Buiten is het 3 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 79.836 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Niet iedereen houdt van ons. Mooi!

Ik bing oe an een beumke vast © Frogson & Dani

6reacties

Volgend jaar wil het Home Computer Museum haar deuren openen. Niet in Silicon Valley, Londen of Amsterdam, nee gewoon in het centrum van Helmond.
In een leegstaand pand met een vloeroppervlakte van 621 m² in de Kluisstraat komt dat interactief computermuseum met retrocomputers. In themakamers met meubels en accessoires uit die jaren kan een ieder interactief de geschiedenis van de thuiscomputer (her)beleven. Dus geen vitrinekasten vol beeldschermen met begeleidende info-kaartjes, maar zelf van alles uitproberen op computers van toen. Een spelletje spelen op bijvoorbeeld een Commodore 64 of Atari, zelf (weer) ervaren hoe het was om een document op te slaan op een floppy en/of programmeren op een Tandy TRS-80.
Initiatiefnemer is de 35-jarige Helmonder Bart van den Akker. Dankzij bevriende verzamelaars bevat de HomeComputerMuseum-collectie inmiddels ruim 600 apparaten. Sinds het begin van dit jaar wordt er hard gewerkt aan dit particulier initiatief. Alles staat in feite gereed om het museum in te gaan richten. Via Facebook kun je de actuele ontwikkelingen bijhouden.
Er is nog 20 duizend euro nodig om het pand te voorzien van elektra, beveiliging en andere voorzieningen. Daarvoor is 7 dagen geleden een crowdfunding gestart via Kickstarter en (voor wie geen creditcard heeft) GoFundMe. In het filmpje hieronder legt Bart in het Engels uit wat hij wil en hoe jij er mede voor kan zorgen dat dit computermuseum in onze stad komt.

.
In de reacties hieronder staan updates.

6 reacties:

Dit concept zal zeker een aanwinst zijn voor Helmond dus hup Gemeente Helmond stel die 20 duizend euro gewoon beschikbaar waar praten we over?

Mooi filmpje Bart!

Beantwoorden

kom zeker ff flashbackken

Beantwoorden

Update 1:
Tweaker WHiZZi zoekt hulp om Home Computer Museum te kunnen openen
Dat bericht werd vandaag geplaatst door Tweakers. Dat is (naar eigen zeggen) met gemiddeld 4 miljoen bezoekers en 100 miljoen pageviews per maand de grootste elektronica- en technologiewebsite van Nederland en België.

Beantwoorden

Supervet!

Beantwoorden

Tof! Hoop dat het streefbedrag gehaald wordt! Als GoFundMe geen optie is kan je ook nog zo op Kickstarter doneren: https://www.alleszondercreditcard.nl/kickstarter-ideal/

Beantwoorden

Update 2:
Deze week verscheen deze Engelstalige documentaire over initiatiefnemer Bart van den Akker en zijn op 17 maart te openen HomeComputerMuseum:

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *