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *