Buiten is het 26 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 83.280 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Prullenbakken die een seintje geven als ze voor 80% vol zijn. Wereldwijd colleges volgen vanuit je eigen studiekamer. Langer thuis kunnen wonen dankzij technologieën. Lantaarnpalen die de luchtkwaliteit meten. Over 3 jaar is dit geen toekomstmuziek meer dankzij glasvezel in heel Helmond. En dat is nog maar het begin zo belooft de gemeente.
De aanleg van glasvezel in de stad begint steeds meer vorm te krijgen. In september maakt de gemeente bekend in welke volgende wijk de werkzaamheden begin volgend jaar worden gestart. Eind 2018 volgt de bekendmaking van de tweede wijk. Er is nu nog geen totaaloverzicht van wanneer precies in welke wijk wordt begonnen. De planning wordt per wijk steeds een aantal maanden voorafgaand aan de start van de uitvoering bekend gemaakt. En in 2021 zijn alle straten in Helmond voorzien van een glasvezelnetwerk.
De gemeente legt de komende 3 jaar in samenwerking met een commerciële partij glasvezel aan in de straten waar nog geen glasvezel ligt. Dat is in de Binnenstad, Dierdonk, Helmond Noord, Helmond Oost, Helmond West, Mierlo-Hout en Warande, buitengebied en particulieren in de industriegebieden. Want in Rijpelberg, Brouwhuis, Brandevoort en Stiphout ligt al glasvezel. De gemeente ziet betaalbaar glasvezel als een nutsvoorziening net zoals riolering en elektriciteit waarover iedereen moet beschikken om klaar te zijn voor de toekomst. Dat gaat tussen de 25 en 30 miljoen euro kosten.
Meer weten? Kijk dan op www.helmond.nl/glasvezel.

7 reacties:

Kan niet snel genoeg gebeuren

Beantwoorden

Waarom niet in de Wezelstraat

Beantwoorden

Iemand enig idee of het FTTH gaat worden, dus dat ze in de woning ook glas gaan aanleggen? Technieken die er aan zitten te komen bij Ziggo (pfthoe) en ADSL gaan in de nabije toekomst ook flink omhoog qua bandbreedte. Het zou een “beetje zonde” zijn als er 25-30 miljoen geïnvesteerd gaat worden in half / half glasaansluiting. Diverse reclameuitingen in de binnenstad van KPN gaven aan dat hun netwerk verbeterd gaat worden per september, helaas mocht een medewerker mij niet aangeven welke verbeteringen dit zullen gaan worden; dit is per aansluiting verschillend gaf de medewerker mij aan.

Beantwoorden

Ooh kom maar op
Uithoornseweg wacht er op

Beantwoorden

Het wordt hoog tijd dat er een alternatief komt voor een mafia-organisatie als ZIGGO inmiddels is. Je kon het op je vingers natellen: eerst CHELLO, daarna UPC, nu Ziggo-Vodaphone. Zo’n 3 jaar geleden betaalde ik voor mijn complete pakket (download 190 MBPS-UPLOAD-20 MBPS rond de 65 euro. Nu staat de teller inmiddels op 79,50 euro, onlangs gewoon met een dikke 3 euro weer verhoogd. Dat gaat zo maar door, één tot twee keer per jaar. Dat krijg je als zo’n organisatie onderhand meer dan de helft van Nederland in handen heeft. Een kartel dat precies kan doen wat het wil. En het gaat bovendien maar al te vaak mis bij hen in de reeks vele storingen ondertussen. Dus ik hoop dat er heel snel volop tegengas wordt gegeven, dan ben ik weg bij ZIGGO. .

Beantwoorden
Theodorus Niemeijer

Wanneer in Helmond noord omg Vondelaan / Ruusbroeklaan en de zijstraten ervan

Beantwoorden

Nou, kom maar op!!
Hoe eerder dat Ziggo weg kan hoe beter. Afzetters.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *