Buiten is het 18 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.952 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
396reacties

De politie hield vanmiddag rond 15.00 uur op het politiebureau in Eindhoven een 51-jarige man uit Helmond aan voor de mishandeling van een 46-jarige man zonder vast woonadres.
Rond 12.45 uur kreeg de politie een telefoontje van de Helmonder met het verhaal dat hij een gezochte man zou hebben gevonden op het terrein van GGzE-instelling De Grote Beek. Kort daarna trof de politie op het terrein een gewonde man aan. Het slachtoffer had onder meer een hoofdwond en een bloedende neus. Volgens getuigen was de dader er vandoor gegaan in een auto.
De verdachte was al enige tijd op zoek zijn naar het slachtoffer van de mishandeling en maakte daar op social media en in de media geen geheim van. De politie was ook op zoek naar de mishandelde man omdat hij de voorwaarden waaronder hij in vrijheid was gesteld zou hebben overtreden. Dit had te maken met een andere zaak, waarvoor hij later dit jaar voor de rechter moet komen. De man stond gesignaleerd, maar werd tot vandaag niet gevonden.
De Helmonder meldde zich zelf op het politiebureau, waar hij werd aangehouden voor de mishandeling. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aangehouden. De politie zoekt uit of hij zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten, maar benadrukt dat verder onderzoek noodzakelijk is. Beiden mannen worden verhoord.

In de reacties staan updates.

396 reacties:

En de politie kon hem niet vinden..?
Top gedaan voor de vader!

Beantwoorden

Ik neem aan dat die Helmonder een lintje krijgt in plaats van straf.

Beantwoorden

Een lintje verdiend die man !

Beantwoorden
Bianca van Doeselaar

♡ Mario Haazen

Beantwoorden

recht in eigen hand nemen mag niet …. maar als zo een vieze pedo aan mijn dochter komt had ie met een andere wagen mee gegegaan dan met de ambulance

Beantwoorden

Mijn zege had je… misschien iets harder moete pakke de viezerik….

Beantwoorden

@Mandy van den Berg op donderdag 19 januari 2017 om 17:48:

Ja maar Mario heeft nu slim gespeeld…iedereen wist dat als die m te pakken kreeg hij wat zou doen..maar als je moord zie je dochters niet opgroeien…nu hoogstens drie maanden 😉

Beantwoorden

@Jolanda Holzken op donderdag 19 januari 2017 om 17:57:

snap ik maar die viespeuk krijgt ook niet lang , god weet hoeveel meisjes al slachtoffer zijn van die goorlap

Beantwoorden

@Mandy van den Berg op donderdag 19 januari 2017 om 17:48:

Hij heeft gedaan wat een vader doet en slim dat hij slim is geweest

Beantwoorden

Mario als dat bij mijn dochter was gebeurt dan had ik hetzelfde gedaan..!!

Beantwoorden

Helmonder van het jaar maken.

Beantwoorden

Een man die zijn woord houdt, daar hou ik wel van. Voorlopig geen facebook-posts meer op https://www.facebook.com/mario.haazen.5
Ik hoop dat hij een lage of geen straf krijgt en dat daarna niemand zeurt dat het te weinig is, want daar hebben ze hier wel eens een handje van.

Beantwoorden

Tja, politie.. Dit krijg je als de burger harder en beter zoekt dan jullie zelf.

Beantwoorden

Die man verdiend een lintje echt een geweldige vader .. super gedaan vader .. echt die moet een huldiging krijgen en een lintje

Beantwoorden

Top gedaan!

Beantwoorden

???????????????? Mario, ik had hetzelfde gedaan!
Snap het heel goed en wij weten inmiddels wel dat jij het er nooit bij laat zitten, zoals de politie zo te merken wel doet.. Hopelijk voor jou geen hoge straf maar die vuile smeerlap wel!

Beantwoorden

Update 1:
Helmonder maandag voorgeleid voor poging moord dan wel doodslag
De 51-jarige Mario Haazen die gisteren op het politiebureau in Eindhoven werd aangehouden vanwege de mishandeling van de 46-jarige Jack S. wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van poging moord dan wel doodslag.
Deze Helmonder wordt ervan verdacht dat hij hem met een voorwerp heeft geslagen waarbij hij onder meer letsel aan zijn armen en hoofd opliep. De 14-jarige dochter uit Asten van Mario Haazen werd via social media door de zogenoemde Facebookviespeuk Jack S. (die zich voordeed als tiener Jessie) online verleidt tot een relatie. Via een artikel in de krant met als kop Ware klopjacht op Facebookviespeuk liet hij eerder deze maand weten Jack te zoeken. Zijn dreigement om hem iets aan te doen, maakte hij gisteren waar. Terwijl de politie ook op zoek was naar Jack S. kreeg Haazen hem eerder te pakken.
De rechter-commissaris heeft vandaag bepaald dat zijn aanhouding rechtmatig is geweest. Hij blijft daarom in voorlopige hechtenis en zal maandag worden voorgeleid.

OM vordert opheffing schorsing gewonde 46-jarige Jack S.
Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant heeft de raadkamer gevangenhouding van de rechtbank Oost-Brabant gevraagd en de schorsing op te heffen van de 46-jarige Jack S. die gistermiddag in het ziekenhuis werd aangehouden.
Jack S. stond gesignaleerd omdat hij de voorwaarden, waaronder hij in afwachting van een andere strafzaak in vrijheid was gesteld, zou hebben overtreden. 1 Van de voorwaarden was dat hij zich moest melden bij de reclassering en geen nieuwe strafbare feiten mocht plegen.
De politie zoekt uit of hij zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten, maar verder onderzoek is noodzakelijk.

Beantwoorden

Belachelijk, hulde aan mario.

Beantwoorden
Irene van Scherpenzeel

Tja, doe je beter en sneller werk dan de politie, is dit je straf.

Eigen rechter spelen is uiteraard niet goed, maar in dit geval zeker wel begrijpelijk. Jammer dat de echte dader zometeen weer vrij rondloopt en de vader moet brommen.

Als de politie gewoon haar werk zou doen en de rechters zwaardere straffen zouden mogen uitdelen was dit allemaal niet nodig geweest.

Beantwoorden

Wederom faalt justitie

Beantwoorden

Het moet niet gekker worden en die maf loopt nog vrij rond jonge jonge de vader verdient een lintje

Beantwoorden
Kristel Johan Rivano

Die wet moeten ze toch echt eens aan gaan passen. Hebben die mensen zelf geen kinderen ? Normale reactie van die vader hoor.

Beantwoorden

Was weer te verwachten met de wetgeving hier! Belachelijk!

Beantwoorden

Welkom in Nederland…
Raar dat de tenlastelegging voor Mario doodslag / poging moord is, mij lijkt als hij werkelijk van plan was geweest die viespeuk te vermoorden, dan had die al diezelfde dag z’n laatste adem uitgeblazen, niet ???

Beantwoorden

Van mij krijgt de beste man ook een pluim ik zou niet anders hebben gedaan als dat mijn kind was.

Beantwoorden

Wat een onzin poging tot doodslag bloedneus en blauw oog hij is er nog goed van af gekomen.vader heeft zichzelf nog gemeld had hij beter niet kunnen doen dan was de politie nu nog aan het zoeken

Beantwoorden

Verrek! Mario ja? Van mij ook een dikke pluim. Hou je taai!

Beantwoorden

Te gek voor woorden

Beantwoorden
Nathalie Anouk Wesley

Belachelijk geen woorden voor .. Mario moet gehuldigd worden hij heeft gezorgd dat er heel veel onschuldige meisjes niet meer in handen komen van die viezerik

Beantwoorden

Hij verdient een lintje

Beantwoorden

mario mag van mij geridderd worden in april! een echte vader die voor zijn kleine meid opkomt ten prooi gevallen aan een vieze gore smerige beest

Beantwoorden

poging tot moord? hij heeft gewoon een goeie tik gegeven!!!! schandalig hier maak ik me boos over hoor.. het rechtssysteem in NL Klopt gewoon niet !!!! Als hij hem kan vinden, had de politie hem ook kunnen vinden als ze er meer prioriteit aan hadden besteed was het niet gebeurd. ..
Mario verdiend een lintje!!!!!!

Beantwoorden
Bianca van Doeselaar

Ach is de pedo nu het slachtoffer. Mario je dochter mag blij zijn met zo een vader als jou

Beantwoorden

Die meid mag blij zijn met zon vader
Als een vader zn kind mishandeld doet jeugdzorg niks of te laat en deze top vader geeft de viezerik een paar stompen en er wordt poging tot doodslag/moord ten laste gelegd die sporen niet daarin den haag dir moeten ze allemaal een keer voorover laten buigen en in dr hol genaaid laten worden stelletje mafklappers
Nou mario voor jou alle respect !!!!!!

Beantwoorden

Poging tot moord waar halen ze dat vandaan je hebt in Nederland niet eens meer het recht om je eigen kind te beschermen deze vader hoort een pluim te krijgen en verder een waardering van alle mensen in Nederland deze man heeft het werk gedaan wat de politie niet lukt terwijl die alle middelen hebben

Beantwoorden
Daniella Kloos Romein

Van je kinderen moeten ze afbljjven

Beantwoorden

Jeetje wat belachelijk zeg

Beantwoorden
Wendyemiel Vankilsdonk

Wat belachelijk pfff

Beantwoorden

Belachelijk.
Goed gedaan
En die viezerik moet aangepakt worden.

Beantwoorden

Hij verdiend een gouden medaille
Van kinderen blijf je af.
Ik zeg goed gedaan.

Beantwoorden
Renatejohan Pruymboom

Die zijn gek joh bij justitie…van mij krijgt hij een lintje !!!

Beantwoorden
Angelique Seitzinger

Komt omdat er veel bij justitie ook van die vieze kinderflikkers zijn!! daarom worden pedo,s vrijgesproken en mensen zoals deze vader krijgen levenslang plus het gezeik van justitie er nog bij. Omgekeerde wereld!!

Beantwoorden

Zou iedere goede ouder doen, hij had hem eerder dan de politie tja

Beantwoorden

Klasse gedaan mario, zou vaker moeten gebeuren tegen dat tuig

Beantwoorden

Hij heeft zn eigen nog in gehouden laat die mens vrij man hij heeft goed gehandeld de politie wederom niet anders waren jullie hem wel voor geweest kut land hier

Beantwoorden

Gewoon handen thuis houden.

Beantwoorden
Bert Van Scherpenzeel

uiteraard bescherm je alles wat je dierbaars is,maar waarom niet gewoon die vent op Facebook blokkeren,nu is alles met voorbedachte raden uitgevoerd,het is gelukkig alleen bij lastig vallen op Facebook gebleven,zijn dochter is hoogstwaarschijnlijk veel leed bespaard gebleven,maar als je vader bent praat je met je kinderen hierover en pas Facebook aan,laat geen onbekenden toe die je uit willen nodigen als vriendje,nu is de vader een strafbaar feit begaan,wie is hier nu beter van geworden?laat het aan de politie over, de vader is wel een held,maar dit gaat spijtig genoeg niet aflopen met een sisser,zeker niet als hij een bekende van de politie is.en mensen die hier alles vertellen over de vader brengen hem steeds verder in een nadelige positie.hoe ik erover denk ook hulde aan de vader,maar het gerecht denkt daar anders over.HELAAS.

Beantwoorden

@Bert Van Scherpenzeel op vrijdag 20 januari 2017 om 18:03:

Jij spoort niet dolle skup
Handen thuis houden
Als het bij jou kind was dan zal je dat zeker ook niet gedaan hebben
Mario heeft goed gehandeld
Respect voor deze man
En die vuile hond
Hoop dat ze hem in de bak goed aanpakken die viezerik…

Beantwoorden

tis weer de omgekeerde wereld : Mario achter de tralies en die pedofiel taakstrafje en een handvol snoepjes met de boodschap: Niet meer doen jongen!

Beantwoorden
Toon den Hellemonder

@Bert Van Scherpenzeel op vrijdag 20 januari 2017 om 18:03:

Handen thuis houden? Jazeker, van kinderen blijf je af! Doe je dat niet dan loop je het risico dat er een vader zoals Mario achter je aan komt, en terecht! Hij is nog goed weg gekomen want hij ademt nog…

Beantwoorden

Te belachelijk voor woorden. Hij verdiend een lintje ipv dit !

Beantwoorden
Francis van Lieshout

‘Mishandeling’ aan z’n broek zal Mario zelf ook ongetwijfeld rekening mee gehouden hebben. Maar poging tot moord? Ik vind t n heftige telastlegging.

Beantwoorden

Beide heren blijven van mijn hulde verstoken.

Beantwoorden

Gewoon handen thuis houden Bert Van Scherpenzeel ? Ben je zelf er ook zo een dan?mafketel het moet jou eigen vlees en bloed zijn dan piepte wel anders

Beantwoorden

Het is nog altijd zo, dat de dader betere bescherming heeft dan het slachtoffer!

Beantwoorden

@Angelique Opbroek op vrijdag 20 januari 2017 om 22:04:

Jij schrijft wat ik denk angelique maar deed t niet
Weet ook niet wat hij bedoelt of wie hij bedoelt met handen thuis
De vader of die HOND die vullak

Beantwoorden

Je zou denken dat, omdat Jack S. zich niet aan de voorwaarden heeft gehouden, hij vastgezet zou moeten worden …. en wat is de verklaring voor het feit dat de politie hem niet kon vinden? Zij hebben adres, telefoonnummer (uitpeilen) en hij stond onder reclasseringstoezicht ….

Beantwoorden
Carinne van der Horst

Eigen schuld, dikke bult. Had die Mario maar niet voor eigen rechter moeten spelen. Hij…..en zeker hij, wist waar hij aan begon!
De meeste reacties hier zijn totaal overbodig.

Beantwoorden

@Reggae Pas op zaterdag 21 januari 2017 om 06:47:

ja echt he ik kan hier al helemaal niet tegen sommige mensen praten echt onzin als ze zelf zoiets niet mee hebben gemaakt de stumpers ik zeg het gewoon en vooral als het over zoiets gaat de politie had eerder moeten optreden dan was dit niet zover gekomen

Beantwoorden

@Bert Van Scherpenzeel op vrijdag 20 januari 2017 om 18:03:

Dolle tinus.. hij had hem kapot moeten maken

Beantwoorden

Update 2:
Nathalie Janssen (38), de moeder van het 14-jarige slachtoffer van Jack S., neemt het op voor haar ex-man Mario, die hem donderdag het ziekenhuis in sloeg.

Beantwoorden

Ik zeg geld in zamelen voor die man terecht gehandeld

Beantwoorden

Zo n ziek persoon met tbs en in herhaling vallen op een onbewoond eiland ermee iedereen met een beetje hart in zijn lijf zou hetzelfde gedaan hebben poten af van onvolwassen kinderen afblijven !!!! Maar ja Nederland he van mij krijgt Mario een lintje dik verdient

Beantwoorden

@Kimberley Amber op donderdag 19 januari 2017 om 17:08:

Wraak is om te denken.

Beantwoorden

lang leve de regering, tot de revolutie.

Beantwoorden

Ik zal er zo klaar mee zijn spuitje 35 euries ben der van af als ons huisdier ook ziek is doen we het ook en nooit geen truffel meer mee met die rommel

Beantwoorden

Hij had zijn kloten der af moeten halen dan zijn ze niet meer zo geil op kleine kinderen laat mario los kut officier van justitie je bent niet goed bij

Beantwoorden

op straat super mario in de rechtbank pech mario jammer genoeg, je kinderen een pc geven is leuk maar leg ze ook de gevaren hiervan uit,kinderen moet je in de gaten houden wat ze op de pc uitvoeren.dat is de taak van de ouders,ik sta achter mario ,maar de rechtbank kijkt naar feiten.

Beantwoorden

Update 3:
Mario Haazen blijft langer vast voor poging moord dan wel doodslag
De 51-jarige Mario Haazen uit Helmond die vorige week werd aangehouden na de poging moord op een 46-jarige man in Eindhoven blijft 14 dagen langer vastzitten. Dat besloot de rechter-commissaris vanmiddag.
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man van een poging moord omdat hij al langer met het plan rondliep om de 46-jarige Jack S. iets aan te doen en dit ook daadwerkelijk heeft uitgevoerd. De verdachte was al enige tijd op zoek zijn naar deze man en maakte daar op social media en in de media geen geheim van.
Ook in gesprekken met de politie zou hij hebben aangegeven niet te stoppen met zijn zoektocht voordat hij had afgerekend met de man. De eerste onderzoeksresultaten laten zien dat hij vermoedelijk al vanaf woensdagmiddag heeft staan posten nadat hij getipt was waar de auto van de gezochte man stond.
Op 19 januari heeft de 51-jarige Helmonder rond het middaguur de politie gebeld met het verhaal dat hij de gezochte man zag lopen op het terrein van de Grote Beek. Daarbij heeft hij aangegeven dat als de politie er niet binnen vijf minuten zou zijn, hij de zaak zelf zou oplossen. Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij de 46-jarige gezochte man gewond aan.
Getuigen verklaren gezien te hebben dat de verdachte de 46-jarige man meermalen met veel kracht en grote uithalen met een metalen schep op het hoofd en lichaam sloeg en ook bleef doorslaan toen het slachtoffer op de grond lag. De 46-jarige man heeft daardoor een hoofdwond, een wond aan zijn bovenbeen en breuken in zijn armen en pols opgelopen.
Het OM laat weten dat het in onze rechtsstaat niet is toegestaan om tot eigenrichting over te gaan. Het toepassen van geweld door een burger tegen een andere burger is daarom in beginsel strafbaar. De politie doet momenteel nog onderzoek om te kijken of Jack S. zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan feiten waarvan Mario Haazen hem beschuldigt. Het is uiteindelijk aan het OM om hier een vervolgingsbeslissing over te nemen. Als besloten wordt om tot vervolging over te gaan is het aan de rechter om te bepalen hoe de strafbare feiten beoordeeld worden en welke straf of maatregel daarvoor moet worden opgelegd.

Beantwoorden

Godverdomme kutrechtsstaat

Beantwoorden

Te gek voor woorden!

Beantwoorden

Krom rechtssysteem in NL

Beantwoorden

Kut nederland dader word slachtoffer!! Belachelijk

Beantwoorden

Kut land als de politie beter zn werk had gedaan en meteen in actie was gekomen nadat 3x gebeld is dat hij zich daar schuil hield maar nee het was scheinbaar niet belangrijk genoeg een vieze smerige pedofiel op te pakken ze hadden het te druk met andere dingen ga toch weg rechtsysteem is gewoon kut hier in dit land en ben benieuwd vanavond wat meneer rutte te vertellen heeft

Beantwoorden

Pedo’s worden meer beschermt dan de kinderen !!

Beantwoorden

Niet noormäaal meer

Beantwoorden

Niet normaal .Mario hoort thuis te zitten nergens anders .hadden ze de verdachten maar op moeten sluiten.niet mario.geef niet op ome mario

Beantwoorden

Jongens het gaat goed komen…

Ze hebben deze tijd gewoon nodig om alles uit te zoeken
Let maar op!!!

Beantwoorden

Enkelband? Kan ook he,kan die mijnheer toch na huis!

Beantwoorden

In zaken zoals deze , zou het Amerikaanse rechtssysteem toegepast moeten worden. Aangezien Mario zich zelf heeft gemeld bij de politie is er geen vluchtgevaar , en zou hij tot aan de daadwerkelijke zitting , deze thuis in alle vrijheid af moeten kunnen wachten ,in samenzijn met zijn dochter . al dan niet met een soort van borg. Ten tweede zouden zaken zoals deze NIET beslist moeten worden door 1 of meerdere rechters , maar door een publieke jury . Als wij als jury mochten beslissen in deze , lijkt mij de uitspraak op voorhand al duidelijk , namelijk VRIJSPRAAK .

Respect Mario , ouwe kameraad van me . Of het achteraf slim is geweest… is een ander verhaal . Maar ook ik, en velen met mij hadden het zelfde gedaan als jou . Ik had het wellicht nog anders aangepakt en had de smeerlap zogenaamd thuis met je dochter af laten spreken . Een heterdaadje , en had hem in mijn eigen huis de strot open gesneden , en laten dood bloeden . Daarna pas de politie gebeld . Al met al komt deze Jack er nog goed vanaf dus . Nogmaals respect Mario , en hopenlijk heeft de bewuste rechter zelf kinderen , en spreekt deze rechter recht , vanuit menselijk oogpunt . En heeft hij of zij begrip voor deze situatie ( zoals 9 van de 10 mensen hiervoor begrip hebben) .

Beantwoorden

Zelfs een enkelband lijkt me overbodig , aangezien Mario zich zelf gemeld heeft , en er geen vluchtgevaar is .

Beantwoorden

Dit is Nederland
Kut staats land

Beantwoorden

Onvoorstelbaar hoe dit kan vorige week 13 agenten voor een jongen met een broodje in de bus ze hadden er beter 10 naar die pedofiel kunnen laten zoeken Ik geef die vader groot gelijk ik had hetzelfde gedaan van kinderen blijf je af

Beantwoorden
Marie-José van der Linden

Vanavond zit de vrouw van Mario bij het programma van rtl late night van Umberto tan

Beantwoorden

Geen woorden voor!!!!.

Beantwoorden

En dan komt die viezerik er weer met zo’n voorwaardelijke straf vanaf????????????
Dat noemt men de rechtstaat.
Een vader die zijn kind in bescherming neemt is de slechte en wordt op een zieke manier gestraft????????????
Echt Nederland weer!!!!
Volgende keer gewoon opruimen en oplossen.
Geen media erbij, toch van het probleem af.

Beantwoorden
José Vázquez Diéguez

Mario toch,hier komt een groot onderzoek naar,wat als dadelijk blijkt dat niet deze pedo achter de pc zat maar een vriendje van hem,je weet hoe krom de wetgeving is,bewijs bewijs bewijs dat moet er zijn,die je het bloed onder je nagels uithalen komen meestal beter weg,jij hebt nu de pech van getuigen,en dat je dit ging uitvoeren heb je verteld,ik hoop het beste voor je.

Beantwoorden

@Fanny Hurkmans op maandag 23 januari 2017 om 18:57:

Inderdaad, om 22.30 uur:

Beantwoorden

Ik hoop echt dat hij vrij komt wat een kut land hier ba ba wie doet dat niet als ze aan zijn dochter komen

Beantwoorden

Ik ben bang dat deze man op gaat draaien als voorbeeld om geen eigen rechter te mogen spelen..in en in triest. Weer een vrijbrief voor de smerige pedo’s..

Beantwoorden

Nu blijkt maar weer stem alstublieft PVV op 15 maart.

Beantwoorden
Realistische kijker

Free mario

Beantwoorden

@Realistische kijker op maandag 23 januari 2017 om 22:13:

Wat verwacht je van de PVV, invoering van een sharia à la hollandaise?

Beantwoorden

Update 4:
Omdat de reactie aan RTL Late Night deels (en dus niet volledig) vanavond in de uitzending kwam, gaf de politie die middels de tekst hieronder.

Beantwoorden

Toch even reageren. In de uitzending bij RTL zeiden ze dat Jack Sandifort een ontsnapte tbs’er is. Detail: Hij had ooit tbs.
Maar het blijft begrijpelijk wat Mario deed, maar wel fout. Stel je voor, dadelijk gaat Jack’s familielid Mario in elkaar slaan of erger omdat Mario… Dat moet dan ook mogen toch? Waar eindigt het dan?
Zelf voor rechter en ‘beul’ spelen werkt niet.

Beantwoorden

Laat deze mooie weblog van Hemond niet de pleitbezorger worden van onderbuikgevoelens van o.a. PVV-ers. Iemand dood proberen te slaan is eigenrichting en past niet in een rechtstaat. De reacties in het ED waren genuanceerder. Teveel plebs op deze weblog!

Beantwoorden

@johan op dinsdag 24 januari 2017 om 01:15:

Fijne vent ben jij. Onderbuik dan dus PVV en als je je mening ventileert ben je plebs? Ga toch weg koekert!

Beantwoorden

Update 5:
Het interview met moeder Nathalie Janssen gisteravond bij RTL Late Night die het opnam voor vader Mario. Naar die uitzending keken 775.000 mensen.

.
of via deze link

Beantwoorden

@johan op dinsdag 24 januari 2017 om 01:15:

Wauw, dat is nog eens een zeer knap staaltje generaliseren wat je daar doet. Over plebs gesproken zeg…

Beantwoorden

Hein, je haalt me de woorden uit de mond over die Johan.

Overigens veel reacties zijn te gek voor woorden. Het geeft blijk van het peil en de mentaliteit van de mensen die reageren. Blijkbaar willen veel mensen hier op de weblog gewoon niet inzien dat die Mario fout zit/zat (die andere zak natuurlijk ook), maar je weet wat er kan gebeuren als je voor eigen rechter speelt. Het spreekwoord zegt het: “wie kaatst moet de bal verwachten” en net zo goed: “eigen schuld, dikke bult”! En die Mario was nog eens gewaarschuwd ook om zelf geen actie te ondernemen…..

En ja hoor, de media spelen hier vrolijk op in en dat gaat dan zover dat zelfs de televisie gehaald wordt. Niets anders dan sensatiezucht!

Beantwoorden

Ja terecht het strafsysteem is hier een lachertje met hun taakstrafje wat ze hier krijgen maar nee nou moet die vader de bak in voor zo,n viespeuk

Beantwoorden

Gerum

Beantwoorden

Die Mario was voor mij een held geweest, als hij de verdachte had “gearresteerd” en overgedragen aan de politie zonder dat hij geweld had gebruikt. Nu niks “gerum” voor mij!

Beantwoorden

Gerum….??? Geheimtaal, codewoord voor de activistische tak van de Wildersaanhang op dit log waar Johan hierboven op hintte?

Beantwoorden

@Ger op woensdag 25 januari 2017 om 13:47:

Gerum: Ger Uiterste Mafklapper

Beantwoorden

@Ben Eerdmans op woensdag 25 januari 2017 om 18:31:

Voorzitter van de intellectuele tak zo te zien.

Beantwoorden

Gewoon niks moeten Bellen en levend begraven zo een perverseling zodat ze hem niet meer terug vinden. Chapeau Mario ouderen vrouwen en kids zowiezo afblijven.

Beantwoorden

Als het om mijn kind gaat ben ik de rechter! Haar veiligheid is mijn taak en als de politie hier in faalt heb ik geen andere keuze dan haar te beschermen.

Beantwoorden

@Wendy op donderdag 26 januari 2017 om 07:37:

jullie zien dingen over het hoofd,die vent heeft dat kind niet aangeraakt,benaderd via internet,je kind uitleggen wat de gevaren van internet kunnen zijn,de ouders hebben hierin gefaald ,niet de politie,de stekker uit de pc probleem opgelost en melden aan politie.

Beantwoorden

Wendy, misschien kun jij Mario gezelschap houden!! Ook jij bent geen rechter en mag ook niet voor eigen rechter spelen. Je kunt jouw kind beschermen door het pc-gebruik te checken voor “haar veiligheid”. Het is erg gemakkelijk de politie overal de schuld van te geven. Dat is kletsen als een kip zonder kop!

“wie heeft gefaald” slaat de spijker overigens helemaal op de kop. Ouders zouden eens meer moeten controleren wat de kids achter de computer uitvreten. Ik denk dat maar een paar procent van de ouders écht weten wat hun kinderen allemaal bekijken of doen als ze achter de computer zitten of wat dan ook voor media gebruiken……

Je kunt natuurlijk die Mario blijven ophemelen, maar vooralsnog zit hij fout met zijn handeling.

Beantwoorden

reactie op wie heeft gefaald, wat zou er gedaan zijn als dit een kind was van de leidinggevende in dit land
groetjes Gijs Meulenmeesters

Beantwoorden

Je moet eens googelen op zeskantte huis op de veluwe

Beantwoorden

Update 6:
Topadvocaat Jan-Hein Kuijpers gaat Mario Haazen verdedigen
Topadvocaat mr. Jan-Hein Kuijpers heeft de verdediging van Mario Haazen in deze mishandelingszaak op zich genomen. “Ik denk niet dat hij nog lang vast zit” zegt de advocaat die in 2007 ineens een Bekende Nederlander werd omdat hij topcrimineel Willem Holleeder bijstond.
Kuijpers zegt tegen het ED ‘heel goed’ te begrijpen dat de 51-jarige Helmonder ‘over de rooie ging’: “Ik zou mezelf in die situatie wel eens willen zien.” Poging tot moord of doodslag is regelrechte kletskoek vindt de advocaat: “het is mishandeling, met een sneeuwschuiver.”
Binnenkort bepaalt de rechtbank of Mario Haazen langer in de cel moet blijven in afwachting van zijn rechtszaak. De advocaat wil een psychologisch onderzoek om te bekijken welke emoties hem tot deze daad dreven.

Beantwoorden

Hoop voor Mario dat hij naar huis mag

Beantwoorden

Duimen voor morgen

Beantwoorden
Gonnie Van Antwerpen

Ik steek een kaarsje op aangeziens het een gesloten zaak is geworden

Beantwoorden
Patricia Johanna van den Broek

Gruwelijk schandalig die rechtzaak . Beetje fatsoenlijke rechter geeft Mario gelijk

Beantwoorden

Top advocaat moet toch lukken dat ie naar huis mag

Beantwoorden

Update 7:
Mario Haazen moet nog 2 maanden in voorarrest blijven vanwege het mishandelen van Jack S.. Dat besloot de raadkamer in Den Bosch vanochtend. De bedoeling was dat de raadkamer daarover gisteren een besluit zou nemen. Maar door hun overvolle agenda lukte dat toen niet.

Beantwoorden

Stel dwazen hier die vader is weer mooi de klos door zo,n aso ,je kunt beter een crimineel zijn in dit land wordt de hand boven je hoofd gehouden

Beantwoorden

er wordt met twee maten gewerkt zie http://rondehuis.blogspot.nl/

Beantwoorden

Groot schande deze man moet bloemen krijgen

Beantwoorden

Het is toch te gek voor woorden hij verdient een medaille

Beantwoorden

is een normale reaktie van een ouder, kzou hetzelfde doen !!

Beantwoorden

Mario moet 2 maanden blijven zitten. 🙁

Beantwoorden

@Toon op vrijdag 24 februari 2017 om 10:17:

Bedankt voor Update 8.
Het gerechtshof in Den Bosch heeft het voorarrest van Mario Haazen verhoogd van 2 naar 3 maanden. Dat blijkt uit de uitspraak in hoger beroep gistermiddag inzake het mishandelen van Jack S. Zowel het Openbaar Ministerie als Mario waren in hoger beroep gegaan tegen de eerder opgelegde 2 maanden verlening van zijn voorarrest.

Beantwoorden

En die viespeuk lacht nu zo werkt het in nederland

Beantwoorden

Tssssss

Beantwoorden

Bahbah zo zie je maar dat die viezerikken er mee weg komen en dat je als ouder zijnde niet eens je eigen kind mag beschermen

Beantwoorden

Kutland!

Beantwoorden

Is zo krom as iets da recht systeem hier zonne viezerik het meer rechte as een slachtoffer

Beantwoorden

Ik zou in zijn geval met trots de cel ingaan. Hij deed wat hij moest doen: zijn kind beschermen. De persoon die hij mishandelde nam wat mij betreft bewust het risico dat iets dergelijks kon gebeuren. Deze vader is voor mij een held en geen enkele rechter pakt me dat af!

Beantwoorden

@JohnK op vrijdag 24 februari 2017 om 14:58:

Idd, een HELD, een echte vader van Jaar, de straf is bijzaak.

Beantwoorden

Stom recht systeem als de dader wordt het slachtoffer hier in Nederland bah ,bah ik hoop dat hij vlug naar huis mag .

Beantwoorden

Het verhaal in de krant vanochtend verandert de situatie vind ik.
Net als iedereen begrijp ik de woede van die vader. Maar geweld en eigen rechter spelen lost nooit iets op. Dat hij daarbij een Angel meenam, pleit niet voor de vader. Ik ben blij dat in Nederland rechters beslissen welke straf rechtvaardig is, want ik zou het niet kunnen!

Haazen zwijgt over handlanger
Wraakvader kreeg hulp van lid Hells Angels

Helmonder die in januari de voortvluchtige man opspoorde en mishandelde die zijn 14-jarige dochter op Facebook verleidde, kreeg hierbij hulp van een lid van de Hells Angels.

Helmonder Mario Haazen was niet alleen toen hij Facebookviespeuk en ex-tbs’er Jack S. op 19 januari te lijf ging omdat zijn dochter door hem was lastiggevallen. Ooggetuigen hebben gezien dat de verdachte vader na de ernstige mishandeling van Jack S. in Eindhoven bij een ander in de auto stapte en vertrok. In zijn verhoor bij de politie heeft Haazen gezegd dat een lid van de Hells Angels de hele nacht met hem op de uitkijk heeft gestaan.

Haazen (51) werd in januari landelijk nieuws omdat hij de voortvluchtige Jack S., die zijn veertienjarige dochter (online) had lastiggevallen, wist op te sporen en met een sneeuwschep ernstig mishandelde. Deze krant beschikt over het strafdossier over de mishandeling.

In zijn eerste verhoor bij de politie, vijf uur na de mishandeling, bekende Mario Haazen direct dat hij niet alleen was toen hij Jack S. in het vizier kreeg. ,,Ik was niet alleen, maar ik ga niet noemen met wie ik was”, zei hij. Zijn hulpje had een verrekijker bij zich en moest zorgen voor extra veiligheid. ,,Ik voelde me niet helemaal veilig. Ik was bang. Twee kunnen meer dan één. Als we hem zouden moeten vasthouden, zou dat gemakkelijk lukken met zijn tweeën”, verklaarde Haazen.

Bij de rechter-commissaris zegt Haazen voor het eerst hardop dat hij een lid van de Hells Angels mee had genomen op de speurtocht. ,,In verband met mijn eigen veiligheid wil ik niet zeggen hoe hij heet. Ik wil ook niet dat mijn moeder de Hells Angels op haar dak krijgt.”

In alle verhoren blijft Haazen vaag over de andere betrokkene. Terwijl hij op nagenoeg alle vragen van de politie een antwoord klaar heeft, wil hij niet ingaan op vragen over de Hells Angels, omdat hij dat niet durft. Hij zegt niet meer te weten van wie het initiatief voor de samenwerking kwam.

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat onderzoek is gedaan naar een tweede betrokkene, maar dat het niet is gelukt om zijn identiteit vast te stellen. Ook advocaat Jan-Hein Kuijpers van Haazen wil niet zeggen hoe het contact met de andere betrokkene tot stand is gekomen. De precieze rol van de motorclub blijft daarom schimmig. Het is algemeen bekend dat in het milieu van motorgangs bijzonder fel wordt gereageerd op kindermisbruik.

Beantwoorden

Update 9 met het gehele persbericht van het Openbaar Mnisterie (OM):
OM eist 6 jaar gevangenisstraf voor poging moord
Het OM heeft vanochtend tegen de 52-jarige Mario Haazen uit Helmond die terecht staat voor een poging moord op de 47-jarige Jack S. uit Helmond, een gevangenisstraf voor de duur van 6 jaar geëist.
Op 19 januari 2017 komt er rond kwart voor een in de middag een telefoontje van verdachte binnen bij de meldkamer van de Politie. In dit telefoontje maakt hij duidelijk dat hij meent een man voor zich te hebben die zijn 14-jarige dochter met onzedelijke bedoelingen heeft benaderd. Daarnaast maakt hij duidelijk, dat als de politie er niet binnen 5 minuten is, hij het zelf oplost. Nog geen 10 minuten later komt bij de meldkamer een telefoontje binnen dat een man door een andere man werd toegetakeld met een schop.
De handelwijze van verdachte kon bij sommigen op steun of zelfs bewondering rekenen. Het openbaar ministerie is van mening hier te maken te hebben met een man die volstrekt buitenproportioneel reageerde met levensbedreigend geweld, en hoewel hij de tijd en gelegenheid had om zich te bezinnen, tóch zijn plan doorzette. Burgers die het recht in eigen hand nemen, vormen een bedreiging voor ons rechtssysteem. Het straffen van een crimineel is geen taak van burgers, maar moet aan justitie worden overgelaten.
Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat verdachte zich vermoedelijk schuldig heeft gemaakt aan een poging moord. Volgens de officier van justitie is er sprake van een ernstige vorm van eigenrichting door te proberen het slachtoffer van het leven te beroven. Hij opende een klopjacht op het slachtoffer, postte meermalen bij diens mogelijke verblijfplaatsen en ging hem nadat hij hem gevonden had op zeer gewelddadige wijze te lijf met een schop.
Uit bewakingsbeelden en verklaringen van onder meer getuigen is gebleken dat verdachte meerdere keren met een schop op en in de richting van het hoofd van het slachtoffer heeft geslagen. Het is een feit van algemene bekendheid dat het met kracht met een schep of een hard voorwerp slaan op een vitaal lichaamsdeel als het hoofd een aanmerkelijke kans op de dood in zich bergt. Dat het hoofdletsel van het slachtoffer beperkt lijkt te zijn tot een snede en bloeduitstortingen doet daar niets aan af.
De weken voorafgaand aan het incident heeft verdachte meerdere keren aangegeven te willen afrekenen met het slachtoffer. Ondanks de waarschuwingen van de politie om zijn klopjacht op het slachtoffer te staken, ondanks het feit dat hem letterlijk werd gezegd geen eigen rechter te spelen, ging verdachte onverminderd door. “Toen hem indringend werd geadviseerd het heft niet in eigen hand te nemen, reageerde verdachte met een ‘piep piep, ik heb je even weggepiept’.”
Verdachte is na een nacht posten bij de auto van het slachtoffer achter hem aangereden naar het terrein van de Grote Beek. Hij had daarbij voldoende tijd en gelegenheid om na te denken over de gevolgen van zijn voorgenomen daad. Vervolgens is verdachte met een schep in zijn hand achter het slachtoffer aangelopen en heeft hij hem geslagen.
Hij speelde voor aanklager én rechter en het door hem gebruikte geweld ging alle perken te buiten, zeker wanneer wordt bedacht dat er in de strafzaak tegen het slachtoffer slechts het verwijt van erfvredebreuk ten laste is gelegd voor wat betreft verdachtes dochter. Maar al zou het slachtoffer zich jegens verdachtes dochter aan een zedendelict hebben schuldig gemaakt, dan nog kan dat geen rechtvaardiging vormen voor de handelingen waartoe dit verdachte kennelijk heeft gebracht. Het op dergelijke wijze uitoefenen van eigenrichting is volstrekt onacceptabel, aldus de officier van justitie.
Gelet op de ernst van de feiten en de omstandigheden van de zaak vindt het Openbaar Ministerie geen andere straf passend dan een onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Verdachte dacht van doen te hebben met een zedendelinquent die zijn 14-jarige dochter met onzedelijke bedoelingen benaderde. De woede die verdachte desalniettemin ervoer op basis van zijn eigen kleuring van de gebeurtenissen is op zichzelf niet oninvoelbaar. Die invoelbaarheid maakt de handelwijze van verdachte echter niet minder laakbaar en weegt mee in strafmatigende noch strafverzwarende zin. Het feit dat verdachte volgens deskundigen verminderd toerekeningsvatbaar is maakt dat de officier van justitie een gevangenisstraf van zes jaar vordert voor de poging moord.
De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.

Beantwoorden

Belachelijk voor woorden

Beantwoorden

Wat is het natuurlijk ook een zielige slachtoffer… En dan nog schadevergoeding eisen ook…

Beantwoorden

Omgekeerde wereld hier in dit kut land. Een dader worst hier gewoon op handen en voeten gedragen en kan niet eens om gaan met de gevolgen van zijn dader. Nou zit de vader van het slachtoffer vast. Bah gewoon geen worden meer hier. Waar gaat het heen met nederland zeg….

Beantwoorden

Veel sterkte voor iedereen

Beantwoorden

Serieus? Ik zeg…. je had hem beter kunnen laten verdwijnen….. hoe kan toch? Oooja… dit kan alleen maar in nederland……

Beantwoorden

Niet normaal dit pfff hij hoort thuis te zijn

Beantwoorden

Echt belachelijk….is een waardeloos “recht” systeem hier al breng je de pedofielen op een zilveren blaadje dan nog grijpen ze niet.
Zo wordt je toch gedwongen om zelf in te grijpen om je kind te beschermen
Totdat een zo’n viezerik aan hun eigen kind komt dan piepen ze wel anders
Van mij mogen ze al die viezerikken die zich op wat voor manier aan kinderen vergrijpen een spuitje geven……

Beantwoorden

Belachelijk zeg geen woorden voor

Beantwoorden

Triest heel triest

Beantwoorden
Monique van den Berg

is te gek voor woorden. Moordenaars krijgen nog minder.

Beantwoorden

Poging tot moord? Serieus!

Beantwoorden

Verschrikkelijk…als hij hem doodgeslagen had zou hij nog minder krijgen …had allang thuis moeten zijn

Beantwoorden

Beter kapot kunnen schieten smerige pedofiel word de hand boven zn hoofd gehouden wat een krom land hier

Beantwoorden

Zo te zien regeert bij dit clubje dames de onderbuik maar heeft het geen enkel idee wat onder een rechtsstaat verstaan wordt. Moet er niet aan denken in een wereld te moeten leven waarin iedereen het recht heeft te doen wat hem goeddunkt.

Beantwoorden

Hij had hem beter daadwerkelijk kapot kennen slaan…..Echt Schandalig dit…….Ik gun dit niemand,maar hoop dat deze rechter hetzelfde meemaakt als hij kinderen heeft!!

Beantwoorden

niet normaal ge had hem beter kenne vermoorden had ie minder gekregen kut rechtsysteem hier bah bah

Beantwoorden

Geen woorden voor

Beantwoorden

Denk dat menig vader hetzelfde had gedaan nog erger misschien wel

Beantwoorden

Schandalig

Beantwoorden

6 jaar ????? OMG wat erg!

Beantwoorden

Echt weer iets voor Nederland

Beantwoorden

Geen en dan ook geen woorden. Voor mario hoort thuis bij zijn dochter is hier zo krom bah bah

Beantwoorden

Belachelijk

Beantwoorden

Onmogelijk ik had het zelfde gedaan en mischien wel erger

Beantwoorden

Geen woorden voor

Beantwoorden

Geen woorden voor mario hoort thuis te zijn bij zijn dochter…maar niet alleen mario wordt nu gestraft maar ook zijn dochter want die moet nu 6 jaar zonder bescherming van der vader leven

Beantwoorden

@Angela Wanner op donderdag 20 april 2017 om 13:19:

da weten we dan voor de volgende keer!!!

Beantwoorden

Omgekeerde wereld bah bah

Beantwoorden

Belachelijk!!

Beantwoorden

Heel triest hoor

Beantwoorden

@Abbeny van Dijk op donderdag 20 april 2017 om 16:20:

Erg he!! En die viespeuk komt er waarschijnlijk met een taakstraf vanaf. Hoe krijgen ze het verzonnen??

Beantwoorden
Naomi van der Bruggen

Niet te geloven Sterkte

Beantwoorden
Petra Aldenzee Maas

@Coby Joosten op donderdag 20 april 2017 om 16:22:

Gatverdamme.. dat die smeerlap nog geld krijgt ook… echt krom land dit????

Beantwoorden

Ongelooflijk wat n land.

Beantwoorden

Toch merkwaardig gevoel voor rechtspraak van deze rechter…… het voor eigen rechter spelen zwaarder bestraffen dan kindermisbruik……..waar is uw gevoel voor rechtvaardigheid meneer de rechter???

Beantwoorden

Wat een K-zooi!!!!

Beantwoorden
Lilian van der Bruggen

Bah bah en wat krijgt de dochter voor schadevergoeding, ,zin hem zeker helemaal vergeten,,wat hij haar aangedaan heeft wat hij deed is veel erger wan niks nederland

Beantwoorden

Onbegrijpelijk

Beantwoorden

Raar land dat Nederland

Beantwoorden

belachelijk !!! en die vuile viezerik is weer gewoon andere meisjes lastig aan het vallen vermoed ik

Beantwoorden

Dit kan toch niet waar zijn pff

Beantwoorden
Ümmü Gülsüm Aslan

Mensen toch. Het is maar een eis en geen uitspraak. Daarbij moet ook duidelijk zijn dat Jack S. het meisje niet heeft aangeraakt en dat Mario H. gewoon een zeer ernstig geweldsdelict heeft gepleegd. Probeer een beetje objectief te zijn. Ik zet wel vraagtekens bij het gebrek aan slagkracht van de politie.

Beantwoorden

Natuurlijk niet, maar het is toch wel een beetje vreemd dat in dit land een meneer die veel te hard rijdt, daardoor uit de bocht vliegt, drie mensen omver rijdt die overlijden er vanaf komt met een taakstraf en dat hier zes jaar celstraf voor geëist is..

Beantwoorden

Ongelofelijk.. geen woorden voor

Beantwoorden

Te gek voor woorden…..!!!

Beantwoorden

Schandalig!

Beantwoorden

Alleen in NL

Beantwoorden
Willem van Lierop

Het spelen van eigen rechter lijkt me totaal niet de bedoeling in een rechtstaat. Eis van 6 jaar is redelijk. Verkeersongevallen waar hier wel eens naar verwezen worden is zelden opzet bij in het spel waardoor taakstraffen beter op zijn plaats is.

Beantwoorden

Dit kan allemaal in NL maar je eigen gezin beschermen mag niet….bah bah..wat een krom rechtsysteem…ik zou het toch ook zo hebben gedaan..

Beantwoorden

Bah bah, niet normaal!

Beantwoorden

@Ria Verhoef op donderdag 20 april 2017 om 19:01:

Nee, die ligt nog in het gevangenisziekenhuis.

Beantwoorden

De dader is zielig en het slachtoffer word dubbel gestraft. Dat is geen rechtssysteem, maar een kromsysteem.

Beantwoorden

Morgen doet de rechter uitspraak. Het OM eiste 6 jaar gevangenisstraf.

Beantwoorden

Hopende, dat het beter voor Mario afloopt !

Beantwoorden

Hopen dat hij vrij komt

Beantwoorden

Dan moeten die viezerik 20 jaar geven leert het anders toch niet

Beantwoorden
Gerard van Hedel

Bang dat ie de lul is.. En die smeerkees als slachtoffer wegkomt met alles

Beantwoorden

Die vuile pedo word ook nog in bescherming genomen , mario komt met naam en achternaam in de media maar de naam van die viezerik niet !!!
Mario heeft al lang genoeg vast gezeten , En ik hoop dat hij vlug weer naar zijn gezin terug kan

Beantwoorden

Ik hoop alle gelluk voor je en dat je vrij komt

Beantwoorden
Emmanuel Vini Vidi Vici

Vrij laaten hij is een held en een voor beelt voor allen vaders

Beantwoorden

Wie zou nou niet hezelfde doen…?!

Beantwoorden

Update 10:
Mario Haazen vrijgesproken van poging moord maar wel 10 maanden cel
Zo dadelijk het volledige persbericht van de rechtbank.

Beantwoorden

Update 10½:
Het volledige persbericht van de rechtbank Oost-Brabant:
De rechtbank Oost-Brabant heeft een 52-jarige man uit Helmond (die zelf niet bij de uitspraak was) vrijgesproken van een poging tot moord of doodslag. De verdachte maakte zich wel schuldig aan zware mishandeling met voorbedachten rade en krijgt daarvoor een gevangenisstraf van 10 maanden.
De verdachte deed in januari van dit jaar aangifte tegen een persoon die via internet zou hebben geprobeerd naaktfoto’s van zijn minderjarige dochter te krijgen. Hij ging daarna op zoek naar die onbekende persoon en nadat hij meende de identiteit van de man te hebben achterhaald, zocht hij zijn verblijfplaats. Het politieonderzoek in deze zaak was intussen gestart en in een andere strafzaak was bevolen om de man aan te houden. De verdachte wist hiervan, maar zocht hem half januari toch op in Eindhoven en sloeg de man meerdere keren met een hard voorwerp op zijn armen en benen. Het slachtoffer liep daarbij onder meer een gebroken pols en arm op en verwondingen aan zijn hoofd en rug.
Volgens de officier van justitie maakte de verdachte zich schuldig aan een poging tot moord of doodslag. De verdachte bekent weliswaar dat hij het slachtoffer hard heeft geslagen met een hard voorwerp, maar hij ontkent dat hij op zijn hoofd heeft gericht. Volgens de rechtbank is hiervoor ook onvoldoende bewijs. De getuigenverklaringen lopen op dit punt namelijk uiteen en letsel laat zien dat er geen vitale delen van het lichaam zijn geraakt. De rechtbank kan ook niet vaststellen dat de verdachte de bedoeling had om ander letsel toe te brengen dan nu het geval was. Ook is niet vast te stellen dat er een aanmerkelijke kans bestond dat het slachtoffer door de verwondingen om het leven zou komen. De rechtbank spreekt de verdachte daarom vrij van een poging tot moord of doodslag. Wel maakte hij zich volgens de rechtbank schuldig aan zware mishandeling met voorbedachten rade. Zo heeft hij onder meer een dag voor het voorval met een onbekend gebleven persoon bij de woning van de man staan posten.
De rechtbank haalt daarbij het verweer van de verdachte onderuit dat hij de politie meerdere keren op de hoogte heeft gebracht van de locatie van de man. De verdachte zocht weliswaar contact met de politie, maar noemde steeds geen duidelijke locatie. Op het moment dat hij dit wel deed, ging hij direct over tot het plegen van het delict. Volgens de rechtbank was de verdachte er dan ook op uit de man klappen te geven vóórdat hij in handen zou komen van de politie.
Volgens de rechtbank gaat de verdachte ervan uit dat de man een veroordeelde zedendelinquent is die seksuele toenadering zocht tot zijn minderjarige dochter en een aantal andere meisjes. Dit zijn echter niet meer dan veronderstellingen van de verdachte. Zo heeft de officier van justitie onder meer toegelicht dat de man geen zedenfeiten op zijn strafblad heeft. Hoewel de rechtbank begrijpt dat de verdachte zijn dochter wilde beschermen, rechtvaardigt dit zijn handelen niet. De verdachte heeft eigenrichting gepleegd en dat is binnen de Nederlandse samenleving en rechtsorde volstrekt onacceptabel. Hij nam bovendien het risico het politieonderzoek te doorkruisen. De rechtbank weegt verder in het nadeel van de verdachte mee dat hij eerder is veroordeeld voor geweldsdelicten. Anderzijds kan het delict hem in verminderde mate worden toegerekend, omdat hij volgens een psychiater en een psycholoog kampt met psychische problematiek.

De uitspraak van de rechtbank.

Beantwoorden

zo is dat mooi

Beantwoorden
Lambert van Brussel

Ja is nog teveel had gewoon. Al thuis moeten zijn

Beantwoorden

waardeloos

Beantwoorden

Beter dan 6 jaar. maar 10 maanden is nog teveel.

Beantwoorden

Helaas te veel maar hier moet mee te leven zijn toch altijd beter als die zes jaar . Nederland moet gauw veranderen om daders op handen en voeten te dragen

Beantwoorden
Marieke van Duren

Nog te veel!

Beantwoorden

Dat is beter dan 6 jaar!! Hier valt nog mee te leven. Al is die 10 maanden nog teveel. Maar die zou ik wel over hebben voor m’n kind.

Beantwoorden

Super goed nieuws

Beantwoorden

Dat komt goed, heeft al een hele tijd gezeten

Beantwoorden

Nou dat s iets iig…

Beantwoorden

Veel te veel.

Beantwoorden

Waarom geen werkstraf gevangenisstraf vindt ik wel grof voor zo iets

Beantwoorden
Antoon Hoefnagels

Onbegrijpelijk!
Vrijspraak had het moeten zijn.

Beantwoorden

HEEL goed nieuws!! Maar nog te veel….
En ik vraag me af of de dader (die niet van kinderen af kan blijven ) nog steeds vrij rond loopt..?? of zit hij weer, waar hij hoort !in de tbs kliniek…..

Beantwoorden

Idd gelukkig geen 6 jaar en met zn voorrarrest er nu af is ie zo weer thuis heeft toch geweld gepleegd alhoewel ik ut zelfde had gedaan vind ik ut ook wel zwaar gestraft 10 maanden

Beantwoorden

10 maanden is nog teveel.niet normaal meer

Beantwoorden

Mario komt hier goed weg en adviseer hem om niet in hoger beroep te gaan.
Het standpunt van hem is duidelijk , je blijft van mijn kindje af !
10 minuten bedenktijd en hij had dit waarschijnlijk niet mee hoeven te maken.
Een les voor ons allemaal , laat het aub de politie oplossen , wanneer het kan.
1975 euries betalen aan het slachtoffer , Kan dit niet in muntjes van 1 cent ?
Laat Sandifort zich maar de pleuris sjouwen.

Beantwoorden

Nog teveel gewoon vrijspraak

Beantwoorden

Da’s veel te veel die pedo die krijgt er geld bij (schadevergoeding)

Beantwoorden

Ik ben tegen geweld, maar ben blij dat hij zijn dochter beschermd heeft!

Beantwoorden
Angel Steenbekkers

As was het doodslag met voorbedachte rade, dat was die paar jaar wel waard geweest voor je dochter.

Maar Nederland is daar goed in, slachtoffers straffen en misdagers beschermen kost schijnbaar minder en/of levert meer geld op voor de schatkist.

Beantwoorden

Zeg maar waar hij zit dan ga ik hem een lekkere warme appeltaart brengen

Beantwoorden

@Bea Maas op donderdag 4 mei 2017 om 22:23:

Volgens mij zit Mario in Grave.

Beantwoorden

Update 11:
Oproep van zanger Dean Saunders zorgde al voor 1167 euro
Dean Saunders, de winnaar van Popstars 2011, deed vrijdag een oproep geld in te zamelen om de schadevergoeding van 1925 euro te betalen. Dat bedrag moet voor Mario Haazen van de rechter aan Jack S. betalen.
Hieronder de 3 filmpjes (opgeteld bijna 900 duizend keer weergegeven) die de zanger hierover op zijn Facebookpagina plaatse. De in filmpje 2 gedane oproep blijkt vandaag (filmpje 3) inmiddels 1167 euro te hebben binnengebracht.

Op donderdag 4 mei:

.
Op vrijdag 5 mei:

.
Vandaag:

Beantwoorden

@Patrick op donderdag 4 mei 2017 om 17:57:

Hoe dom kun je zijn,wie beschermt je dochter als je 6 jaar in de bak zit,wat een domme mensen zeg.en als als als hebben we niks aan.

Beantwoorden

Update 12:
Dean Saunders: “We hebben t voor elkaar !!!!” en maakt 2000 euro over

Beantwoorden

Ik heb toch veel begrip voor deze vader, maar dat heb ik ook voor de celstraf.

Beantwoorden

Update 13:
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zojuist hoger beroep ingesteld tegen het vonnis in de zaak van Mario Haazen.

Beantwoorden

misschien kan die dean sanders de straf overnemen,zijn we tenminste een hele poos van die kwijlert af.

Beantwoorden

Update 14:
Onze collega’s van het ED vroegen aan de persofficier van het OM waarom er in beroep werd gegaan:

Beantwoorden

Ik hoop dat de volgende rechter hem dan vrijspreekt de wereld op zijn kop

Beantwoorden
Alexandra van der Zee

Ik denk dat het om vol zit met pedoos en daarom zo in de bres springen voor een pedo

Beantwoorden

Wat een onzinnige reacties!! Blijkbaar kunnen mensen niet leven met een uitspraak. Haazen is en blijft fout, net zoals die vent die achter z’n dochter aan heeft gezeten. Misschien komt Haazen er nu noch bekaaider vanaf! Kunnen er weer ongepaste opmerkingen worden geplaatst op het weblog!

Beantwoorden

Vrijspraak aub

Beantwoorden
Emmanuel Vini Vidi Vici

Update 15:
Toch hoger beroep door OM in de zaak ‘wraakvader’ Mario Haazen
Vanmiddag was een zo geheten regie-zitting in de zaak tegen Mario Haazen. Zoals eerder aangekondigd, heeft het Openbaar Ministerie (OM) inderdaad het hoger beroep ingesteld omdat ze de straf van 10 maanden cel te laag vindt. Tijdens deze regie-zitting wordt onder meer bepaald wanneer de feitelijke rechtszaak in hoger beroep voor het Hof gaat plaatsvinden.
De 14-jarige dochter van Mario Haazen werd via Facebook benaderd door Jack S. (47). Haar ‘wraakvader’ spoorde S. op, mishandelde hem met een schop en kreeg voor deze zware mishandeling begin mei 10 maanden cel (zie Update 10 hierboven).
Jan-Hein Kuijpers, de advocaat van Mario, meldde meldde half mei nog dat het hem niks zou verbazen als het OM het hoger beroep zou intrekken. Volgens hem was er simpelweg geen bewijs van poging tot moord of doodslag.
De rechtbank ging daar vanmiddag gedeeltelijk in mee. Nader onderzoek door het onderzoekslaboratorium NFI moet uitwijzen of Haazen schuldig is aan moord of doodslag, al dan niet met voorbedachte rade, of aan zware mishandeling waarvoor hij nu veroordeeld is.

Beantwoorden

Geen woorden voor ..

Beantwoorden

Waar zijn ze mee bezig ik had hem ook een pak slaag gegeven

Beantwoorden

Te belachelijk voor woorden

Beantwoorden

Echt schandalig???????? ik had die vent nog veel harder aangepakt die probeerde aan mijn dochter te komen????????

Beantwoorden

Hij moet een lintje krijgen.

Beantwoorden
Franka van de Nobelen

OM. Ongelofelijke Mongolen. Hij had bloemen en een medaille moeten krijgen.

Beantwoorden

Dit is Nederland!! Die man heeft alleen zijn dochter willen beschermen tegen die viespeuk. Maar nee nu speelt hij het slachtoffer op sluiten die viespeuk

Beantwoorden

Een lintje is meer op zijn plaats

Beantwoorden

Dat is nu onze rechtsstaat.
Benieuwd hoe degene bij het OM dit aan zijn eigen kinderen uit gaat leggen.

Beantwoorden

Ja dit gaat natuurlijk nergens over ongelooflijk

Beantwoorden

Onbegrijpelijk…

Beantwoorden

Ik heb een dochter van 14 en ben deze vader zeer dankbaar dat hij die viezerik van straat haalde en vind een straf niet gepast.

Beantwoorden

@Ruud Borstrok op woensdag 13 september 2017 om 08:49:

Nee mishandeling is mishandeling. Is gewoon fout.

Beantwoorden

Niet normaal…. geen woorden voor ….. hou vol maat!!!

Beantwoorden

Het om moet zelf een straf krijgen stelletje mongolen maar o wee als het hun eigen dochter was geweest !!!

Beantwoorden

hou voll dit heb je niet verdiend

Beantwoorden

Update 16:
Weer 6 jaar geëist tegen Mario Haazen die wraak nam op stalker dochter
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag ook in hoger beroep 6 jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist tegen Helmonder Mario Haazen (53) voor poging tot moord op de belager van zijn tienerdochter. Volgens de aanklager is er voldoende bewijs dat hij het overlijden van de ex-tbs’er riskeerde toen hij hem begin vorig jaar opspoorde, opwachtte en ten minste 4 keer met een iets als een schep tegen het hoofd sloeg. Het eerder aangekondigde onderzoek van het NFI bewees dat Haazen het hoofd van het slachtoffer vermoedelijk raakte met de scherpe kant van de schep.
Haazen ging destijds door het lint omdat zijn 14-jarige dochter werd lastiggevallen door de 49-jarige Jack S. De rechtbank legde Haazen 10 maanden celstraf op wegens zware mishandeling. De aanklager ging in hoger beroep voor een zwaardere straf. “Deze verdachte kan rekenen op veel begrip in de samenleving, maar we leven in een rechtsstaat en niet in een jungle”, zei de advocaat-generaal vandaag in een toelichting op zijn eis. “Hij is niet alleen een liefhebbende vader, maar ook een levensgevaarlijke verdachte die geen enkele spijt heeft van zijn strafexpeditie.”
Haazen (die alles bij elkaar inmiddels 17 maanden heeft vastgezeten) herhaalde voor het gerechtshof in Den Bosch dat hij S. zelf had opgespoord en aangepakt, omdat de politie in zijn ogen niks deed met de aangifte van zijn dochter wegens grooming. De verdachte benadrukte dat hij niet van plan was om zijn tegenstander om het leven te brengen. Hij zegt dat hij alleen op zijn benen heeft geslagen. “Als ik hem had willen doden, had ik dat gedaan. Ik had makkelijk zijn hoofd er af kunnen slaan”, zei hij.
Eindhovenaar S. werd vorig jaar zelf veroordeeld voor het stalken van meerdere meisjes. Hij kreeg een celstraf en wederom tbs.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 29 oktober 2018 om 15:41:

Mario is en held als de politie niks doet dan doen we het zelf wel

Beantwoorden

Dat kan alleen hier in nederland .. Een dader is hier een held .. EN EEN ECHTE HELD WORD DADER.. TE TRIEST … Dat dat hier mogelijk is … MARIO ik snap je en had het zelfde gedaan als de kans gehad had net als vele met me denk ik

Beantwoorden

Had m maar dood geslagen daar krijg je nog minder voor, je bent en blijft een HELD

Beantwoorden

Dat de rechter t bij zijn eigen dochter ook meemaakt.., en dat de politie dan weer niets doet…

Beantwoorden

Sporen niet. Als ze aan mijn kinderen kwamen deed ik hetzelfde en weet zeker dat veel meer mensen dit zouden doen! Petje af en respect voor je!

Beantwoorden

Niet normaal

Beantwoorden

Hartverscheurend

Beantwoorden

Volgens mij kom ik van een andere planeet het moet niet gekker worden????

Beantwoorden

Dit gaat nergens meer over ieder vader zou dat doen klote recht systeem in nl

Beantwoorden

Dit is werkelijk ???? belachelijk, we leven in een rechtsstaat, pfffff deze eis lezende dacht ik van NIET!

Beantwoorden

Het is te belachelijk voor woorden in wat voor land leven wij bahbah en idd het is hartverscheurend hoe het rechtsysteem hier in elkaar zit

Beantwoorden

Niet te geloven dit ….????

Beantwoorden

Onbegrijpelijk wat een klote justitie.

Beantwoorden

Die kerel die aan zijn dochter zot hoort juist 6 jaar te krijgen.en hij vrij ????

Beantwoorden
Erwin van der Heijden

Te gek voor woorden dit pff

Beantwoorden

Och ja ! De daders krijgen altijd alle hulp en worden verdedigd ! Ze mogen wel met hun vieze poten aan onze kinderen zitten, die voor de rest van hun leven beschadigd zijn. En als je dan in een wanhoop daad voor je eigen vlees en bloed op komt dan krijg je jaren straf. Respect voor Mario ! Ik zou precies t zelfde gedaan hebben. En nog veel erger ????????????????????????????????

Beantwoorden
Franka van de Nobelen

Die sporen niet moeten eens aan hun kinderen komen kijken wat hun doen ik het zelfde

Beantwoorden

Gewoon schandalig dit rechtssysteem baba

Beantwoorden

ik zeg niks ik weet niet hoe alles is gegaan dus ?

Beantwoorden

@Wendy op woensdag 13 september 2017 om 09:29:

je hoort zelf de kinderen in de gaten te houden op internet is mijn tip

Beantwoorden

Pfff te gek voor woorden????????????????

Beantwoorden

Welkom in nederland waar slachtoffer de dader is…
En de dader/misdadiger behandeld word als slacht offer

Waar de hardwerkende burger word bestraft
De gelukszoekers worden beloond

NederlandseGezinnen die moeten zwerven maar vluchtingen zo een huis en onderkomen krijgen

Mensen om hulp vragen maar geen hulp krijgen!!
En dan bestraft worden als ze het anders oplossen?? Waar gaat het heen!!

Rot kapot land

Beantwoorden

Te gek voor woorden wat bah bah niet normaal Bah

Beantwoorden

Tuurlijk beschermd de dader maar weer ….. ????????????

Beantwoorden

echt te gek voor woorden!! als vader is het je plicht je kinderen te beschermen en dan word je er vervolgens voor gestraft!! kut systeem hier bahbah

Beantwoorden

Dit is toch de omgekeerde wereld. Volgens mij ken je ‘m liever doodslaan, met goed gedrag krijg je dan dezelfde lengte aan gevangenisstraf.

Beantwoorden

Wat een kut systeem leven we in!!! Mario je bent en blijft een held

Beantwoorden

Jeetje Mario Haazen; kippenvel van deze onrecht tegenover jou; voor moord krijg je minder; in en in triest!! Heel veel sterkte ????????????

Beantwoorden

Onbegrijpelijk. Dat kan toch niet. Nederland is Nederland niet meer.
Heel veel sterkte Mario Haazen.

Beantwoorden
Iris Meulenmeesters

Wat een kut rechtssysteem. hier wordt altijd het slachtoffer bestraft ,en de dader gaat vrijuit. in de krant staat dan wel dat pedo jagers geen helden zijn. maar Mario dat ben je wel kerel ????????????

Beantwoorden

Tis nie normaal .. kut land als ze mijn zoontje of dochtertje pakke. Kan ik er beter snachts heen gaan en hem de nek omdraaie dat niemand t ziet das beter. Want volgens mijn zijn t allemaal zelf pedos daar in die rechtszalen. blijf met je vieze pedo smoel bij de kinderen uit de buurd is er niks aan de hand ELKE OUDER KOMT OP VOOR ZIJN KINDEREN en die mario word gestraft en da flikkertje in de watte gelegt ik ha um kapot geslage

Beantwoorden

Ik voel best wel mee maar wraaknemen en eigen rechter spelen is echt niet de goede weg.

Beantwoorden

Het Rechtsysteem ???? als je belt voor hulp komt er niemand.moeten eerst slachtoffers vallen.nu treed iemand zelf op en die krijgt dan celstraf. Hij moet wel want de pokitie doet helemaak niks. Kutrechtsysteem mogen ze ook wel verandercen is niet meer anno 2018

Beantwoorden

Je mag geen eigen rechter spelen in dit land, maar je moet wel want de rechters doen het niet!!
Volgende keer die schop gebruiken waar die voor gemaakt is.
Gat graven, die goorlap erin gooien, weer dicht maken!

Beantwoorden

6 jaar, zijn ze helemaal gek geworden?

Beantwoorden

Schandalig, gewoon vrij laten die man. Ik zou hetzelfde doen als z’on gek aan mijn kinderen zou komen. ????????????

Beantwoorden

Ik zou hetzelfde hebben gedaan in zijn situatie,zeker als de betreffende instantie,te lam is om zelf de zalkemwasser op te sporen

Beantwoorden

Hoe krom is de rechtspraak pfff…. Heel veel sterkte Mario en familie!!!

Beantwoorden

Triest > wens vader heel veel moed en sterkte. Ik zou ook opkomen voor mijn kind. Ook namens familie….. sterkte. Zo krom dit.

Beantwoorden

Nog ff en hij heeft er al langer opzitten in voorarrest.
Vinden ze t nou echt raar dat we eigen rechter worden? Echte hufters komen weg met een foei en een vader die iets heel begrijpelijks doet willen ze voor jaren vastzetten. Ongelofeloos.

Beantwoorden

Belachelijk. Politie en justitie falen keren op keer. Wat krijg je dan? Dat ze vader willen opsluiten terwijl dat beest wat op kinderen geilt aan alle kanten beschermd word. Nederland op zijn kop.

Beantwoorden
Maarten van der Wulp

STERKTE MARIO!!

Beantwoorden

Idioterie hoe “de foute” worden beschermd in NL.

Mario; ik wens je het beste toe, je hebt in mijn ogen correct gehandeld.

Beantwoorden

Ik denk dat iedereen zijn kinderen wil beschermen, maar dan moet je ook de consequenties daarvan aanvaarden. Als je iemand halfdood slaat verdien je straf.

Beantwoorden

Ik verbaas me over het aantal mensen op deze weblog die het gedrag van Mario Haazen goedkeuren. Dit buitengewone agressieve gedrag kun je als weldenkend burger alleen maar afkeuren. Beetje onsmakelijke reacties.

Beantwoorden

Onvoorstelbaar, geen woorden voor

Beantwoorden

Ongelooflijk moet n lintje krijgen maar krijgt straf de wereld op zn kop in Nederland moet niet gekker worden

Beantwoorden

Deze man verdiend een lintje ipv straf!!

Beantwoorden

Update 17:
Mario Haazen kreeg vanochtend 4½ jaar celstraf in hoger beroep
Vandaag heeft het gerechtshof in Den Bosch de 53-jarige Mario Haazen uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar voor poging tot doodslag. Het hof vindt bewezen dat hij de man die hij ervan verdacht zijn dochter lastig te vallen zo hard met een schop heeft geslagen dat hij willens en wetens de kans heeft aanvaard dat de man daardoor zou komen te overlijden. Het hof oordeelt hiermee anders dan de rechtbank die hem eerder 10 maanden gevangenisstraf oplegde voor zware mishandeling met voorbedachte raad. Zie update 10 en 10½ hierboven.
Het latere slachtoffer had online contact gezocht met de destijds 14-jarige dochter van de verdachte en zich voorgedaan als jongen van 17. Ook had hij in de tuin van haar moeder bloemen en chocola voor het meisje achtergelaten. Er was hierbij wellicht sprake van grooming.
Nadat Haazen dit te weten was gekomen heeft hij er alles aan gedaan om de verblijfplaats van deze man te achterhalen. Zo heeft hij onder meer een beloning uitgeloofd, is hij op Facebook naar hem op zoek gegaan en heeft hij zijn adres opgezocht. De verdachte informeerde de politie over zijn zoektocht maar gaf op het laatste moment geen informatie over de locatie van hemzelf en de man en ging zelf over tot actie voor de politie arriveerde.
Mario Haazen heeft op 19 januari 2017 lange tijd gepost voor het huis van het latere slachtoffer. Toen deze man naar buiten kwam is hij hem gevolgd naar het terrein van de Grote Beek in Eindhoven. Daar heeft hij de man meerdere malen met kracht met een schop tegen hoofd, armen en benen geslagen, hem zwaargewond achtergelaten en is weggereden. Dit is door verschillende getuigen gezien.
Het met kracht met een schop slaan tegen een zo kwetsbaar en voor levensfuncties essentieel lichaamsdeel als het hoofd levert een aanmerkelijke kans op de dood van het slachtoffer op. Met zijn daad heeft de Helmonder die kans aanvaard en daarmee is poging tot doodslag bewezen, aldus het hof.
Er zijn wel aanwijzingen dat de verdachte tevoren van plan was het slachtoffer (zwaar) te mishandelen, maar onvoldoende bewijs dat hij het vooropgezette plan had om het slachtoffer te doden. De verdachte is volgens het hof in zijn emotie verder gegaan dan hij zich had voorgenomen. Het hof spreekt hem om die reden vrij van voorbedachte raad. Daarmee komt het hof tot een andere conclusie dan het OM, dat 6 jaar cel had geëist voor poging tot moord (zie update 16).
Bij het bepalen van de straf let het hof op de ernst van de verwondingen bij het slachtoffer, op het feit dat een daad als deze gevoelens van angst en onveiligheid in de samenleving veroorzaakt, op het strafblad van de verdachte en vooral op het feit dat hij eigenrichting pleegt; dat is in de Nederlandse rechtsorde volstrekt onacceptabel.
De volledige uitspraak van de rechter.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 12 november 2018 om 09:36:

Niet normaal meer!!????????????????

Beantwoorden

Niet normaal.. Hij zou n lintje moeten krijgen! Verrot land, vinden ze t gek dat er steeds meer gekke dingen gebeuren hier.

Beantwoorden

Dit is toch BELACHELIJK en niet te geloven.
Iedere normale vader, zou opkomen voor zijn kind, in deze situatie!!
Waar gaat dat naar toe in Nederland !?!?

Beantwoorden

Hij had hem beter kapot kunnen schoppen , krijg je met zoveel voor ???? verrotte rechtstaat hier in Nederland

Beantwoorden

Bah bah deze man verdiend dit niet

Beantwoorden

De straf is gerechtvaardigd, hoe zeer ons gevoel ook zegt dat dat niet zo is. Je speelt geen eigen rechter. Het einde zou zoek zijn als we steeds maar denken dat mensen die crimineel gedrag vertonen een heldenstatus geven.

Beantwoorden

wat een rechtspraak hier in dit kutland als je ,je familie beschermt krijg je 4,5 jaar . een aanrander en verkrachter krijgt een werkstraf van 40 uur en is eerder buiten dan dat je aangiften gaat doen . ???????????????????????????? als je je telefoon in je hand hebt in de auto krijg je 240 euro boeten (wat wel terecht is) als een inbreker je huis leeg haalt moet hij 20 uur werken en zo kan ik nog even doorgaan .

Beantwoorden

welkom in de omgekeerde wereld van onze “rechtstaat”Nederland . waar de criminelen worden beschermt

Beantwoorden

Zou een ere lintje moeten krijgen

Beantwoorden

Ongehoord!

Beantwoorden
Ingrid van Lieshout

Ze hebben hem als voorbeeld genomen dat je niet voor eigen rechter mag spelen zodat het anderen afschrikt om dat zelfde te doen.
Ik vind dat zijn straf niet hoger mag zijn dan die van de dader!
Die dader mag voor mijn part zijn rot leven lang over zijn schouder kijken.

Beantwoorden

Vies verschrikkelijk k#t land bah bah hij had hem dood moete slaan
En die viezs pedo maar hand boven het hoofd houden ????
Mario heel veel sterkte

Beantwoorden

@jan op maandag 12 november 2018 om 10:30:

Nee nee, Mario heeft vandaag 4,5 jaar celstraf gekregen. Dat is toch een behoorlijke tijd brommen vind ik.

Beantwoorden

Hier ben ik het dus niet mee eens ….Nederland waar is ons land ….in plaats van een lintje krijgt Mario celstraf ….ik vind dit dus echt onbegrijpelijk

Beantwoorden
Jolinda van de Kerkhof

Maaaar,het moet toch niet gekker worden hier????????????

Beantwoorden

Schandalig bahbah wat is het rechtsysteem toch krom hier in Nederland en dan druk ik me nog zacht uit ????????????

Beantwoorden

Mooi gezegd door Mario vanochtend vroeg op zijn Facebook: “Zo , daar gaan we . Voor de uitspraak …. lieve vrienden/innen .. mochten jullie een tijd niks van mij horwn . Dan weten jullie waarom … love jullie alle ❤”

Behalve de douw van jaren in de cel, niet onbelangrijk: in die uitspraak staat ook dat Mario de pedo een bedrag moet betalen van € 3.175,00 bestaande uit € 175,00 materiële schade en € 3.000,00 immateriële schade. Dat is dik duizend euro meer dan zanger Dean Saunders vorig jaar voor Mario ophaalde.

Beantwoorden

Onbegrijpelijk hij had een lintje moeten krijgen ????

Beantwoorden

Triest.

Beantwoorden

Te belachelijk voor woorden dit!! Hij had een lintje moeten krijgen.. zware delicten worden minder bestraft.. maar een pedo aanpakken krijg je dit voor.. ik snap dit land niet als de politie sneller had gereageerd en naar Mario had geluisterd had Mario zo nooit hoeven handelen maar de politie liet hem geen keus.. wie werd er in deze beschermd?? De pedo.. want ze pakte liever iemand op die aangaf waar de pedo was.. Mario deed zijn zoektocht in deze beter moest de politie melden waar de pedo zich bevond… en zo werd Mario de dupe van dit alles.. terwijl hij eigenlijk de held is in dit verhaal… sterkte Mario!!

Beantwoorden

Toen mijn zoon mishandeld werd, en hij een schedelbasisfractuur geschopt werd, kreeg de dader 4 weken celstraf waarvan 2 voorwaardelijk! Ze zijn hier gek bij de rechtbank!!!

Beantwoorden

Echt te gek voor woorden!!!

Beantwoorden

Belachelijk zo’n straf, de rechtbank moet zich schamen

Beantwoorden

Hoewel je geen eigen rechter mag spelen vind ik de straf veel en veel te hoog. Dat hij zijn dochter wilde beschermen is volkomen logisch en begrijpelijk, dat blijkt wel uit het overgrote deel van de reacties hier (op een paar moraalridders na) en dat had echt wel toch in strafverlichting mogen meewegen.

Hij had hem beter met een dronken kop kunnen aanrijden met de auto, dan krijg je een minder zware straf dan voor dit…

Beantwoorden

Hoe krom is dit niet normaal????????

Beantwoorden

Hij had een lintje moeten krijgen

Beantwoorden

schande dat iemand die zijn dochter wil beschermen voor zo’n viezerik deze straf krijgt en dat zo’n viezerik beschermd word ????daarom blijft dit maar doorgaan met die viezerikken die worden van alle kanten beschermd Mario je mag trots opl je eigen zijn wij hadden precies hetzelfde gedaan ????

Beantwoorden

Rechter ik had gehoopt dat u zelf een dochter heb gehad???? schandalig dit
Deze man verdiend een goud lintje

Beantwoorden

Waanzin ????????????????

Beantwoorden
Franka van de Nobelen

Terechte straf. We leven in een beschaafd land en als iedereen maar voor eigen rechter gaat spelen dan krijgen we weer middeleeuwse toestanden.

Beantwoorden

Echt niet normaal????

Beantwoorden

Ze zouden zich de ogen uit hun kop moeten schamen… bahbah!!!

Beantwoorden

Hij zal ze lachend uitzitten denk ik. Gedaan wat elke vader hoort te doen! Free Mario????????

Beantwoorden

Hij zou een oorkonde moeten krijgen!

Beantwoorden

Echt te belachelijk voor woorden ????????..wat is dit voor een rechtssysteem ????

Beantwoorden

Te belachelijk voor woorden.

Beantwoorden

De vader 4,5 jaar…. de viespeuk 4,5 maand waarschijnlijk( of nog minder)….. hoe krom is het rechtssysteem….????

Beantwoorden

Geen woorden voor. Tis verschrikkelijk. Je mag nog niet meer voor je eigen dochters veiligheid handelen. WAT EEN LAND.

Beantwoorden

Te gek voor woorden dit!

Beantwoorden

Diep triest…belachelijk!! En dan moet ie die gek ook nog geld geven????

Beantwoorden

een bezopen pool rijdt 3 mensen dood en krijgt 120 uur hij komt voor zijn kind op en krijgt dat !!!! rechtstaat ???? staat ja ,recht nee Mario en fam wens ik veel sterkte toe…. onrechtvaardig en misschien had je hem beter dood kunnen slaan ja

Beantwoorden

Je mag geen eigen rechter spelen,Neen je moet je dochter van 14 j aan laten Sander door een tbs er van 53 j
Schandalig

Beantwoorden

Hij verdiend een lintje!

Beantwoorden

Nederland wordt steeds idioter

Beantwoorden

Jullie zijn in gebreken gebleven want jullie hadden iets beters te doen zeker donuts eten en koffie drinken terwijl hij jullie hulp vroegen en jullie hem lieten stikken pluim voor Mario

Beantwoorden

Update 18:
Dochter ‘wraakvader’: ‘Het is moeilijk, hij deed het voor mij’
Gisteravond waren dochter Cherlaine, haar moeder Nathalie Janssen en advocaat Jan-Hein Kuijpers bij RTL Late Night. Zij werden geïnterviewd door Twan Huys over de 4½ jaar celstraf die Mario Haazen gisteren kreeg in hoger beroep (zie update 17). Naar de uitzending en de herhaling na middernacht keken respectievelijk 328.000 en 46.000 kijkers.
In januari 2017 was Nathalie Janssen ook al te gast bij RTL Late Night, zie de video in update 5 hierboven. Toen was Humberto Tan nog de presentator.

Of bekijk het item van gisteravond via onze Facebookpagina.

Beantwoorden

Vraagje:
Behalve dat hij dat meisje van 14 jaar online benaderde met foute bedoelingen (zwaar fout natuurlijk) en een bos bloemen neerlegde, had die pedo ook nog fysiek contact gehad met dat meisje. Aan haar gezeten of zo?

Beantwoorden

Te triest!! Die vent had hem kapot moeten slaan!! Zoveel respect voor deze man! En ik hoop oprecht dat deze tbser een zwaar ongeluk krijgt ofz

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 13 november 2018 om 10:49:

Te gek!! Ik kan er nog steeds niet bij!

Beantwoorden

Belachelijk.. dan had de politie meteen moeten komen..
Elke ouder beschermt zijn kind..

Beantwoorden
Miranda van der Steen

Hij had hem dood moeten slaan dan had hij minder straf gehad.

Beantwoorden

@Linda Verschoor op dinsdag 13 november 2018 om 11:44:

Geloof je dat nou zelf ja??? Misschien had Mario hem dan eerst een paar jaar lang dag in dag uit moet martelen, dan had hij misschien wel vrijspraak. 🙂 Beetje nadenken Linda!

Beantwoorden

Niet te geloven ???? dieptriest het rechtssysteem hier in NL…

Beantwoorden

Wat niet iedereen weet (want wie gaat er tegenwoordig nog de uitspraak van de rechter lezen voordat hij of zij reageert) en ook heeft meegeteld bij zijn hoge straf is dat Mario Haazen
“reeds eerder onherroepelijk is veroordeeld ter zake van soortgelijke feiten als thans bewezen verklaard. Het valt het hof daarbij op dat de sinds 1996 door verdachte gepleegde geweldsmisdrijven in ernst oplopen van mishandeling tot poging tot doodslag, doch dat deze veroordelingen hem er kennelijk niet van weerhouden om zich wederom schuldig te maken aan een ernstig geweldsdelict.”

Een fijne vader die al 20 jaar losse handjes heeft.

Ik heb deze keer maar ff anoniem gereageerd, anders krijg ik over een paar jaar ook op mijn kop van Mario.

Beantwoorden

Schande dat je je eigen vlees en bloed niet mag beschermen tegen zoon verklep hij is t daglicht niet waard

Beantwoorden

@Miranda van der Steen op dinsdag 13 november 2018 om 11:41:

De politie wilde ook komen toen Mario 112 belde en ze vertelde dat hij Jack S. gevonden had, maar Mario wou niet zeggen waar hij was. Toen de politie hem terugbelde antwoordde hij niet. Daarom denkt de rechtbank (en ik) dat hij voor eigen rechter wilde spelen, en dat mag in Nederland gewoon niet.

Het had zelfs nog erger gekund, stel dat hij de verkeerde te pakken had? dan had Mario dus een onschuldige (misschien zelfs jou of mij) met een schep het hoofd ingeslagen. Om dit soort dingen te voorkomen is Mario door de rechtbank hard aangepakt zodat het een duidelijk signaal naar de samenleving is dat dit soort dingen niet getolereerd worden, en daar ben ik het mee eens.

Iedereen roept wel dat Mario een held is, maar dat is hij voor mij niet. Het is gewoon een vent met losse handjes die al meerdere keren veroordeeld is voor geweld. Deze keer zou hij er met 10 maanden redelijk licht vanaf komen, maar Mario wilde toch in hoger beroep. dat is dus niet zo goed uitgepakt voor hem. Eigen schuld, Mario heeft gegokt en verloren.

Omdat hij al meerdere veroordelingen voor geweld heeft gehad vind ik 4 1/2 jaar voor poging tot doodslag zelfs erg weinig. ik had meer iets in de richting van 8 jaar verwacht met TBS zodat zijn agressie behandeld kan worden.

(Ook van mij deze keer een anonieme reactie.)

Beantwoorden

Ik heb alleen maar respect voor jou, Mario!! Alleen maar respect!???????? en ik hoop dat je heel snel weer naar huis mag!

Beantwoorden

Helemaal mee eens. Ik snap dat mensen uit emotie roepen dat het terecht is wat hij heeft gedaan maar het kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn dat mensen zelf het recht in eigen hand nemen. Als iedereen dat doet dan wordt het een grote puinhoop. Als je er bewust voor kiest om iemand met een schop in de vernieling te slaan dan moet je ook de gevolgen van je actie aanvaarden

Beantwoorden

Hou je taai vriend..!!!! Je bent en blijft een held

Beantwoorden

He anoniem, Mario is niet zelf in hoger beroep gegaan!
Als je het dan zo goed weet doe dan je huiswerk goed

Beantwoorden

Pedofielen krijgen 1 pluim en 1 bezorgde vader draait de bak in hoe krom is dat

Beantwoorden

Een lintje had die Mario moeten krijgen! ????

Beantwoorden

Update 19:
De door ‘wraakvader’ Mario Haazen afgetuigde Jack S. krijgt 16 maanden cel + tbs
Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde vandaag de 49-jarige Jack S. uit Eindhoven tot een gevangenisstraf van 16 maanden en tbs met voorwaarden. Hij is schuldig bevonden aan belaging en bedreiging van jonge meisjes en zijn ex-vriendin, ontucht en het bezit van kinderporno. De rechtbank Oost-Brabant legde in december 14 maanden gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging op.
De man plaatste in april 2016 foto’s en teksten van de 13-jarige dochter van zijn ex-vriendin op sekswebsites. Hij deed het voorkomen alsof het meisje zich aanbood voor seksuele handelingen. Ook nam hij sociale media-accounts van het meisje over. Hij deed dit omdat hij kwaad was op de moeder van het meisje omdat zij de relatie met hem had verbroken. In januari 2017 bedreigde hij zijn ex-vriendin met dreigende teksten en een foto van een meisje met een schotwond in het hoofd. Bij een ander minderjarig slachtoffer betrad de man de besloten achtertuin om daar chocolade en bloemen voor haar neer te leggen. Mario Haazen, de vader van dit meisje, is eerder door het hof veroordeeld voor eigenrichting tegen de verdachte. Mario kreeg 4½ jaar celstraf (zie update 17). Tenslotte had de verdachte kinderporno in zijn bezit.
Anders dan de rechtbank vindt het hof ontucht met een 13-jarig meisje ook bewezen en gaf een 2 maanden hogere celstraf. Om ontucht bewezen te verklaren moet er sprake zijn van zogenoemde ‘relevante interactie’. Jack S. deed zich op sociale media voor als 17-jarige jongen en overtuigde het slachtoffer er op listige wijze van naaktfoto’s van zichzelf naar hem te sturen. Ondanks dat er geen lichamelijk contact heeft plaatsgevonden, vindt het hof dat er om die reden wel gesproken kan worden van relevante interactie.
Het hof veroordeelt hem tot 16 maanden gevangenisstraf en tbs met voorwaarden. Hij verbleef al eerder in een tbs-kliniek, maar ging na de beëindiging daarvan opnieuw in de fout. Desondanks volgt het hof de aanbeveling van deskundigen om tbs met voorwaarden op te leggen. Zij stellen dat tbs met dwangverpleging zeer waarschijnlijk niet het gewenste effect heeft omdat de man moeizaam mee zal werken. Daarom legt het hof tbs op met een groot aantal voorwaarden. Hij moet zich onder andere verplicht laten opnemen en behandelen in een kliniek en het wordt hem verboden om op welke wijze dan ook contact op te nemen met de slachtoffers. De veroordeelde man moet ook een schadevergoeding van in totaal 2600 euro betalen aan de slachtoffers.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 5 juli 2019 om 12:15:

Maar 16 maanden….belachelijk voor woorden….

Beantwoorden

Zo krom hier.. Vinden ze het gek dat die viezerikken gewoon doorgaan. 16 maanden sjonge jonge????‍♀️????‍♀️.. En Mario 4,5 jaar terwijl die n lintje zou moeten krijgen!!!!!

Beantwoorden

16 maanden is da nog normaal! en mario 4.5 jaar om zijn dochter tegen die creep te beschermen waar moet dat heen

Beantwoorden

Niet meer normaal! Had veel en veel langer moeten krijgen die viespeuk!????

Beantwoorden

(On)rechtsstaat ..1,5 jaar voor de dader en 4,5 jaar voor vader van het slachtoffer???? waar moet dat heen?????????‍♂️

Beantwoorden
Marlon Berghausen

???????????? Raar he dat een vader een beetje doorflipt…. Wat een rechtsysteem hebben wij toch in Nederland????

Beantwoorden

Dader krijgt minder straf dan slachtoffer. Vraag me af wat de rechter had uitgesproken als het zijn dochter was geweest.

Beantwoorden
Mustapha Aitsaid

Mario zit al langer vast voor mishandeling….en deze rat krijgt 16maanden voor ontucht, mishandeling en kinderporno???
En dan vinden ze t raar als je voor eigen rechter gaat spelen. Bizar systeem hier.

Beantwoorden

Nou is wel erg weinig en de vader die zijn kind beschermd gaat voor jare achter de tralies hoe krom is dit

Beantwoorden
Christien Netten

Die hadden ze 16 jaar op móete sluiten,en daarna tbs met dwangverpleging, die vieze vuile pedofiel

Beantwoorden

Lees hier veel te kort, maar dan weten de meeste dus niks van het rechtssysteem TBS heeft ie ook erbij en dat kunnen ze blijven rekken dus die is echt wel jaren van de straat niet dat dat genoeg is een pedofiel moet gewoon NOOIT meer buiten komen. En die 4,5 jaar die Mario heeft gehad is ook niet volledig is 3 jaar en daarvan gaan nog 18 maanden reïntegratie dus al verlof en openkamp dus feitelijk zit hij er 18 maanden van dat is een straf van niks voor poging moord dacht ik zo, dus Mario komt er gelukkig mooi mee weg en die VIEZR GORE PEDO blijft gelukkig nog jaren binnen en onder toezicht van justitie/reclassering.

Beantwoorden

Belachelijk ????

Beantwoorden
Sylvia Emerenciana

Wat een kromme wereld vader zit langer vast als dader,meisje levenslang een trauma en de dader over 16 mnd gaat gewoon weer verder met zijn leven
Ik snap dat vader eigen rechter speelt ook al is dat niet goed .

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 5 juli 2019 om 12:15:

16 maanden?? Wtfffff ziek!!!!!

Beantwoorden

Veel te weinig voor zo’n smeerlap

Beantwoorden

Dat komt koud op het dank, sterkte Mario en je familie!

Beantwoorden

tja je merkt het steeds meer het is de omgekeerde wereld voortaan

Beantwoorden

Hoop ik dattie weer snel los is geloofme buiten is meer een hel voor hem dan want als ik hem zie krijgtie er een paar en van meerder denk

Beantwoorden

16 maanden? Hopelijk komt hij de TBS niet meer uit.

Beantwoorden

Veel te weinig

Beantwoorden

Schande is het… Mario had beter iets harder kunnen slaan, dan had dat stuk tuig zijn verdiende straf gehad ????????????

Beantwoorden
Germaine de Laat

Ken toch nie!! Onbegrijpelijk

Beantwoorden
Angelique van Erp

En dan hebben ze het over rechtvaardigheid ????

Beantwoorden

Mogen die 16 maanden een regelrechte hel worden.
Hulde voor Mario

Beantwoorden
Marcel Mastbroek

16 jaar te weinig

Beantwoorden

Die moette ze levenslang/doodstraf geven maar nee hoor hier in Nederland het “Pedo-Paradijs” 16 maanden wtf ziek land

Beantwoorden

Beste mensen. Ik zou dit niet mogen , maar ga het toch doen . Een ieder waarvan zijn/haar Kind benaderd wordt door een PEDOFIEL hoop ik dat die eigen rechter gaat spelen .. want ze worden gewoon door onze maatschappij, rechters , officieren van justitie en politie beschermd … dus onderneen zelf actie …. m.v.g. Mario Haazen

Beantwoorden

Elke dwaas kan zomaar wat op het internet zetten. Of het nu waar is of niet. Kortzichtige mensen. En met een IQ van rond de 80. Gaan dan helemaal los. En beschouwen dat als de absolute waarheid.Niemand die er over na denkt. Dat er nog zoiets als waarheidsvinding bestaat. Omdat één dwaas met een geweld strafblad van 16 a4-tjes Zomaar wat roept. En mensen schijnbaar geen leven hebben. Gaat de waarheid volledig ten onder. Zijn dochter was niet ingepalmd. Er was ook geen sprake van grooming of sexting. Er was helemaal nergens sprake van. Maar ja. De waarheid is niet zo spannend en sensationeel. Voor de bekrompen mens.De Hoge Raad heeft het laatste woord.

Beantwoorden

Waarom heeft SBS 6. De uitzending van Haazen en zijn ex. Van het internet gehaald? Omdat de vele tv optredens van mevrouw Janssen. Zoveel verwarring heeft gezaaid. En dat deze uitzending tegen haar kan worden gebruikt. Eerst lagen er bloemen op de grond. Toen lagen er bloemen en chocolade. Toen lagen ze op het rekje van een fiets. Toen zus en zo. 1000 euro voor wie de uitzending van 12-01-2017 late editie van Hart van Nederland heeft. Neem dan contact op met Mr Sassen Domstad advocaten in Utrecht.

Beantwoorden

Wie er ook wel of niet de waarheid spreekt, geweld tegen personen mag niet.
Wel zijn er verzachtende omstandigheden en uitsluitende omstandigheden.
Dat moet dan wel onomstotelijk bewezen worden.
Bij het publiek is grote beroering ontstaan na aanleiding van wat professionele media en openbaar ministerie naar buiten brachten.
En dan achteraf roepen dat het allemaal toch anders zit gaat er bij mij niet in.

Het OM is verantwoordelijk voor alle ophef en het wantrouwen van de rechtstaat door normale burgers.

Beantwoorden

Het O.M. is zeker tekort geschoten. En politie ook. De politie zouden niet weten waar ik was. Ze reden wel 3 á 4 maal per dag. Door mijn straat. En stopte dan even bij mijn auto. En reden dan weer door. Als ik echt gedaan had waar Haazen mij van beticht. Waren ze echt niet doorgereden. Maar door de pers en de publieke opinie. Hebben ze mij toch maar aangehouden. En wat is er van overgebleven ? Helemaal niets. Hij heeft 3 jaar voor niets binnen gezeten. Ik ben al veel langer los. Door de Hoge Raad. En iedereen die volledig in het duister tast wat nu de waarheid is. Daarom dat ik die uitzending van SBS 6 wil hebben. Want dan kan ik Talpa voor de rechter slepen. Voor het manipuleren van bewijs. Het achterhouden van bewijs, Belemmering van de rechtsgang. En alle geestelijke schade die wij beiden hebben geleden. Die tonnen zou ik zelfs met hem delen !!

Beantwoorden

@Tineke T op vrijdag 17 maart 2017 om 07:59:

Er is geen Hells Angel aan te pas gekomen. Dat is een man uit Valkenswaard, die denkt dat hij bij een MC zit. Terwijl niet eens een motor heeft. En hij is netjes in de auto blijven zitten.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *