Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 109.554 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

4reacties

In minder dan twee maanden staan we voor de overgang van 2022 en 2023; velen zijn daar nog niet mee bezig, eerst nog de 11e van de 11e , sinterklaas en kerst.
Voor de gemeenteraad ligt dat iets anders, die buigt zich nu heel uitdrukkelijk over 2023. Wetten en regeltjes vereisen namelijk dat de raad tijdig de begroting (2023) vaststelt. In politiek opzicht is dat de topic van de maand november. Vandaar dan ook de vraag wat we met elkaar verwachten van 2023; 50Plus Helmond stelde zich die vraag.
We beseffen dat het wereldtoneel in vele opzichten er belabberd uitziet. Tekst en uitleg daarover lijkt me overbodig: ik lees net dat de graandeal gebroken is en dat is niet alleen desastreus voor Oekraïne maar veel meer voor veel landen met name op het continent Afrika. Als er iets is waar we naar uitkijken, is het wel dat er een einde komt aan de oorlogen in de wereld. Het verplicht ons om daar waar nodig de helpende hand toe te steken om conflicten te beëindigen en zoveel mogelijk te voorkomen. In dat verband is er niets op tegen dat we als Helmond een actieve rol in de opvang van vluchtelingen hebben.

Ondanks dat gaat het leven verder, ook in Helmond. De begrotingsbesprekingen krijgen normaal vorm in de discussie over de Voorjaarnota over 2023. Dit jaar 2022 geen Voorjaarsnota, maar een Ambitieakkoord. Dit akkoord is inhoudelijk vertaald naar de begroting 2023 en is sluitend.
Het akkoord is voor wat betreft inhoud nog niet uitgewerkt naar de overige coalitiejaren, maar financieel gesproken staat Helmond er goed voor.
Als speerpunt zal in het jaar 2023 worden gewerkt aan de groei van de stad. Het groter groeien van de stad in economische zin krijgt een vertaling naar een inclusieve, duurzame en levendige stad. Samenhang van vraagstukken is van belang: de ene oplossing voor een probleem moet ook positieve invloed hebben op andere vraagstukken. Brede welvaart wordt nagestreefd.

50PLUS Helmond gelooft in zo’n aanpak die toewerkt naar kwaliteit van leven en wonen. Een aanpak welke ook de ouderen onder ons niet vergeet. Meten is weten en derhalve gaan we ouderenbeleid monitoren en in samenhang met andere activiteiten daar waar nodig verbeteren.
2023 wordt een belangrijk jaar voor Helmond. Laat dat ook voor de rest van de wereld zo zijn!!!!!

Frans Mol
Fractievoorzitter 50PLUS

4 reacties:

Geen enkele respons op deze column van de fractievoorzitter van 50PLUS.
Verbaast me niks. De heer MOL holt – of is het sjokt – van het ene cliché naar het andere.

Ik heb wel een suggestie voor 50PLUS, namelijk de mobiliteit onder de Helmondse 50plussers en ouder, want dat is toch bij uitstek haar doelgroep!

Want mobiliteit heeft alles te maken met “een inclusieve, duurzame en levendige stad”. En dat zou Helmond toch moeten zijn …

Beantwoorden

Het wordt tijd dat er iets wordt gedaan aan ons openbaar vervoer zodat de auto´s thuis blijven en iedereen op pad kan, wanneer hij of zij het wil, en niet dat er dagen van te voren moet worden gereserveerd.

Beantwoorden

@Wout. op woensdag 9 november 2022 om 14:38:

Arno Bonte, heeft geweigerd om met mij te praten inzake het openbaar vervoer in Helmond

Beantwoorden

Sorry Frans Mol, Peter van Lieshout heeft gelijk. In deze column plak je voor de hand liggende clichés aan elkaar met nietszeggende algemeenheden. Ik zie geen mening, geen ideeën, geen visie en geen standpunt. Je praat wel maar je zegt niks.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *