Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.163 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Foto: Harrie GrijseelsIn levensbedreigende gevallen kwam 2,9% van de 3.568 ambulanceritten in Helmond te laat. Bij niet-levensbedreigende gevallen bedroeg dat 1,4% van de 2.064 ritten. Bij levensbedreigende situaties (zoals hartinfarct, ongevallen en reanimatie) moeten ambulances in 95% van de gevallen binnen 15 minuten ter plekke zijn. In 320 van de 415 van de gemeenten (77% dus) halen de ambulance-diensten die norm niet. In Helmond wel. 🙂
Dat blijkt uit een analyse van de aanrijtijden van 1,3 miljoen Nederlandse ambulanceritten in 2010 en 2011 door RTL Nieuws. Leiden scoorde met 1,0% het beste. In de gemeente Millingen aan de Rijn in Gelderland ben je veruit het slechtste uit als je de ziekenwagen nodig hebt. Die is daar soms op tijd, want in 83,5% (!!) van de ritten is die te laat.
Minder goed is het gesteld met onze reddingsbrigade. Door een tekort aan vrijwilligers krijgen zij maar met moeite het rooster rond voor de bewaking van recreatieplas Berkendonk, meldt Omroep Brabant zojuist.
Dat zou te maken hebben met de slechte zomers. “Daardoor is er te weinig uitdaging voor ze. Maar het komt ook door goede redders die ingepikt worden door de kustplaatsen en de economische tijden waarin jongeren een flink zakcentje willen verdienen. Dan zijn een paar euro’s per dag bij de reddingsbrigade niet genoeg” aldus Sjaak Dekker van de Reddingsbrigade Helmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *