Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.919 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

De Helmondse voorjaarskermis stond dit jaar gepland van 26 maart tot en met 4 april. Vanwege de coronamaatregelen gaat die niet door. Mede op verzoek van de lokale middenstand en de kermisbranche heeft B&W besloten de voorjaarskermis onder voorbehoud van de dan geldende coronabeperkingen te verzetten naar 22 tot en met 27 oktober 2021. Deze periode valt samen met de herfstvakantie.
Het is nog onzeker of de zomerkermis (van 8 tot en met 14 juli) kan doorgaan. De hoop is erop gevestigd dat er vanaf 1 juli in Nederland weer evenementen zoals kermissen onder strikte voorwaarden kunnen plaatsvinden. 
In de weken voorafgaand aan de zomer- en najaarskermis bekijkt de gemeente nauwkeurig of het evenement wel of niet kan plaatsvinden gezien de omstandigheden en de dan geldende corona-veiligheidsregels. 
De kermis in Brouwhuis gaat dit jaar niet door, die kermis was gepland van 15 tot en met 18 mei.
Als ze doorgaan, vinden zowel de zomer- als de najaarskermis plaats op de Markt en op de Ameidewal. De mogelijkheid om de kermis vanwege corona te verplaatsen naar elders in de binnenstad is onderzocht. Er is echter geen locatie gevonden die beter geschikt is.
Om voldoende bewegingsruimte de creëren voor bezoekers en passanten worden dit jaar minder attracties toegelaten op het kermisterrein. Daarnaast worden extra veiligheids- en hygiëne-maatregelen getroffen. Voor zover de ruimte het toelaat krijgen kermisexploitanten die vorig jaar al verzekerd waren van een plek op 1 van de Helmondse kermissen, voorrang bij de nieuwe toewijzing.

1 reactie:

Goed besluit van de gemeente, hopelijk gaat de najaarskermis in ieder geval door!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *