Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.144 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
26reacties

Prullenbakken die een seintje geven als ze voor 80% vol zijn. Wereldwijd colleges volgen vanuit je eigen studiekamer. Langer thuis kunnen wonen dankzij technologieën. Lantaarnpalen die de luchtkwaliteit meten. Over 3 jaar is dit geen toekomstmuziek meer dankzij glasvezel in heel Helmond. En dat is nog maar het begin zo belooft de gemeente.
De aanleg van glasvezel in de stad begint steeds meer vorm te krijgen. In september maakt de gemeente bekend in welke volgende wijk de werkzaamheden begin volgend jaar worden gestart. Eind 2018 volgt de bekendmaking van de tweede wijk. Er is nu nog geen totaaloverzicht van wanneer precies in welke wijk wordt begonnen. De planning wordt per wijk steeds een aantal maanden voorafgaand aan de start van de uitvoering bekend gemaakt. En in 2021 zijn alle straten in Helmond voorzien van een glasvezelnetwerk.
De gemeente besloot in februari om de komende 3 jaar in samenwerking met een commerciële partij (naar alle waarschijnlijkheid e-Quest) glasvezel aan te leggen in de straten waar nog geen glasvezel ligt. Dat is in de Binnenstad, Dierdonk, Helmond Noord, Helmond Oost, Helmond West, Mierlo-Hout en Warande, buitengebied en particulieren in de industriegebieden. Want in Rijpelberg, Brouwhuis, Brandevoort en Stiphout ligt al glasvezel. De gemeente ziet betaalbaar glasvezel als een nutsvoorziening net zoals riolering en elektriciteit waarover iedereen moet beschikken om klaar te zijn voor de toekomst. Dat gaat tussen de 25 en 30 miljoen euro kosten.
Meer weten? Kijk dan op www.helmond.nl/glasvezel.

In de reacties hieronder staan updates.

26 reacties:

Kan niet snel genoeg gebeuren

Beantwoorden

Waarom niet in de Wezelstraat

Beantwoorden

Iemand enig idee of het FTTH gaat worden, dus dat ze in de woning ook glas gaan aanleggen? Technieken die er aan zitten te komen bij Ziggo (pfthoe) en ADSL gaan in de nabije toekomst ook flink omhoog qua bandbreedte. Het zou een “beetje zonde” zijn als er 25-30 miljoen geïnvesteerd gaat worden in half / half glasaansluiting. Diverse reclameuitingen in de binnenstad van KPN gaven aan dat hun netwerk verbeterd gaat worden per september, helaas mocht een medewerker mij niet aangeven welke verbeteringen dit zullen gaan worden; dit is per aansluiting verschillend gaf de medewerker mij aan.

Beantwoorden

Ooh kom maar op
Uithoornseweg wacht er op

Beantwoorden

Het wordt hoog tijd dat er een alternatief komt voor een mafia-organisatie als ZIGGO inmiddels is. Je kon het op je vingers natellen: eerst CHELLO, daarna UPC, nu Ziggo-Vodaphone. Zo’n 3 jaar geleden betaalde ik voor mijn complete pakket (download 190 MBPS-UPLOAD-20 MBPS rond de 65 euro. Nu staat de teller inmiddels op 79,50 euro, onlangs gewoon met een dikke 3 euro weer verhoogd. Dat gaat zo maar door, één tot twee keer per jaar. Dat krijg je als zo’n organisatie onderhand meer dan de helft van Nederland in handen heeft. Een kartel dat precies kan doen wat het wil. En het gaat bovendien maar al te vaak mis bij hen in de reeks vele storingen ondertussen. Dus ik hoop dat er heel snel volop tegengas wordt gegeven, dan ben ik weg bij ZIGGO. .

Beantwoorden
Theodorus Niemeijer

Wanneer in Helmond noord omg Vondelaan / Ruusbroeklaan en de zijstraten ervan

Beantwoorden

Nou, kom maar op!!
Hoe eerder dat Ziggo weg kan hoe beter. Afzetters.

Beantwoorden

Update 1:
Begin oktober weten we welke Helmondse wijk óók glasvezel krijgt
De gemeente gaat (zoals verwacht) samen met het Helmondse e-Quest het glasvezelnetwerk in Helmond aanleggen. Daartoe is Glasvezel Helmond B.V. opgericht. Niet deze maand, maar begin oktober wordt bekend gemaakt in welke wijk begin 2019 wordt gestart met de aanleg van glasvezel. Dan is ook de website van Glasvezel Helmond live met uitgebreide informatie. Dat liet de gemeente vanmiddag weten in aanvulling op hetgeen we in juli (zie bovenaan) meldden.
Het is bijzonder dat een gemeente een B.V. opricht in samenwerking met een commerciële organisatie voor het realiseren van een glasvezelnetwerk. “Op de eerste plaats doen we dit voor de Helmonders”, licht wethouder Van Bree toe. “Iedereen heeft glasvezel nodig om klaar te zijn voor de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan zorg en onderwijs op afstand of het toenemende aantal slimme apparaten in eigen huis. Daarvoor is een snelle internetverbinding nodig. Op de tweede plaats is glasvezel noodzaak voor ontwikkelingen in de openbare ruimte, zoals slimme lantaarnpalen en verkeerslichten. De ontwikkelingen zijn er, de digitale infrastructuur nog niet. Het is in alle opzichten een kans die we als gemeente vol overtuiging aangrijpen.”
Glasvezel Helmond B.V. legt van 2019 tot en met 2021 een open glasvezelnetwerk aan in de straten in Helmond waar nog geen glasvezel ligt. Dat is in de Binnenstad, Dierdonk, Helmond-Noord, Helmond-Oost, Helmond-West, ’t Hout en Warande, buitengebied en particulieren in de industriegebieden. De glasvezelnetwerken in Rijpelberg, Brouwhuis en Stiphout worden automatisch onderdeel van het open netwerk. Een open glasvezelnetwerk betekent dat alle providers via het netwerk hun diensten mogen aanbieden. Dat zijn voorlopig de volgende aanbieders van internet-, televisie- en telefoniediensten: Trined, Plinq, Teleplaza en Breedband Helmond.

Beantwoorden

Welke wijk ? Bekant heel Nederland heeft al glasvezel. En Helmond loopt hopeloos achter. Hou op hoor…

Beantwoorden

Volgens mij mierlo-hout.. ik krijg steeds brieven en kaartjes met de tekst: er zit nieuwe mogelijk heden in de grond …

Beantwoorden

Mijn broer woont in Stiphout en heeft ook glasvezel, maar hij is totaal niet tevreden over de beeldkwaliteit. Als ie dan belt krijgt ie te horen dat ie maar een nieuwe tv moet kopen.. Alsof ie nog een tv met een toeter erachter heeft staan ???? Als hij dit van tevoren had geweten, had ie wel 2x nagedacht voordat ie zich voor een jaar had vast laten zetten.

Beantwoorden

Laat ze maar in de binnenstad beginnen

Beantwoorden

@stuiver om 18:19 dat gaat waarschijnlijk over ADSL, is hier in de binnenstad nu nog max 40mbit, en gaat richting 100mbit per november (plusminus). Ik ben zo benieuwd wat glas gaat bieden, Gemert max 100mbit, dat gaat de investering (30 miljoen zo heb ik begrepen, de bron kan evt. hierboven staan) helaas gaat het dan little too late worden.

Beantwoorden

@Stuiver op woensdag 19 september 2018 om 18:09:

Bij mijn moeder in ‘t Haagje ook al. Ik ben benieuwd.

Beantwoorden

Update 2:
Helmond Noord en Warande zijn de volgende wijken die glasvezel krijgen
Vanaf volgende zomer kan in de wijken Helmond Noord en Warande gebruik worden gemaakt van supersnel internet via glasvezel. Dat maken wethouder Jos van Bree en Patrique Dankers, directeur van e-Quest, als initiatiefnemers van Glasvezel Helmond BV dadelijk bekend. Dat bedrijf gaat daar in het eerste halfjaar van 2019 het open glasvezelnetwerk aanleggen.
Half oktober krijgen de bewoners van Helmond Noord en Warande een huis-aan-huis informatiepakket van Glasvezel Helmond BV over de planning, werkwijze en informatiebijeenkomsten. Ook maken dan de aanbieders van internet-, televisie- en telefoniediensten hun pakketten, servicediensten en prijzen bekend. Dit zijn voorlopig de volgende aanbieders: TriNed, Plinq, Teleplaza en Breedband Helmond. Bewoners hebben vervolgens tot en met november de tijd om aan te geven of ze direct willen instappen tegen gratis aansluitkosten. Waarschijnlijk start de uitvoering in februari. Dan worden daadwerkelijk de eerste straten voorzien van glasvezel en de eerste huizen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met de zomer.
Glasvezel is de modernste, snelste en meest energiezuinige verbinding voor internet, televisie, telefonie en overige digitale diensten. “We gaan een gigantische datagroei meemaken,” licht Patrique Dankers toe. “Alles wat we in huis hebben, vraagt meer en meer data en dat vraagt om een goede digitale snelweg.” De gemeente ziet glasvezel als een nutsvoorziening, zoals elektriciteit en het riool. ”Iedereen moet over snel en betrouwbaar internet kunnen beschikken”, aldus wethouder Van Bree. “Daarnaast is glasvezel noodzaak om ontwikkelingen op gebied van zorg, onderwijs en openbare ruimte waar te maken.”

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 4 oktober 2018 om 14:29:

En als ik niet bij die b-aanbieders wil, dan moet ik dus een half jaar wachten en dan de aansluitkosten met mijn eigen provider regelen? Begrijp ik het zo goed?

Beantwoorden

Update 3:
De website van Glasvezel Helmond is inmiddels in de lucht en de foto’s van de bekendmaking door de wethouder en directeur in de betreffende wijken zijn binnen:

Beantwoorden

Joepi!! ????????????

Beantwoorden

Krijgen wij in Stiphout de aansluitkosten ook terug???

Beantwoorden

Update 4:
Laatste kans op gratis glasvezelaansluiting in Helmond Noord en Warande
Zoals je bij update 2 kon lezen vindt in de loop van 2019 de aanleg van glasvezel plaats in Helmond Noord en Warande. De bewoners van deze voor 6.800 woningen die zich vóór vrijdag 30 november inschrijven voor een abonnement betalen geen kosten voor het aanleggen van glasvezel naar de woning (een besparing van 198 euro). Het afsluiten van een abonnement gaat via 1 van deze dienstaanbieders.
Voor bewoners van Helmond Noord of de Warande die nog vragen over de overstap naar glasvezel hebben, zijn er nog 2 avonden georganiseerd. Die worden gehouden op woensdag 28 november in het Warande Park restaurant en op donderdag 29 november in Gasterij de Pannehoeve. De inloop is van 18.30 tot 20.30 uur.

Beantwoorden

@Irene Otte op woensdag 19 september 2018 om 18:39:

Glasvezel is de toekomst, ga vooral terug naar Coax dat gaat er over een paar jaar uit.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 12 november 2018 om 15:31:

Veelste duur die abonnementen, ziggo is veel goedkoper

Beantwoorden

Het goedkoopste pakket van Ziggo is 49,95 per maand. Voor dat geld zit je ook op glasvezel. Glasvezel is dus niet ‘veel duurder’.

Beantwoorden

Ik wil mij wel opgeven va,t Braaksestraat onder Helmond Noord ?

Beantwoorden
Marie-José van der Linden

Waarom zijn ziggo en de andere grote aanbieders niet betrokken, maar van die dure partijen? Overigens zijn limieten qua snelheid vreemd bij glasvezel. Dit is gewoon weer een stunt om het er doorheen te krijgen zoals breedband Helmond eerder heeft gedaan.

Beantwoorden

Zomaar een gratis marketing tip van iemand… Ik heb de tarieven eens vergeleken, maar het komt gewoon overeen met Ziggo… Als je het een succes wilt maken, moet het uiteraard beter zijn en dat kun je wel roepen, maar moet je eerst bewijzen. Dat duurt minstens 2 tot 3 jaar. Dus moet je een aanbieding maken voor 36 maanden 40-50% korting. Dan stapt 90% over. Nu ben ik benieuwd. Schat hooguit 10%? Kan niet heel goed meer hoofdrekenen maar 90% die overstap tegen een tarief van 50 of 60% is significant meer dan 10% tegen het volle pond. Na 36 maanden blijft vast 80% hangen als je kwaliteit en service goed is en er voor zorgt dat je net wat goedkoper bent dan de concurrent blijft wellicht 95% hangen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *